Op reis met: Yvonne (Zuid-Korea) - Travel lifestyle.nl
3192
post-template-default,single,single-post,postid-3192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Op reis met: Yvonne (Zuid-Korea)

Yvonne woont in China waar ze Engelse les geeft op een school. Daarnaast is ze gek op reizen en ze heeft al heel wat moois van de wereld kunnen zien. Op haar blog lees je dan ook over de prachtigste bestemmingen en geeft ze tips over wonen, werken en reizen in China. In deze blog post vertelt ze over haar mooie reis naar het bijzondere Zuid-Korea. Reizen jullie mee?

Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne

Wow, Zuid-Korea. Waarom heb je voor deze bestemming gekozen?

“Zuid-Korea was een land waar ik nog nooit aan gedacht had. Enerzijds omdat ik dacht dat het heel duur zou zijn en te modern naar mijn smaak. Ik koos uiteindelijk voor Zuid-Korea vanwege het nieuwe, het onbekende en de afstand. Samen met mijn vriend woonde ik toen in Shenyang (het noorden van China) en het was relatief dichtbij. Het was dus niet echt een bewuste keuze, maar meer een enthousiaste, impulsieve beslissing om naar Zuid-Korea te gaan.”

Super gaaf! Wat voor soort reis was het?

“Het was een gecombineerde reis. Als ik reis houd ik van afwisseling; ik wil actief zijn, maar ook kunnen luieren. Tijdens deze reis heb ik van alles gedaan; veel gelopen door de steden (Seoul, Busan) die ik bezocht, ontspannen in een van de vele badhuizen, wandelingen door de sneeuw gemaakt en dag & nacht in een tempel verbleven.”

Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne

Dat klinkt heel bijzonder. Wat vond je nu de mooiste bezienswaardigheden?

“Dat is moeilijk kiezen! Ik denk meteen aan de twee paleizen (Gyeongbokgung Palace & Changdeokgung Palace) die ik bezocht, die maakten echt wel indruk. Zo groot, oud en met de parade die in Gyeongbokgung kunt zien, waan je je terug in de tijd. De DMZ (Demilitarized Zone, tussen Noord- en Zuid-Korea) was niet zo zeer mooi, maar wel heel indrukwekkend. Het is zo’n beladen plek, er hangt een vreemde en onwerkelijke sfeer. Dat kun je je niet voorstellen wanneer je het op televisie of op foto’s ziet. Toen ik er was, realiseerde ik me pas echt op wat voor plek ik stond en wat voor rol deze grens in de geschiedenis heeft gespeeld en eigenlijk nog altijd speelt.

Bovenaan staat wel de Temple stay die ik deed. Hoewel de tempel die ik koos niet de rustigste was en er continue een camera bij me in de buurt was, vond ik de ervaring op zich heel bijzonder. Het chanten, mediteren, de gebruiken tijdens het eten, de rust, eigenlijk alles maakte dit bijzonder. Ik heb er zelfs serieus over nagedacht om 2 weken naar Zuid-Korea terug te gaan om alleen in een tempel te verblijven.”

Dat lijkt me inderdaad een hele unieke belevenis. Misschien dat het er nog een keertje van komt? En welk eten mogen we in Zuid-Korea echt niet missen?

“Je mag de Koreaanse barbecue niet overslaan, dat is echt heel lekker, net als de bimibap en de bolgogi. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken wanneer je moeilijk zonder koffie of brood kunt. Het barst in Zuid-Korea (met name in de grote steden) van de bakkerijtjes en koffietentjes.”

Op reis met Yvonne Op reis met Yvonne

Waar heb je de mooiste herinneringen aan?

“Ik vond het penis-park echt hilarisch! Nog nooit eerder heb ik zoiets gezien, zo bizar! Verder heb ik goede herinneringen aan de kleine momenten; het koppel dat ons hielp ons hostel te vinden en de buschauffeur die een klein omritje maakte voor ons.

We konden ons hostel niet vinden en vroegen in een bakkerijtje aan een stel of zij wisten waar het was. Daarop belden zij het hostel en liepen er samen met ons naar toe! Dat was echt een hele goede eerste indruk van het land en de mensen. Later misten we onze bus op het nippertje, maar de volgende bus, naar een andere bestemming, die op dezelfde vertrekplek stond wilde ons wel meenemen. Hij kwam praktisch langs onze bestemming en vond het geen probleem even van de snelweg af te gaan om ons af te zetten. Zo lief!”

Aww, die momenten doen het hem inderdaad. Welke tips zou je meegeven aan de lezers die ook naar Zuid-Korea zouden willen?

