Lonely Planet: best in travel 2014 - Travel lifestyle.nl
3647
post-template-default,single,single-post,postid-3647,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Lonely Planet: best in travel 2014

Yay, mijn favoriete lijstjes van het jaar zijn er weer: Lonely Planet’s best in travel 2014. Ik kijk elk jaar weer uit naar de steden, landen en regio’s die het komend jaar extra de moeite waard zijn om te bezoeken. Van het vorige lijstje heb ik geen landen af kunnen strepen, maar toch heb ik er nu al een fantastisch reisjaar op zitten. De top tien vormt voor mij dan ook zeker geen leidraad, maar het biedt wel enorm veel inspiratie. En dat kunnen we altijd wel gebruiken toch?

Auckland Auckland Bamber HouseBrussel BruggeZweden StockholmSweden Tylosand

♥ Top tien steden

 1. Parijs – Frankrijk
 2. Trinidad – Cuba
 3. Kaapstad – Zuid-Afrika
 4. Riga – Letland
 5. Zürich – Zwitserland
 6. Shanghai – China
 7. Vancouver – Canada
 8. Chicago – USA
 9. Adelaide – Australië
 10. Auckland – Nieuw-Zeeland

Ik vind het super leuk om Auckland in dit lijstje terug te vinden. Toen wij onze reis naar het land van de kiwi’s aan het voorbereiden waren, stuitten we vaak op tips waarin stond dat je aan Auckland niet veel tijd moest besteden. Zeker, Nieuw-Zeeland is het land van de overweldigende natuur, maar Auckland is, naast Wellington en Dunedin, echt een heerlijke stad waar je je heel goed kunt vermaken. Vooral niet overslaan dus!

Van deze steden staan vooral Vancouver, Riga en Trinidad hoog op mijn lijstje. Lees hier meer over de top tien steden.

West Coast New Zealand Westcoast New ZealandAbel Tasman Abel Tasman National ParkNew Zealand New Zealand

Top tien landen

 1. Brazilië
 2. Antarctica
 3. Schotland
 4. Zweden
 5. Malawi
 6. Mexico
 7. Seychellen
 8. België
 9. Macedonië
 10. Maleisië

Heel leuk om mijn grote liefde Zweden op deze lijst terug te vinden. En Mexico. En onze lieve Zuiderburen. Maar in 2014 ga ik natuurlijk voor Schotland. En zeker niet alleen voor de Commonwealth spelen die aankomende zomer in Glasgow gehouden worden. Edinburgh, Isle of Skye en de geweldige natuur; Schotland vind ik tot nu toe fantastisch en ik kan niet wachten om er nog veel meer van te zien! De Seychellen en Antarctica blijven voor mij twee ultieme droombestemmingen. Lees hier meer over de landen top tien.

Top tien regio’s

 1. Sikkim – India
 2. Kimberley – Australië
 3. Yorkshire – Engeland
 4. Hokuriku – Japan
 5. Texas – USA
 6. Victoria Falls – Zimbabwe & Zambia
 7. Mallorca – Spanje
 8. Westkust – Nieuw-Zeeland
 9. Hunan – China
 10. Ha’apai – Tonga

Oh my, de Westkust in Nieuw-Zeeland is inderdaad prachtig, maar ook de Victoria Falls, Hokuriku en natuurlijk Ha’apai lijken me super indrukwekkend. Ach, wat niet zou je zeggen ;-) Je kunt hier meer lezen over de regio’s.

Welke steden, landen en regio’s trekken jou het meest?

23 Comments

 • Debby

  29.10.2013 at 11:25 Reply

  Ohh ik wil zo graag naar Nieuw Zeeland en Cuba <3 eilanden OMG. Maar gewoon omdat mijn vriendinnetje ernaar toe is verhuisd met haar kiwi hubbie en Cuba omdat ik daar zo'n leuke mensen uit heb leren kennen tijdens het Latin American Film Festival die ik op wil gaan zoeken. Voor mij is regio Menorca trouwens echt het toppunt van Spanje nu. En Andalusië of course.

 • Nathalie

  29.10.2013 at 12:31 Reply

  Oh, wat lastig kiezen. Ik wil heeeeel graag naar Kaapstad, want die hebben we overgeslagen toen we in ZA waren. En ik ben nog steeds niet naar Schotland geweest, dus hopelijk gaat dat volgend jaar gebeuren. En Cuba, eigenlijk nu of nooit he (al een paar jaar). Maarja, net een ticket voor NYC geboekt (wat een flink gat in het reisbudget slaat)… Dromen kost niets ;)

 • Jess

  29.10.2013 at 13:47 Reply

  Met stop op een gedeelde eerste plek staan bij mij nog steeds Australie en Hawaii. Tja, ik ben en blijf een surfmeisje hè. Voorlopig gaat het niet lukken vanwege onze kleine man. Helaas! Maar goed, genoeg moois te ontdekken nog in de wereld!

 • Jonne

  29.10.2013 at 15:12 Reply

  Ik ben wat meer Europa minded op het moment (hoewel ik een reisje Thailand in het verschiet heb). Ik zou graag willen (her) bezoeken: Moskou, St Petersburg, Instanbul en Berlijn. Landen: Italië (de omgeving van Bellegio) en Zweden.

