Mijn favo kerststeden - Travel lifestyle.nl
3771
post-template-default,single,single-post,postid-3771,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mijn favo kerststeden

Oh boy, wat hou ik toch van die knusse decembermaand. Lichtjes all around, gezelligheid, schaatsen, warme sjaals en mutsen, Love Actually, the Grinch en a Christmas carol op repeat en glühwein & warme choco mogen en kunnen altijd. Yay! Het is weer zo ver. I’m one happy girl! Afgelopen weekend was ik weer bij lief in Edinburgh (zo fijn!) en net toen ik dacht niet nog meer van die stad te kunnen houden, hadden ze “Edinburgh’s Christmas” geopend: loved it. Het maakte de stad nog magischer en nog sfeervoller dan normaal. Dat het er om kwart over vier al pikkedonker was, maakte ineens niet meer uit. En temperaturen onder nul? Who cares, bring on the glühwein! Zo vind ik steden rond kerst vaker ge-wel-dig om mee te maken. De een met gepofte kastanjes, de ander met traditionele speelgoed-tentjes en weer een ander met de hipste etalages. Maar een ding hebben deze kerststeden allemaal gemeen: de sfeer is er geweldig. Hieronder mijn favorieten tot nu toe:

Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh Edinburgh

♥ New Yorkbigger, better, there’s nothing like it. New York is sowieso een stad op zich, dus met kerst wordt er ook groots uitgepakt. De kerstboom bij Rockefeller Center was voor mij het hoogtepunt. Al die lampjes; geweldig. Zit een retourtje New York er nu even niet in? Dan doet de film Home Alone 2 ook wonderen!

♥ Stockholm – De kerstmarkt in Gamla Stan, het oude deel van de stad, is dé plek om tradtionele Zweedse cadeautjes (en snoepjes!) te scoren. Het is er wel ijskoud in de winter, dus bijkomen met een Zweedse fika (koffie en lekkers) is een absolute must.

♥ Edinburgh – Knus, gezellig, druk. Toen ik op vrijdagavond laat met de taxi over Princes Street scheurde, zag ik het reuzenrad en de kraampjes al staan. Mijn hart ging sneller kloppen en er verscheen een nog grotere smile op mijn gezicht en de volgende dag was het zo ver: Edinburgh’s Christmas was open! We keken onze ogen uit en dronken er onze eerste glühwein van het seizoen. Genieten!

♥ Luxemburg – De geur van gepofte kastanjes en verse suikerpinda’s dringt je neusgaten binnen zodra je het centrum binnenloopt. Verderop speelt een bandje wat kerstliedjes en kun je heerlijk bijkomen van je shop sessie met raclette of churros; yum! Bijkomend voordeel? Zowel de kerstmarkt als de stad zijn compact en knus, dus met een kort weekend heb je al een flinke dosis kerst binnen. Enne, niet vergeten een paar macarons te scoren voor thuis!

♥ Berlijn – In tegenstelling tot Luxemburg kun je weken in Berlijn rondstruinen en nog niet alle kerstmarkten, laat staan de hele stad, hebben gezien. Er zijn tientallen marktjes verspreid over de hele stad en de een is nog sfeervoller dan de ander. Worst en glühwein? Kom maar door! En het grote KaDeWe is ook geweldig om te zien. Mocht je eind december gaan, blijf dan vooral hangen voor oud & nieuw. Dat vieren ze hier als de beste!

♥ Brussel – Stiekem nog steeds een beetje “thuis”. Voordat ik verder ga: excuses voor de vreselijke kerstboom van vorig jaar, want die blokkendoos was gewoon spuuglelijk. Die misser van een boom daargelaten (dit jaar staat er als het goed is weer gewoon een gigantische spar), is Brussel een fantastische kerststad. Het begint al rond de Grote Markt en richting de Beurs, maar in de buurt van het Sint-Katelijneplein en op de Vismarkt wordt het echt gezellig. De lange straat met kraampjes kijkt uit op een gigantisch reuzenrad; mooi!

♥ Kopenhagen – Naast veel lichtjes en gezelligheid is vooral het pretpark Tivoli, dat midden in de stad ligt, een hoogtepunt in december. Ze hebben er een eigen kerstmarkt met cadeautjes, drankjes en super foods (de echte super foods als hotdogs en churros; niet de chiazaadjes enzo). Sta even stil bij de ingang; de poort is magisch verlicht!

♥ Maastricht – Voor wie de grenzen niet over wil deze maand blijft Maastricht een aanrader. Winter Wonderland op het Vrijthof is heel gezellig en de lichtjes door de hele stad zijn ge-wel-dig. Vanaf komend weekend is het weer zo ver. Enjoy!

Londen (al is het alleen al voor Harrods) en Parijs (de licht-stad) zou ik graag rond kerst eens mee willen maken. Wat is jullie favoriete kerststad?

22 Comments

 • sannewierda

  28.11.2013 at 22:41 Reply

  Leeeeeuk, ik hou van Kerst! <3 Fijne tips, thanks! Denk dat het Maastricht wordt, haha… ;-)

 • Michelle

  28.11.2013 at 23:02 Reply

  Heb er nog geen, maar wil heel graag naar New York met kerst. Gewoon voor een keertje! Xx

 • Marcella

  28.11.2013 at 23:46 Reply

  Mooooooie foto’s, echt heel tof! Ik was drie jaar geleden met kerst zelf in Parijs, dat was echt heel tof! Maar vorige week Newcastle was ook gaaf. Lichtjes maken alles mooier ;-) Londen met kerst, dat lijkt me ook nog wel es wat. Zou jij de feestdagen wel es in bikini op ‘t strand willen vieren dan?

