Grachtjes varen in Göteborg - Travel lifestyle.nl
1156
post-template-default,single,single-post,postid-1156,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Grachtjes varen in Göteborg

Grachtjes varen? Dat is toch iets voor toeristen in Holland? Zeker waar, maar het kan ook heel leuk in Zweden. In Göteborg bijvoorbeeld. Dat ik zo reislustig ben, heb ik natuurlijk te danken aan mijn (en jouw) voorouders die al eeuwen geleden heel de wereld over vaarden.  De behoefte om landen gelijk in te pikken wanneer ik er kom heb ik gelukkig niet, maar de drang om te zien en te ontdekken des te meer. Dus kwam ik ook uit in Göteborg, waar Nederlanders in de 17e eeuw al geweest waren en de stad bouwden. Vandaar die grachten ;)

Goteborg Goteborg Goteborg Goteborg Zweden Goteborg

Göteborg is de tweede stad van Zweden en is geen stad die je gezien moet hebben, maar die wel heel erg de moeite waard is als je er in de buurt bent of in combinatie met een reis door het land zelf. Het heeft verrassend veel te bieden op het gebied van cultuur en evenementen en je kunt er prima stappen en nog beter shoppen. Liseberg is een pretpark dat midden in de stad ligt. Het is vooral met kerst ma-gisch want dan is alles versierd met duizenden lampjes: een geweldig gezicht! Bezoek een overdekte markt met een scala aan verse producten en vermaak je in een park of in de botanische tuinen. Verder moet je een boottochtje maken (gewoon omdat het kan) en lekker eten in een van de hippe restaurants. Göteborg rocks!

16 Comments

 • elma

  02.08.2012 at 10:57 Reply

  Mooie foto’s! Lijkt me wel een keertje leuk voor een city tripje :) x

 • T

  02.08.2012 at 11:40 Reply

  wat grappig dat Nederlands de stad hebben gesticht. wist ik helemaal niet.

  • Michelle @ The World is a Book

   04.08.2012 at 19:01 Reply

   Ja die hebben een heel groot aandeel gehad in de bouw van de stad. Weet ik ook alleen maar omdat iemand me dat daar vertelde ;)

 • Laura

  02.08.2012 at 14:47 Reply

  Mooie foto’s!

 • Lyanne

  02.08.2012 at 15:19 Reply

  Wauw, ik wil echt nog een keer naar Zweden! De foto’s zijn echt super mooi, ook al is het misschien niet een stad die je gezien moet hebben, toch lijkt het me een mooie stad!

 • Evey (@eveystweetlife)

  02.08.2012 at 22:16 Reply

  Mooie big ass foto’s, Like it! Zweden staat ook op de list!

 • liefsswaen

  04.08.2012 at 17:19 Reply

  Jaa! Zo’n fijne stad, maar ik moet zeggen dat ik Stockholm toch fijner vind.
  Liefs, Swaen

  • Michelle @ The World is a Book

   04.08.2012 at 19:03 Reply

   Wat leuk dat je een berichtje achterlaat op mijn blog, dankjewel! Stockholm blijft ook mijn favoriet in Zweden en zelfs in Scandinavie for that matter ;)

 • Foodloveandhappiness

  05.08.2012 at 19:12 Reply

  Wat leuk om iets van Zweden te zien! Ik ben er zelf nog nooit geweest, het trok me nooit echt. Ik word er wel steeds nieuwsgieriger naar, dus wie weet…;)

 • Anouk

  06.08.2012 at 12:01 Reply

  Mooie foto’s!! Zweden lijkt me ook super om naar toe te gaan. Door het lezen van jouw blog komen er steeds meer bucketlist landen bij.. haha;)!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.