De 10 andere tofste steden tot nu toe - Travel lifestyle.nl
1953
post-template-default,single,single-post,postid-1953,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

De 10 andere tofste steden tot nu toe

Jaa, hier is ie dan. Eindelijk. Mijn tien andere tofste steden die ik tot nu toe heb mee mogen maken. Sinds ik het eerste lijstje met veel bloed, zweet en tranen heb samengesteld, kijk ik er al naar uit om nog tien steden in het zonnetje te zetten. Want dat er voor mijn grote liefde Philadelphia geen plek meer was, is natuurlijk geen goede zaak. Verder wist ik toen natuurlijk ook nog niet dat Edinburgh zo giga mind blowing leuk zou zijn. En Dunedin, oh boy. De Nederlandse steden heb ik er nog niet eens bij betrokken; zo moeilijk wilde ik het mezelf ook weer niet maken ;-) Dus, wederom in willekeurige volgorde, here it goes!

Dunedin Dunedin DunedinOtago Otago OtagoTaipeiEdinburghEdinburghBrussel Brussels EPMini Europe FietsenSweden StockholmKopenhagen Water

Philly – Mijn thuis in de States. En dat zal het altijd blijven. Voor altijd in mijn hart. Een stad als geen andere. Verscholen tussen giga macht Washington DC en wereldstad NYC, krijgt het eigenlijk niet de aandacht die het verdient. Gaat dat zien, fall in love en laat je verrassen door Philly. Het is het waard!

Edinburgh – Op dit moment thuis van mijn lief, dus ook een beetje mijn thuis. Want home is where the heart is. Ook op deze manier. En wat een heerlijke stad. De magische oude gebouwen, de fijne pubs en de groene parken; what’s not to love?

Dunedin – Zonder twijfel de allerleukste stad van Nieuw-Zeeland. Als Nieuw-Zeeland niet zo ver geweest was, hadden we er nu gewoond. Of op de Otago Peninsula. Vlakbij. En net zo prachtig.

♥ Taipei – Mijn eerste kennismaking met Azië. Een dag was genoeg om deze bijzondere stad in mijn hart te sluiten. Snel, maar toch langzaam. Hip, maar toch traditioneel. En eten, zo veel lekker eten.

Bilbao – Ja, Madrid is mijn grote liefde. En ja, Barcelona is tof. Maar wat heeft Bilbao mij aangenaam verrast. Het nieuwe naast het oude deel; het gekke Guggenheim museum, de tapas die daar pinchos zijn, de prachtige omgeving. En dat het weer niet altijd even top is, maakt hier helemaal niks uit. Het blijft leuk.

Kopenhagen NyhavnOsloPark OsloZon OsloHuisjeOsloViewBilbao BilbaoGuggenheim BilbaoBoats BilbaoFlowers BilbaoSky

Kopenhagen – Stockholm is mijn favoriete stad in Scandinavië. Maar de hoofdsteden van de Zweedse buren zijn ook fantastisch. Soms iets duurder dan je gemiddelde stad, maar Kopenhagen bijvoorbeeld is een sprookje. Met design. Dat dan weer wel. En ja, die kleine Zeemeermin doet haar naam eer aan en is ook zeker klein. Maar dat mag de pret in deze hippe sprookjesachtige hoofdstad, waar iedereen loopt en fietst, zeker niet drukken.

Oslo – Nog zo’n pareltje in het Noorden. Schoon, ruim, gratis musea en dure drankjes. Aan het water met zonsondergang of wandelen in het Vigeland park. En trek er op uit in de omgeving; mooi, zo mooi!

♥ Boston – Eigenlijk ook een stad die vaak wordt overgeslagen in de States. Zonde! Ik was er in februari, met sneeuw. En kou. Maar toch deed het mij smelten. Zo veel geschiedenis (voor Amerikaanse begrippen), zo veel inspiratie en eigenlijk ook gewoon heel gezellig. Een beetje een groot dorp, met een fantastische universiteit. Dat ook. Fijne stad; zou er graag weer een paar rondjes schaatsen in het park.

