Go North, Go Copenhagen: 8 tips - Travel lifestyle.nl
565
post-template-default,single,single-post,postid-565,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Go North, Go Copenhagen: 8 tips

In Kopenhagen heb je alles, maar dan ook echt alles voor een super geslaagde stedentrip. Oja, behalve het weer dan, wat in de meeste gevallen een beetje tegenvalt. Maar winkelen, eten, uitgaan, kunst, cultuur, design, geschiedenis, pret, en zelfs een heel hippie dorp kun je allemaal vinden in de hoofdstad van Denemarken. Op elke hoek van de straat zul je je vergapen aan de mooie historische gebouwen en de talloze bezienswaardigheden, winkels en musea doen je het gevoel geven veel te weinig tijd te hebben om alles te kunnen zien. Gelukkig heb ik hieronder wat spots neergezet die in het rijtje niet-te-missen geplaatst moeten worden. Zo kun je met een gerust hart de wondere wereld van Hans Christian Andersen en Kopenhagen in!

Kopenhagen Water Kopenhagen Viking Kopenhagen Koninklijk KopenhagenNyhavn Kopenhagen Car Kopenhagen Wacht

Nyhavn

Mijn absolute favoriet: de gekleurde huisjes en restaurantjes aan het water bij Nyhavn. Het is heerlijk slenteren langs het water en mensen kijken vanaf het terras.

Tivoli

Dit pretpark midden in het centrum van Kopenhagen is eigenlijk een heel groot stadspark met attracties. Vooral tijdens kerst en ‘s avonds heel leuk, omdat dan duizenden mooie lampjes het park op een spookjesachtige manier verlichten.

De Kleine Zeemeermin

Natuurlijk het symbool van Kopenhagen. Het is even dringen om zonder andere toeristen met haar op de foto gaan en eigenlijk is ze niet heel bijzonder, maar de wandeling er naar toe langs de Gefion Springvandet fontein is al een beleving op zich.

Christiana 

Freetown Christiana is een mini dorpje waar krakers en hippies de dienst uitmaken. Een bizar tafereel, maar absoluut de moeite waard!

Amalienborg Slot

Essentieel voor de nodige portie koninklijk vertier tijdens je stedentrip, inclusief wisseling van de wacht!

Kopenhagen Nyhavn Kopenhagen View Kopenhagen TivoliChristiana EU Christiana Love this place Christiana

Musea

Er is een grote diversiteit aan musea te vinden in Kopenhagen en ook al is het niet altijd even mooi weer, het is niet aan te raden om ze allemaal af te gaan. Kies er een paar uit die je interessant lijken en bezoek die dan. Zo hou je genoeg tijd over voor al het leuks dat Kopenhagen verder nog te bieden heeft. Het Guinness World Record museum is leuk en in de Ny Carlsberg Glyptotek kun je kunst uit de klassieke oudheid bekijken. Loop ook eens een galerie binnen waar je Deens design kan bewonderen. Misschien ietwat te duur om mee te brengen als souvenir, maar zeker mooi om te zien!

Fiets en wandel

In Kopenhagen zijn de afstanden prima lopend te doen. Ook de fiets is een populair vervoersmiddel!

Stroget

Om heerlijk te winkelen, nieuw en oud, duur en goedkoop, etalages te kijken en wat te eten. Pluspuntje: het hele winkelgebied is autovrij!

Kortom, Kopenhagen heeft voor iedereen wat wils. Trek er gewoon lekker op uit en wandel of fiets er op los; alleen zo zul je deze hippe en mooie stad beter leren kennen.

Heb jij nog leuke tips voor in Kopenhagen?

5 Comments

 • Marloes

  03.05.2012 at 10:20 Reply

  Ik ben alleen nog maar door Kopenhagen gereden op doorreis naar de overkant – Helsingborg, ook een geweldige stad! Scandinavie is echt prachtig!

 • Lovely London: tien keer de toerist « The World Is A Book

  18.05.2012 at 22:33 Reply

  […] je dat de wisseling van de wacht leuk is in Kopenhagen of Oslo? Zet je dan maar schrap voor dit gebeuren in Londen. Muziek, paarden, uniformen en heel […]

 • zoetedagdromen

  27.07.2012 at 15:11 Reply

  Hier wil ik zo graag nog een keertje naar toe en dan zal ik me netjes aan je blogpost houden en bovengeschreven dingen bezoeken.

 • Bianca

  01.12.2012 at 23:49 Reply

  Staat zeker op mijn verlanglijstje
  Het liefst in het voorjaar

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.