10x op mijn Europa wishlist - Travel lifestyle.nl
7670
post-template-default,single,single-post,postid-7670,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

10x op mijn Europa wishlist

Tientallen talen. Ontelbare schatten. Van zee tot berg. Van stad tot dorp. Sinds mijn studie, en misschien zelfs wel al daarvoor, toen ik op de Franse camping vliegers maakte met Deense en Duitse vriendinnetjes, voel ik me Europeaan. Via Duitsland en Polen naar Tsjechië reizen met de trein zonder mijn paspoort te hoeven laten zien. Een semester kunnen studeren in Zweden. En daar nog een Europese beurs voor krijgen ook. En werken in Brussel. In het hart van Europa, met collega’s uit Italië, Hongarije en Engeland. Met zijn allen samen voor een gezamenlijk doel. Dat landsgrenzen over gaat. Zo bijzonder. Eurofiel? Ja, beetje wel ja. Dat ik vorig jaar dit mooie continent niet af kwam, is dan ook geen straf. En gelukkig is er voor een Eurofiel ook nog genoeg te ontdekken. Daarom 10 plekken die nog op mijn Europa wishlist staan:

1. La bella Italia

Verder dan een stedentrip in Rome en Venetië kwam ik nog nooit. Wat lijkt het mij heerlijk om een trip te maken in het Noorden van Italië: Bologna, Verona, Florence. En dan met een klein autootje van de ene mozzarella naar de andere mortadella rijden. Terug naar de oudheid in de vele musea. In een heel rustig tempo.

2. Surfen en bergen in Portugal

Als ik er ooit eens in slaag om op een surfboard te blijven staan, wil ik mijn skills in Portugal showen. En daarna doorrijden naar het binnenland, naar het Parque Natural da Serra da Estrela. En met een heel groot rondje langs Porto en Lissabon weer terug. Haalbaar toch ;-)

3. Moskou & St. Petersburg

Is Rusland nog Europa te noemen? Waar houden de grenzen van Europa op? Discussies waar mijn blogposts te kort voor zijn, maar voor het gemak zet ik deze twee steden er toch even bij. Liefst allebei. En liefst voor (of na) de Trans Mongolië Express.

4. Vive la France

Heimwee naar vroeger. Toen er nog geen TomTom’s waren. Mama gewoon met de kaart op schoot zat en papa broodjes ei maakte voor onderweg. Toen mijn broer, zusje en ik nog gewoon 1 Gameboy deelden en we alle Franse dorpjes en campings bezochten. Of magische herinneringen aan Disneyland Parijs met lief. En een geweldige feestvakantie met vriendinnen in Cap d’Agde. Ja, Frankrijk heeft me al heel wat moois gebracht. Al vind ik het stiekem wel weer tijd voor een nieuwe Franse herinnering. Oesters eten aan de Normandische kust. Rondreizen door de Pyreneeën, waar Frankrijk en Spanje samenkomen. Of in de mooiste dorpjes op zoek naar de lekkerste baguette.

5. IJsland

Die watervallen. Die geisers. Die natuur. Volgens mij geen woorden nodig.

6. Roemenië

Ooit een keer een reisprogramma gezien waarin ze door Roemenië trokken. En nu wil ik ook. De bergen en de bossen met al hun flora en fauna lijken me magisch. En de lokale keuken die de ‘Hairy Bikers’ (van dat reisprogramma) lieten zien, wil ik ook wel proberen. Wellicht gewoon met de trein of auto gaan. Kom je onderweg vanuit Nederland ook nog genoeg moois tegen.

7. De kust van Montenegro

Zo dichtbij, laatst in Kroatië en Bosnië. Maar die twee landen op zich verdienen al de nodige aandacht. Tijd. En meer. Daarom ga ik graag nog een keertje terug. Met Montenegro erbij. Dat wel. En dan naar de baai van Kotor, met haar schilderachtige uitzichten en oude straatjes.

8. Corsica

Feitelijk gewoon Frankrijk. Maar van eilanden met een Frans tintje heb ik er nog wel meer ‘op mijn lijstje staan’. Denk aan de eilanden van Nieuw-Caledonië. Madagaskar. Of Moorea. Dichterbij huis lijkt het ‘Ile de Beauté’ mij juist een prachtoptie.

9. Shetlandeilanden

Van Schotland krijg ik nooit genoeg. Tuurlijk niet. En al heel wat plekken en eilanden zijn mij niet meer onbekend. Toch lonkt die bovenste groep. Zo afgelegen. Ruw. En vast heel veel wind. Maar vooral ook zo puur. Ongerept. Echt Schotland.

10. Griekse eilanden

Ja, ook op plek tien toch weer eilanden. Griekse eilanden dit keer. En dan vooral de onontdekte pareltjes als Sikinos. Milos. Of Thasos. Waar mijn ouders laatst waren. De namen alleen al doen mijn hart sneller kloppen. De Griekse gastvrijheid. De Griekse keuken. De Griekse wateren. Ik teken ervoor.

Welke plekken staan er nog op jouw Europa wishlist?

Dit is een gesponsord artikel.

4 Comments

 • Benthe

  28.02.2017 at 08:35 Reply

  Wat een prachtige foto’s! Veel van de bestemmingen op je bucket list staan ook op de mijne. Italië is zeker een aanrader 💕. Een paar jaar geleden ben ik wezen kamperen in Toscane, tussen die prachtige heuvels. Zo mooi! En vanuit daar (we waren met de auto) konden we makkelijk alle mooie steden daar bezoeken. Was echt een topvakantie!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   28.02.2017 at 16:51 Reply

   Dankjewel! :) Ooh dat klinkt ook echt heerlijk inderdaad, genieten! Keuzes, keuzes ;-)

 • Angélica

  28.02.2017 at 19:24 Reply

  Leuk! Ik wil ook nog heel graag naar Kotor, lijkt me echt heel mooi. Volgende week ga ik een paar dagen naar Roemenië, hopelijk kan ik ook iets van het landschap zien. Ben heel benieuwd :)
  Ben vorig jaar naar Bulgarije geweest en dat was ook echt prachtig! Wil ook nog wel heel graag meer zien van Slovenië en Kroatië :) En meer zien van Ierland en Engeland!
  IJsland is ook waanzinnig, daar zou ik ook nog wel naar terug willen. En de Faröer Eilanden staan ook al een tijdje op mijn lijstje. En Noorwegen! En… nou ja, hij is eindeloos ;)

 • Eva

  08.03.2017 at 20:53 Reply

  We hebben een bijna gelijk Europa rijtje volgens mij! Vooral een roadtrip door Italië staat bij mij wel heeeel erg hoog, dat lijkt me zo geweldig! Slovenië en nog meer van Polen trouwens ook, toch had ik maar een auto om gewoon weg te kunnen rijden af en toe!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.