♥ Luxemburg – Klein maar fijn. Volgens mij is dit gezegde uitgevonden voor Luxemburg; zowel het land als de stad. Fijn in de zomer, maar oh zo veel gezelliger in de winter. Knus, leuk en nog dichtbij ook. Luxemburg maakt me blij.

♥ Brussel – Nog zo’n stad waar ik gewoon thuis ben. Na er twee keer een half jaar gewoond te hebben, hou ik van die stad. Brussel laat zich moeilijk veroveren, maar als je “het” eenmaal ziet, wil je er niet meer weg. Ik denk nog steeds terug aan die fijne biertjes in de donkere kroegen, slenteren door de Marollen, de geur van wafels, onze stamkroeg voor “pintjes” na het werk, de keuze aan mossels, de friet op je brood, de markt met wijn en hapjes naast de Delhaize, het eeuwige getoeter en ooh, sweet memories.

Met welke steden zou jij deze lijstjes aanvullen?

PS Oh my, sorry voor mijn grote afwezigheid op mijn en jullie blogs. Traineeship, veel te leuke dates met veel te leuke bloggers, de kerstboom optuigen met papa en mama, kerst shoppen (ja nu al; dat vergt een strakke planning en tijd, veel tijd), bellen met lief, eten met mijn broer, whatsappen met mijn zusje, bioscopen met mijn vriendin, mijn tas opruimen, LP’s lezen, ein-de-lijk de afleveringen van Expeditie Robinson en Penoza terugkijken, en natuurlijk de Walking Dead, Criminal Minds, CSI, the Blacklist en Modern Family, mijn nagels lakken, wordpress uitvogelen, proberen te snappen hoe het zit met ftp en servers en al die andere dingen, cadeautjes inpakken (weer voor al die veel te leuke bloggers) en zo af en toe een beetje slapen. Anyway, ik ga ze deze week allemaal weer bijlezen; beloofd! ♥

39 Comments

 • the fourohseven

  11.12.2013 at 02:05 Reply

  Whaaah, de steilste straat in Dunedin! Superawesome lijstje.

  Geniet van alle leuke dingen.

 • Mandy

  11.12.2013 at 02:09 Reply

  Welkom terug, heb je gemist! ;)
  Wat een heerlijk lijstje,lekkere andere steden inderdaad. St Petersburg moet erbij! Hier nog niet zo populair maar o zo’n gave stad.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 13:37 Reply

   Aw lief, ik jullie ook! Lief en ik willen al heel lang heel graag naar St. Petersburg en Moskou. Het is dat ik er nog niet geweest ben, anders had ie er zeker bij gestaan ;)

 • mw ekster

  11.12.2013 at 02:42 Reply

  Hey wereldreizigster! Je bent op vele mooie plekjes geweest!
  Ik zou ook St Petersburg erbij zetten! En Budapest.
  Hallo, nagels lakken en blogs lezen kan goed samen;-).

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:47 Reply

   Haha hoi! Jaa daar wil ik zeker een keertje heen, en Budapest ook. Lijkt me geweldig! Die gelakte nagels vindt mijn laptop niet zo leuk; ik heb nog net geen mix van roze en turquoise nagellak op mijn toetsenbord zitten ;)

 • bohemiandreams.nl

  11.12.2013 at 10:59 Reply

  Mwiiiii wat een leuke post! Ik vind Brussel ook zo tof. Ik vind België gewoon tof. Wat heb jij al veel gezien zeg! En nu wil ik naar Bilbao (HAHA, stomme Spanjegek, natuurlijk pikt ze die er weer uit). Je dromenvanger hangt mooi te hangen trouwens :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:49 Reply

   Jaaa gotta love Belgium! Ook Bilbao is idd leuk, ook voor Spanje-gekken haha. Sowieso wil ik meeeer van Baskenland zien; leuk leuk. En pinchos zijn lekker :) Aww lief, hoop dat je er blij mee bent! En dat ie gaat werken voor je ;)

 • Nathalie -worldly treasury-

  11.12.2013 at 11:09 Reply

  Heerlijk inspirerend allemaal. Ik heb nog steeds niet besloten of ik nu naar Boston of Washington ga vanuit NY en dan lees ik hier weer over Philly… Kom er niet uit! Hellup! ;-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:50 Reply

   Haha ooh moeilijke keuzes inderdaad! Alle drie zijn tof en dan gewoon een andere keer terug om de twee andere steden te bezoeken ;) Hoe lang heb je voor de 2e stad naast NY?

