Annecy: een sprookjesachtige dagtrip (+ een mini update) - Travel lifestyle.nl
6608
post-template-default,single,single-post,postid-6608,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Annecy: een sprookjesachtige dagtrip (+ een mini update)

Blauwe luiken, gele muren, rode bloemen en roze daken. Witte besneeuwde bergtoppen die zich tegen een felblauwe lucht afsteken. En een turquoise meer dat pijn doet aan je ogen, zo mooi. Annecy lijkt direct uit een sprookje te komen. Smalle steegjes die uitkomen in achtertuinen. Trappetjes op en af. Kleine winkeltjes met rare klokken, mooie kleedjes en de standaard toeristische prullaria. De geur van eten komt je tegemoet als je langs de overvolle terrasjes loopt. Even verderop ligt het meer. Je kan de bodem zien. Het water schittert in het zonlicht. Mensen rennen, fietsen, joggen, skaten, sporten, varen, zwemmen, zitten op waterfietsen en bankjes. Het lijkt een zomerse dag in augustus; druk en warm. Maar het is pas eind mei.

Annecy cute house

Annecy house

Annecy Quai

Annecy street

Annecy view

Annecy yellow

Lac Annecy

Mama en ik rennen niet. Fietsen niet. Zwemmen niet. We genieten alleen maar. Eten aardbeientaartjes en croque madames op het terras. Passen jurkjes. Struinen door de straatjes. Kijken onze ogen uit. Lachen. Drinken biertjes. En koffie. Praten even met een Frans gezin dat bootje gaat varen. Het is er de perfecte dag voor. We proberen de vliegjes in het oude centrum te ontwijken. Al dat stilstaande water. Sturen kaartjes naar huis. En verbranden onze neus. Oke, ik dan. Die van mama wordt gewoon mooi bruin. Maar vooral genieten. Daar in Frankrijk.

Annecy is een pareltje. En een fijne bestemming voor een dagtrip. Waar je ook vandaan komt. Het ene moment wacht je op de bus in hartje Genève. En drie kwartier later slenter je door de smalle straatje van dit Franse dorp.

Lac Annecy boats

Annecy windows

Annecy streets

Annecy strawberry

Annecy mountain

Annecy cute houses

Annecy France

Annecy alley

Whiee, ja ik leef nog! Ik was even weg. Een paar weekjes een beetje uit mijn hum. Moe omdat er veel op me af kwam. Verdrietig soms. Want als het met de grootste lieverds niet goed gaat, gaat het niet goed met mij. Gefrustreerd omdat ik alles goed wilde doen, maar voor mijn gevoel op elk front tekort schoot. Een enorme lekkage in ons nieuwe huisje, het gevoel dat alles tegen zat en ik vond niks meer leuk. Zelfs Instagram en blogs, waar alles altijd perfect lijkt te zijn, waren me te veel. Een beetje verdoofd ging ik afgelopen weken door.

Tot vandaag. Ik zat met de liefste op het terras bij Crunch (aanrader!) hier in Den Haag. Een ijskoffie. Fijne gesprekken. Liefde. En lachen. De knop ging om. Ja, het is oke om moe te zijn. Ik mag dingen laten vallen. Het hoeft niet perfect. En dat ik andere voor mezelf zet, is helemaal niet erg. Zolang ik dat maar wil. Zolang ik daar maar voor kies. En als dat betekent dat ik eens ergens niet kom opdagen, omdat ik gewoon een middag op de bank wil liggen, en dat m’n nagels eens niet gelakt zijn of de vloer niet gestofzuigd is, so be it. Let it go. En er is zo veel om dankbaar voor te zijn. Er is zo veel om blij van te worden. Er is zo veel om wel gelukkig mee te zijn. Ja, ik ben en blijf een dankbaar mens. En dan gaat bloggen ineens ook weer vanzelf. Mindful. Met mijn gevoel. Fijn.

Tags:

8 Comments

 • Anouk

  29.08.2015 at 20:25 Reply

  Mooie fotos en fijn verhaal lieverd. Rot gevoel dat alles moet en je denkt dat je overal tekort doet. Je bent juist zon engel een lieverd die altijd voor haar naasten klaar staat… Je bent een van de hartelijkste personen die ik ooit heb ontmoet. Maar dat knopje moet je soms zelf even vinden en omdraaien. <3

 • Annabel

  29.08.2015 at 21:27 Reply

  <3 <3 <3

 • Tikva

  30.08.2015 at 17:21 Reply

  Oh wat leuk, Annecy is zo schattig he. Wij waren er vorig jaar ook rond dezelfde periode en kijk bijna dezelfde plaatsjes: http://www.gezinopreis.nl/annecy-met-kinderen/

 • Sandra

  30.08.2015 at 18:15 Reply

  Mooi geschreven… En natuurlijk is het leven (van anderen) echt niet perfect, hoewel je soms het gevoel krijgt niet af te mogen wijken van wat je ziet op social media. Dat is best pijnlijk hè? Natuurlijk mag je dingen loslaten, uiteindelijk vind je daardoor juist weer het plezier. Gelukkig is Annecy een plek waar je dat heel goed kan doen haha! Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt!

 • Marcella

  31.08.2015 at 20:22 Reply

  Okay, nu wil ik ook maar Annecy. Wat een prachtige foto’s, en wat klinkt het heerlijk om daar even te ontstressen. Een pas op de plaats is zo belangrijk af en toe. Goed om jezelf denken lieverd! Fijn dat jij je weer wat beter voelt!

 • Marlies

  04.09.2015 at 11:07 Reply

  Dat is inderdaad het nadeel van social media. Alles ziet er leuker uit.
  En een keer niks doen is helemaal niks mis mee! Komt goed!

  Maar de foto’s zien er prachtig uit. Toch maar eens denken om dit plekje op mijn lijstje te zetten :) ;)

  Marlies aka Magnificent Escape

 • Evelyn - Style Spy

  21.10.2015 at 19:34 Reply

  Ja meid ik voel je. Ik ben ook mindfuller gaan leven dankzij de cursus ook wel. En niks moet idd ,genieten en doen wat je leuk vind wanneer!

 • Normandie

  07.01.2016 at 19:16 Reply

  Ziet er een leuk stadje uit. Zeker een stop waard tijdens een autovakantie.
  Door de foto van dat taartje met rode vruchten heb ik nu plots enorm veel zin in een taartje met rode vruchten! :)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.