 • Linda

  29.11.2013 at 11:31 Reply

  Wauw, wat ziet Edinburgh er prachtig uit! Ik vind Londen echt fantastisch met kerst, maar voor de rest ben ik nog nooit in het buitenland geweest rond de feestdagen. Dus ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal ;)

 • Karlijn

  29.11.2013 at 13:28 Reply

  Ik ben nog in geen van deze steden geweest met kerst. Wat een schande eigenlijk :) Als ik je foto’s zie ga ik er het liefst meteen heen. Tellen Deventer, Amsterdam en Leiden ook? :)

 • Nanda

  29.11.2013 at 19:03 Reply

  Ik heb altijd zin om met kerst en oud en nieuw weg te gaan, naar een mooie stad.
  Londen met kerst is prachtig, en praag schijnt ook mooi te zijn. Wie weet volgend jaar :)

 • Annika - De Andere Wereld

  29.11.2013 at 20:34 Reply

  Leuk leuk! Gepofte kastanjes vind ik wel een must ja ;)

 • Leruaa

  29.11.2013 at 20:45 Reply

  Zo’n leuke post! Tot nu toe is Brussel mijn lievelingskerststad, maar ik heb ook nog niet veel andere steden gezien rond Kerstmis. Misschien moet ik daar eens verandering in brengen :D.

 • Laura

  29.11.2013 at 23:33 Reply

  Oew wat een mooie foto’s weer van Edinburgh!
  Ik vind Essen heel fijn, waar ik afgelopen maandag nog geweest ben! En Londen natuurlijk ook, daar ben ik al een paar keer geweest rond kerst en elke keer is het weer leuk! En hopelijk kan ik daar volgende week Brugge & Amsterdam aan toevoegen want daar ga ik misschien nog heen.

 • Mandy

  30.11.2013 at 11:23 Reply

  Wauw wat een heerlijke foto’s, ik heb instant zin in de feestdagen!
  Heerlijk lijstje, nu heb ik ook zin om een kersttripje te boeken haha!

 • Bianca

  30.11.2013 at 12:03 Reply

  Oh al die lichtjes!
  Toch lijkt me ook wel eens leuk een ‘warme’ stad te bezoeken in de winter. Valencia ofzo =)

 • Jess

  30.11.2013 at 15:41 Reply

  Maastricht is inderdaad een toffe kerststad. Drie jaar geleden ben ik daar geweest in de kerstvakantie. Er lag een enorm pak sneeuw en ik had echt het gevoel in het buitenland te zitten. Awesome. Die andere steden zijn natuurlijk ook een toffe optie om de feestdagen door te brengen.

 • vrouwopreis

  30.11.2013 at 23:16 Reply

  wat een leuke aanraders! Zelf ben ik ook rond kerst in NY geweest, wat een lichtjes overal en echt een fijne kerstsfeer (en koopwoede haha) hangt daar :)

  Trouwens, wilde jij nog bijdragen aan de FTC (Female travel community) nieuwsbrief? Had je er mailtjes over gestuurd, maar niets teruggehoord dus weet niet zeker of ik nou wel je juiste email heb ;) Anders zou ik ook graag dit artikel erin willen vermelden als je dat goed vind! Groetjes

 • Anouk

  01.12.2013 at 11:55 Reply

  Wat een heerlijke post Michelle! Ik hoef niet te vertellen dat ik je mede-kerst-gek ben he, haha;)! Al die foto’s prachtttiggg. Ik herinner me de foto uit Brussel nog goed, die je vorig jaar maakte!! Edinburgh heb je nu natuurlijk ontdekt en dat klinkt ook veeel te gezellig en knus! Ja, deze post mogen vaker deze maand:D.

 • the fourohseven

  02.12.2013 at 01:07 Reply

  dankzij je foto’s wil ik nog een keer naar Edinburgh – alleen zijn de treinkaartje belachelijk duur. De markt in Stockholm waren ze net aan het opbouwen, dus die heb ik gemist.

 • the fourohseven

  02.12.2013 at 01:08 Reply

  tst

  • the fourohseven

   02.12.2013 at 01:09 Reply

   sorry … reactie kwamen maar niet door. Ik wou dus zeggen dat ik door deze post zooo graag nog naar Edinburgh wil – maar de kaartjes zijn zo duur. En dat ze in Stockholm aan het opbouwen zijn , dus die heb ik ook gemist

 • Misseagles

  02.12.2013 at 09:29 Reply

  Ben nog maar in weinig verschillende steden geweest rond deze tijd…
  Maar Keulen is ook echt enorm gezellig..
  New York staat nog op mn lijstje van to see en to do… Lijkt me geweldig!

 • Evey | Style Spy

  05.12.2013 at 18:51 Reply

  Jaa ik hou ook van die lichtjes, superlovely! Lijkt me geweldig om rond deze tijd in Edinburgh te zitten (nog jaloerser op mijn collega’s!). Jammer dat ik Rockefeller net mis in NY! Ouch!
  Alle plekjes die je noemt lijken me geweldig met kerst!

 • Laura - what about her

  06.12.2013 at 14:25 Reply

  Wat een geweldige foto’s! Ik was pas in januari in NY, helaas de kerstboom gemist. En wat een heerlijke plekken noem je verder. Genieten!

 • Food Love and Happiness

  10.12.2013 at 19:57 Reply

  Wat een heerlijke lijst! Gelukkig heb ik NY en Londen al eens zelf mogen meemaken, maar beide steden nog niet met kerst. Moet dus zeker nog maar eens terug;) Maastricht ben ik nog nooit geweest! :( Wil ik echt eens naar toe, en met kerst lijkt het me ook super gezellig!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.