Tip: Alicante - Dénia met de tram - Travel lifestyle.nl
1905
post-template-default,single,single-post,postid-1905,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Tip: Alicante – Dénia met de tram

Het is weer januari. Misschien wel de meest grijze maand van het jaar; iedereen is blut, aan de lijn of depressief vanwege het weer. Gelukkig is ie al weer bijna voorbij! Tijd dus om vooruit te kijken; voorjaar, zomer, kom maar op.

Spanje Spanje Spanje Spanje Spanje

Spanje is nog steeds een populair vakantieland onder Nederlanders en ook ik ga er graag naar toe. Nu kun je ervoor kiezen om over de Route du Soleil in een keer naar het zuiden te scheuren om twee weken heerlijk neer te ploffen aan het strand, maar ook stedentrips naar bijvoorbeeld Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla en Valencia zijn aan te raden. Naast grote steden kent Spanje ook heerlijke dorpjes en heel veel mooie kustgebieden. Tel daar het heerlijke weer en het lekkere eten bij op en je hebt een perfecte vakantiebestemming.

De Costa Blanca bijvoorbeeld staat bekend om haar mooie zandstranden en fijne klimaat. Een unieke manier om dit stukje kustlijn tussen Alicante en Dénia te ontdekken is met de tram. Deze tramverbinding begint in de haven van Alicante en gaat door de stad en langs de kust richting het noorden. De tram rijdt gestaag langs heel wat dorpjes en steden om uiteindelijk uit te komen in de badplaats Dénia. Het uitzicht over zee en wat verder het land in is heerlijk om naar te kijken; je leert er de locals kennen, want die maken ook veel gebruik van deze tram; en vergeet ook niet om uit te stappen in wat leuke plaatsjes als Altea en Calpe. Tip 1: drink niet te veel biertjes, want er is geen toilet in de tram (en dan kan de reis heel-lang-duren). Tip 2: wat mij betreft kun je Benidorm links laten liggen (de lelijke hoogbouw die je vanuit de tram kunt zien zegt al meer dan genoeg). Enjoy! ♥

19 Comments

 • borka

  30.01.2013 at 02:53 Reply

  amazing images doll
  nice post!
  Kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • iliveformydreams

  30.01.2013 at 08:50 Reply

  Oh mooie foto’s!

 • Elma

  30.01.2013 at 09:19 Reply

  Oeh, wat heb ik zin in de lente en de zomer! Dit lijkt me een fantastisch leuk tripje om te maken!

 • Jess

  30.01.2013 at 11:40 Reply

  Prachtige plaatjes. Het is inderdaad altijd leuker om naar een authentiek plekje te gaan in aars van je te storten in het massatoerisme.

 • anoukliebers

  30.01.2013 at 12:06 Reply

  Prachtige foto’s! Ik ben wel erg nieuwsgierig geworden.. dat ritje met de tram klinkt heel erg mooi. Benidorm zou ik inderdaad niet uitstappen, gewoon alleen al door het imago. Ben wel benieuwd naar Alicante, hoor er goede verhalen over! Is die tramrit in een dag heen en weer te doen?

  • Michelle @ The World is a Book

   30.01.2013 at 12:59 Reply

   Thanks! Het hangt er van af hoe vaak je uitstapt en wat je er gaat doen, maar als je alleen maar in de tram zou zitten ben je er in 2 uur, dus als je vroeg weggaat moet heen en weer wel lukken :) Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet naar Denia te gaan, maar alleen andere dorpjes die wat dichterbij Alicante liggen te bezoeken. Alicante zelf is inderdaad een hele toffe stad; helaas was ik er maar 24 uur, dus wil zeker nog eens terug!

 • Elena

  30.01.2013 at 20:04 Reply

  Amazing pictures!!! I miss the sunny view on the sea! Love to going on that trip you described here!!!!

 • Evey

  30.01.2013 at 23:44 Reply

  Haha okay Benidorm laat ik dan links liggen. Spanje ben ik echt nog nooit geweest, eiges ok nooit over nagedacht. Mja dat komt omdat mijn lijstje ook zoo lang is. zucht.

  xx

 • Bianca

  31.01.2013 at 08:39 Reply

  Een aantal jaar geleden heb ik een maand in Alicante geweest voor een taalcurcus!
  Ik houd van Spanje! Tiesta, lekker eten, lekker warm en ‘s avonds winkelen :-)

 • Foodloveandhappiness

  03.02.2013 at 20:21 Reply

  Aangezien ik nogal laat ben met m’n reactie, kan ik wel zeggen: januari is voorbij! Jeej! Kom maar op met die lente, ben er aan toe! (of kom maar op met alvast een stedentripje, ook daar ben ik aan toe)

 • Alicante – Dénia met de tram | Leven in spanje

  25.03.2013 at 01:41 Reply

  […] Alicante – Dénia met de tram. […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.