3x events in Stuttgart - Travel lifestyle.nl
3099
post-template-default,single,single-post,postid-3099,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

3x events in Stuttgart

Zodra we de trap oplopen vanuit de metro is een immens grote zeepbel het eerste dat ik zie. Er klinkt muziek en de lucht is blauw; Stuttgart bevalt me meteen. Eerst dacht ik altijd dat Duitsland stom was, back in the day. Maar nu ik ouder & wijzer ben (ahum) en hier en daar Duitsland een beetje heb leren kennen, heb ik mijn mening bij moeten stellen. Tuurlijk, buiktasjes zijn er nog alom vertegenwoordigd in het straatbeeld, regels zijn er om je aan te houden en Deutsche pünktlichkeit blijft über-belangrijk.

Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart

Maar de steden bruisen, je kunt er hip & vintage shoppen, ze hebben er de liefste dorpjes, ze kunnen er feesten als de beste en heel veel eten en biertjes drinken. Zo ook in Stuttgart. Die Schwäbische Küche met heerlijke broodjes (Brezeln!), geweldig deegwaar als “Maultaschen” en “Spätzle“, en fantastische taartjes en andere zoetigheden; een beetje zwaar op de maag, maar o zo lekker. Tijdens tal van evenementen gedurende het jaar kun je je dan ook prima vermaken in deze stad. De komende maanden kun je nog op de volgende plekken terecht:

Stuttgarter Weindorf – Muziek, wijn, hapjes en heel veel gezelligheid. Lange tafels met heel veel mensen en de keuze uit de heerlijkste wijnen uit de omgeving; ik ben fan! Onder het genot van een glaasje en live muziek een vorkje prikken is dan ook ideaal tijdens die lange zwoele zomeravonden. Het Stuttgarter Weindorf wordt gehouden van 28 augustus tot 8 september. Nu al kun je terecht op de Ludwigsburger Weinlaube, op ruim een kwartiertje rijden vanaf Stuttgart. Deze duurt nog tot en met 24 augustus.

Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart Stuttgart

Cannstatter Volksfest – Je moet er van houden; liters bier & Schlager, maar ook in Stuttgart kun je het Oktoberfest beleven. Het festival duurt van 27 september tot 13 oktober. Wil je een keertje party machen op zijn Duits, wees er dan snel bij. De kaartjes zijn namelijk al weer bijna uitverkocht en zonder reservering kun je praktisch nergens terecht. Enne, vergeet je lederhosen niet!

Stuttgarter Weihnachtsmarkt – Niet zo dol op wijn, bier en Duitse gezelligheid? Dan is er altijd nog de kerstmarkt. Niks leukers dan je kerst-inkopen doen in de knusse straatjes van Stuttgart. Vanaf 27 november is het weer zo ver. Ik kan stiekem nu al niet wachten!

Een kleine tip: sla de stad over op zondag als je wilt shoppen. Ondanks dat de stad in de zomer op deze dag nog steeds druk is, zijn alle winkels en enkele restaurants, gesloten.

15 Comments

 • anoukliebers

  16.08.2013 at 14:39 Reply

  Leuk stuk! Grappig dat je mening over Duitsland zo langzaam een beetje veranderde. Duitsland is een heel mooi land met prachtige steden. Maar je moet het weten! Ik vond Duitsland ook erg grijs en grauw. Ben overigens nog nooit in Stuttgart geweest, wil er wel eens heen. Ennnnn met de kerstmarkt is een goed idee;). Wat dat betreft vind ik NL nog saai met de kerstmaanden… toch!? Of zijn wij zulke kerstfreaks;).

 • Laura - what about her

  16.08.2013 at 17:16 Reply

  Ja, mensen vergeten Duitsland nog wel eens! Ik ben volgens mij nog nooit in Stuttgart geweest maar wel veel in de Eiffel en Schwarzwald! Kerstmarktbloggersmeeting!

  • Marcella

   18.08.2013 at 20:42 Reply

   Ja leuk, een blog meeting! ;-)

 • Laura

  17.08.2013 at 12:26 Reply

  Oh ja kerstmarkt! Daar wil ik dit jaar ook zeker weer heen als dat mogelijk is hihi xD

 • iliveformydreams

  18.08.2013 at 10:09 Reply

  wauw, super gave foto’s!

 • Evey

  18.08.2013 at 11:47 Reply

  Haha ja ik vond dat ook van Duitsland! Tot ik naar het Zuiden ging, is veel mooier dan hier in Groningen over de grens. Dat is bijna zo lelijk als Vrouw op Reis in haar Bratislava post omschrijft haha,
  Ohh vintage shoppen? Me like! Die Stuttgarter Weindorf klinkt als een oktoberfest tafereel maar dan wat meer zomers ofzo haha. Ik kan ook niet wachten op de kerstmarkt!

 • Marcella

  18.08.2013 at 20:44 Reply

  Ik was al kind jaar na jaar in Duitsland en wilde later graag wat anders zien. Tot ik dit jaar een eind door Duitsland reed en er een weekendje was. Nostalgie en ik vond het er fijner dan ik verwachte! Stuttgart ziet er prachtig uit, die komt ook nog op m’n to see lijstje ;-)

 • Lyanne

  19.08.2013 at 13:58 Reply

  Ik heb nog steeds een beetje zo’n indruk van Duitsland. Terwijl ik er vroeger alleen maar doorheen ben gereisd en dus eigenlijk helemaal er niet over kan oordelen. ;) Je foto’s zijn trouwens wel erg overtuigend, want ik wil nu wel weer eens terug naar Duitsland!

 • Bo

  20.08.2013 at 13:59 Reply

  Stuttgart ziet er mooi uit zeg, ik zou er nu door je foto’s er wel naartoe willen! Had er nooit eerder van gehoord.

 • T

  21.08.2013 at 01:09 Reply

  veel Duitse steden zijn eigenlijk best leuk en ik wil zeker nog naar Stuttgart

 • Wieteke

  22.08.2013 at 11:58 Reply

  Jaaa, Stuttgart is een leuke stad he! Mijn broer woont er ook en vindt het er geweldig. Ben je al een keer naar de opera geweest daar? Echt een aanrader! x

 • Rosie

  22.08.2013 at 12:30 Reply

  Wauw wat heb je prachtige foto’s gemaakt, het lijkt me een prachtige stad zeg!! En ik moest stiekem heel erg lachen om de buiktasjes, daar denk ik ook altijd aan bij Duitsers haha!

  Veel liefs!

 • ninavanboxtel

  22.08.2013 at 15:58 Reply

  Leuke foto’s ! Ziet erg echt super uit!

  http://www.ohmyfashion.nl/

 • EDGYMIX (@EDGYMIX)

  22.08.2013 at 23:08 Reply

  Love your photos..and I love the food!!!! And you know NYC are filled with rent bikes now……your photos make me smile:) Hope to visit there someday:)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.