 • Laura

  29.10.2013 at 16:08 Reply

  Wat een leuke lijstjes!
  Van deze wil ik wel heel graag naar zweden en schotland! Oh en stiekem ook wel een beetje parijs, wat ik als het goed is volgend jaar nog ga doen met lief :)

 • Dutchie in Sweden

  29.10.2013 at 17:15 Reply

  JA! ik had het ook al gezien, en wat een bestemming weer he? wegdromen. Die foto’s van het hiken, mama mia wat mooi! Ik heb net wat over Riga geschreven, maar ook vancouver wil ik heel graag zien :) Ik ben aan het plannen om (heel fout) een carribean cruise te doen icm florida, dus veel sparen, maar wel weer leuk

 • Marlou

  29.10.2013 at 17:22 Reply

  Ooooh fijn. Zo fijn ook, Gent op je foto’s <3 Dat is denk ik mijn favoriete stad, samen met Reykjavík, Oslo, Trondheim, Stavanger en Ljubljana. Sowieso geen verrassing dat Scandinavië mij het meest trekt (oké, Scandinavië min Zweden) en ik hopelijk komend jaar meer van Noorwegen ontdek en naar de Faeröer en Spitsbergen ga. Hoop ik.

 • Annika - De Andere Wereld

  29.10.2013 at 18:26 Reply

  Wat leuk dat Texas bij de regio’s staat! Ben ik nogsteeds heel benieuwd naar.

 • Mirthe

  29.10.2013 at 18:32 Reply

  Aaaaaah Malawi <3 Prachtig prachtig land, wat leuk dat dat erbij staat! Van de regio's heb ik er geen bezocht, van de landen verder alleen België haha, maar ik vind het wel heel tof dat ik in Kaapstad ben geweest! Kaapstad is sowieso een geweldige stad, als het ietsje dichterbij lag zou ik daar zeker weer heengaan. Als ik dit zo lees wil ik eigenlijk overal heen, maar dat gaat hem niet worden, haha. Ik ga volgende zomer waarschijnlijk een weekje naar Londen, dat vind ik in elk geval al een superleuk vooruitzicht!

 • Swaen

  29.10.2013 at 19:05 Reply

  Fijn lijstje, mijn toppers zijn absoluut de UK, Zweden en Terschelling ♥

 • mw ekster

  29.10.2013 at 19:34 Reply

  Fijn lijstje! Van je lijstje was ik alleen in Riga, Shanghai een keer geweest. Ik zou zelf heel graag naar Zweden, Canada en Zuid-Korea willen gaan! Wie weet in 2014:-)

 • Maaike

  29.10.2013 at 23:51 Reply

  Super leuk dat Macedonië bij de landen staan! Ik vond Skopje zelf heel verrassend en wil graag nog een keer terug om andere plekken in Macedonië te bezoeken. Voor de rest vind ik het erg moeilijk, zoveel keus en zoveel moois!

 • iliveformydreams

  30.10.2013 at 08:46 Reply

  Ik vind dit soort posten zo leuk om te lezen en om de foto’s te zien :)

 • Bianca

  30.10.2013 at 11:03 Reply

  Lijstjes zijn fijn! En vooral die prachtige foto’s erbij <3

 • Lyanne

  30.10.2013 at 11:44 Reply

  Wat een leuk artikel! Cuba staat bij mij erg hoog aan mijn lijstje. Misschien volgend jaar eens boeken? Pff, zoveel keuzes! ;)

 • Food Love and Happiness

  04.11.2013 at 11:00 Reply

  Hmmz van de top 10 steden heb ik er nog maar eentje kunnen bezoeken, ook bij de landen scoor ik laag haha, dus heb nog wel even te gaan! :) Mooie foto’s weer!

  • Margie

   30.05.2017 at 20:46 Reply

   I’m often to running a blog and i really admire your content. The article has really peaks my interest. I am going to bookmark your website and hold checking for brand new innafmotior.

 • the fourohseven

  05.11.2013 at 23:30 Reply

  Cuba, Seychellen en Tonga van dit lijstje. En awesome om een land uit geboorte streek ertussen te zien … Misschien moet ik maar richting Macedonië

 • Sheelagh

  06.11.2013 at 12:03 Reply

  Mooie foto’s weer! Ik heb nog heel wat plekken te gaan zie ik… Van de steden ben ik alleen in Parijs geweest, en van de landen alleen in Belgie, Mexico en Schotland :) Genoeg te zien nog!

 • Marcella

  06.11.2013 at 22:52 Reply

  Leuke blog, echt werkelijk prachtige foto’s! Ik heb erg veel zin om Auckland te bezoeken, lijkt me een toffe stad. We vliegen op Auckland, maar gaan eerst naar het noordelijkste punt Cape Reinga en doen daarna een paar dagen in de stad. Ben erg benieuwd!

 • Evey

  10.11.2013 at 20:37 Reply

  Hihi ik vind het ook altijd tof om steden die ik bezocht heb terug te vinden in deze lijst! Wat grappig dat Belgie ertussen staat, heb je igg in een top tien land gewoond hehe

 • hans

  21.06.2014 at 19:06 Reply

  Ik weet het wel hoo: Schotland en dan het eiland Skye!
  Het eiland Skye is één van de topeilanden in Schotland en is wat betreft natuurschoon misschien wel het mooiste eiland van Europa!

  Bezienswaardigheden Skye

Post a Comment