  • Daphne

   12.12.2013 at 20:41 Reply

   Hey Nathalie, wanneer ga jij eigenlijk naar NYC danwel Boston/D.C./Philly? Lijkt me tof als we toevallig in de zelfde stad rondlopen op dezelfde dag.

 • Nanda

  11.12.2013 at 12:11 Reply

  Wat een fijn lijstje, krijg meteen zin om in het vliegtuig te springen en ergens naartoe te reizen. Heerlijk!

 • Jess

  11.12.2013 at 14:35 Reply

  Wat een leuk overzicht! En die foto’s zijn echt to die for. Zit helemaal weg te zwijmelen hier. Ik zou je lijst willen aanvullen met New Orleans en Rome. Dat zijn twee steden waar ik echt verliefd op ben geworden.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:54 Reply

   Ooh fijn he, haha. Jaa Rome stond in de eerste lijst; heerlijk! New Orleans wil ik nog steeds een keertje heen; wat tof dat je daar geweest bent!

 • Karlijn

  11.12.2013 at 15:48 Reply

  Alleen al door jouw foto’s wil ik overal naartoe. De steilste straat? Hoe vet is dat?! En Stockholm is zo super vet, ik ga binnenkort naar Kopenhagen en man o man wat heb ik daar zin in. Bangkok vind ik ook een gave stad, het heeft echt twee kanten. De ene kant is rommelig en vies, de andere kant is rustig, mooi en vriendelijk.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:55 Reply

   Wat super leuk dat je naar Kopenhagen gaat; echt een geweldige stad. Heel veel plezier vast! En Thailand wil ik ook heen; meer dan het vliegveld van Bangkok heb ik niet gezien helaas. Ben heel benieuwd! :)

 • Annika - De Andere Wereld

  11.12.2013 at 22:25 Reply

  Super lijst!
  En veelste veel mooie en leuke foto;s!!

 • Janet

  12.12.2013 at 10:13 Reply

  Leuk dat Kopenhagen er ook op staat! Bilbao wil ik nu ook wel heeeel graag zien!!!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:57 Reply

   Haha jaa maar Kopenhagen is ook gewoon heel erg leuk! En Bilbao ook; zeker een keertje doen als je de kans krijgt :)

 • Marcella

  12.12.2013 at 13:22 Reply

  Je komt ons wel verblijden met een onwijs toffe blog, dat maakt veel goed ;-) Ik loop ook achter met bijlezen hoor, ik heb d’r ook nog vele bij te lezen. Komt wel weer. December is nou eenmaal een drukke, maar leuke maand!

  Wat een tof lijstje! Ik word erg nieuwsgierig naar Dunedin en ik zal zo eens opzoeken wat Otago Peninsula is. Kopenhagen is ook erg leuk ja. En de liefde voor Edinburgh deel ik absoluut. Zweden wil ik nog graag ontdekken, lijkt me echt prachtig! Wat ik toe te voegen heb? San Francisco! Fijne stad met een goede vipe, erg leuk! En Las Vegas is gewoon bizar leuk, daar moet je sowieso eens een bezoekje aan brengen. Toronto vond ik ook gaaf trouwens. Zal ik anders zelf ook eens zo’n blog maken? ;-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   12.12.2013 at 14:59 Reply

   Haha thanks! Jaa is ook druk, maar inderdaad wel heel gezellig :) Bloggen komt in januari weer wel wat hoger op mijn lijstje hoor! Ooh the Otago Peninsula is ge-wel-dig. Zeehonden spotten en heuvels en de kust en zo mooi en rustig. Heerlijk! Ligt eigenlijk aan Dunedin; aanradertje! Die kant van de States wil ik nog heel graag zien; heb alleen de oostkust gezien; dus het midden en het westen (en the mid-west ;-)) moet ik nog gaan veroveren haha!

   • Marcella

    12.12.2013 at 16:41 Reply

    Ja joh, tijd voor bloggen komt wel weer. Otago Peninsula klinkt goed, daar gaan we zeker ook naartoe! En de westkust van Amerika is echt prachtig. Sla Yellowstone niet over dan, dat is echt een te gek park!

 • sannewierda

  12.12.2013 at 20:11 Reply

  Londen! New York! Kaapstad! Praag! Parijs! Maar ja, ik wil ook nog heeeel graag naar Stockholm, Kopenhagen, Barcelona (in februari, yay!), Lisabon, Rome, Venetië, Marakech, Istanbul, Sydney… En nog veeeeel meer..

 • Daphne

  12.12.2013 at 20:37 Reply

  Leuk leuk! Naar Philly ga ik komende zomer sowieso maar het liefst zou ik ook nog naar Boston gaan, ware het niet dat het net te ver uit te route ligt :(. De planning is nu om van NYC – Philly – D.C. – Pittsburgh – Chicago en dan via Las Vegas en/of San Francisco naar Oregon om mijn gastgezin op te zoeken.

  Stockholm is na Londen echt mijn favo Europese stad! Geweldig! Daar zou ik wel kunnen wonen! Toen ik in NZL was stond Dunedin ook op de planning maar helaas stuurde een ‘Polar Blizzard’ onze plannen in de war :(.

 • vrouwopreis

  13.12.2013 at 20:23 Reply

  leuk lijstje! Vooral ook omdat (wss omdat het je tweede lijstje is) er niet de grote alom bekende popluaire steden op staan :)

 • Evey

  14.12.2013 at 22:17 Reply

  Haha jeetje wat heb jij het druk met veel te leuke dingen haha, nagels lakken is een goeie :P En wat een mooie plaatjes weer, ik heb er heel veel niet eens van gezien, pff need to travel more! Ik ga je snel weer spreken! XX

 • Laura

  16.12.2013 at 13:29 Reply

  Oslo! <3
  Ik zou daarbij nog ook Lillehammer noemen, want dat is ook een fijn stad!

 • We Are Travellers

  17.12.2013 at 13:23 Reply

  Leuke keuzes! En Philly is sinds vorige zomer ook écht een favoriet van mij! Was er toevallig een middag tijdens de art market (net een blogje over geschreven http://www.wearetravellers.nl/reistips/reisblog/reisblog-philadelphia-mexico/) en dat was zo gezellig, eigenlijk niet verwacht van te voren!

 • Food Love and Happiness

  19.12.2013 at 08:44 Reply

  Philidelphia lijkt me geweldig! Geen eens een idee wat er allemaal te doen is, maar je hoort en ziet er genoeg van voorbij komen om het gevoel te hebben dat het een prachtige stad is met een hele fijne sfeer :) Zou graag eens een tripje maken langs een aantal van deze steden in Amerika (wil natuurlijk ook graag eens terug naar NY). Kopenhagen wil ik ook graag eens naar toe! En mijn aanvulling op het lijstje zou zeker Londen zijn, wat een geweldige stad vond ik dat.

 • Sheelagh

  20.12.2013 at 16:38 Reply

  Heerlijke foto’s! Haha ik ben af en toe ook egr druk met mijn nagels en the Walking Dead dus ik snap je helemaal.

 • Anouk

  21.12.2013 at 11:28 Reply

  Wat een mooie lijst aan steden, wat bijzonder dat je al zo veel hebt mogen en kunnen zien, en mooi dat je de kansen die je kreg met beiden handen aan hebt gepakt. Mooie foto’s, ik heb genoten! Zelfs van je lijstje waarom je afwezig bent)!

 • Bouchra

  21.12.2013 at 17:49 Reply

  Oeffff, nu ik dit zie heb ik wel zin in een stedentrip! Mooie steden heb je al gezien, echt tof!

  ps: welcome back!

 • Sas

  22.12.2013 at 17:05 Reply

  weer van die super gave foto’s!! Mooie steden heb je gezien :)

 • Natasja

  26.12.2013 at 15:48 Reply

  Goeie lijst! Kopenhagen is de enige stad waar ik ook ben geweest, dus de rest van linea recta op de bucket list ;-) Ik zou New York City, Melbourne, Madrid, Florence en Sienna toevoegen. Oh en Londen natuurlijk. Iets dichterbij :)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.