 1. Meld je zeker aan voor een Temple stay! Ik vond het een heel inspirerende en boeiende ervaring om een dag en nacht in een tempel door te brengen en mee te doen aan dat wat de monnikken dagelijks doen. Blijf er langer dan een dagje, want dan pas ervaar je het echt en kun je een beetje in het ritme komen.
 2. Verder zou ik ook een nachtje in een badhuis gaan slapen. Ja, het is verre van comfortabel om met tig anderen in een kleine slaapzaal te liggen op een klein, dun matje, maar lekker kunnen badderen, van de sauna kunnen genieten en je onderdompelen (letterlijk) in de Koreaanse cultuur is toch ook wel wat waard.
 3. Kom in contact met de lokale bevolking! De mensen zijn echt heel vriendelijk (wij kregen een lift aangeboden) en behulpzaam. Persoonlijk contact maakt echt een verschil en de Koreanen staan er over het algemeen ook voor open.

Bedankt voor deze mooie tips! Als je mocht kiezen, zou je dan weer terug gaan naar Zuid-Korea of ga je liever ergens anders heen?

“Ja, ik zou zeker terug gaan! Omdat ik vantevoren geen verwachtingen had, is de reis heel goed bevallen. Ik heb er een heel mooie tijd gehad, veel gezien en gedaan en zou graag nog meer zien en doen in Korea. Het is een makkelijk land om door heen te reizen, ook met de backpack. Het is een nog onontdekt land (veel mensen denken dat het te duur is en gaan daarom niet), en dat maakt dat je er vrij weinig andere Westerse toeristen tegenkomt. Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. Je kunt er voor een heel redelijk bedrag rondreizen, het kost echt niet heel veel meer dan Thailand of Laos tegenwoordig.

Dankjewel voor dit fijne interview en de goede tips! Wil je meer lezen over Yvonne’s avonturen? Neem dan een kijkje op haar blog. En wil jij nu ook met jouw reis, foto’s en blog in “Op reis met“?, stuur dan een mailtje naar info@travellifestyle.nl!

19 Comments

 • Jess

  21.10.2013 at 15:49 Reply

  Leuk om te lezen weer. Lijkt me een heel bijzonder land. Is GoYvon nu trouwens dezelfde persoon als Limoentje?

  • Yvon

   24.10.2013 at 17:32 Reply

   Haha, helemaal! Hield het in eerste instantie gescheiden, maar geloof dat het steeds duidelijker wordt ;)

 • borka

  21.10.2013 at 18:16 Reply

  amazing photos and place!
  Kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • Larissa

  21.10.2013 at 18:33 Reply

  Leuke post en mooie foto’s! Eens iets anders dan Thailand.

 • Annika - De Andere Wereld

  21.10.2013 at 19:11 Reply

  Ja! leuk interview weer! En bijzondere bestemming!

 • Nanda

  21.10.2013 at 19:35 Reply

  Gave bestemming, mooi interview! En het Penis park? :’)

 • Marlyssa

  21.10.2013 at 23:37 Reply

  Leuk om dit te lezen! Mijn broer heeft er een half jaar gewoond, helaas niet langs geweest, maar het maakt mij wel nieuwsgierig:)

 • borsadimarypoppins

  22.10.2013 at 17:06 Reply
 • Mandy

  22.10.2013 at 17:15 Reply

  Wat supersupertof!
  Een land waar je weinig mensen over hoort, heel gaaf dus om er eens ervaringen over te lezen!

 • mw ekster

  22.10.2013 at 21:03 Reply

  Erg leuk om te lezen! Ik wil namelijk een graag een keer naar Korea.

 • the fourohseven

  22.10.2013 at 22:19 Reply

  Leuke post. Sowieso is dit een super ‘serie’

 • Fem

  23.10.2013 at 13:22 Reply

  Tof, Korea zou echt niet in me opgekomen zijn, eerlijk gezegd, maar de foto’s en verhalen over de temple stay en het badhuis (ok, en penis-park…) zijn toch wel intrigerend!

 • Lyanne

  23.10.2013 at 15:42 Reply

  Klinkt zo gaaf! En die foto’s er ook weer bij! Zo leuk om te lezen!

 • Marlou

  23.10.2013 at 15:46 Reply

  Heel tof om te lezen! Mijn tickets naar Zuid-Korea zijn geboekt en ik vertrek over enkele maanden, dus telkens als ik zoiets lees gaat het harder en harder kriebelen :)

 • Laura - what about her

  23.10.2013 at 18:16 Reply

  Jaaaa, ik vind haar leuk en zo gaaf dat ze gewoon in China woont. Heel interessant, maar Zuid-Korea lijkt me inderdaad ook geweldig!

 • Yvon

  24.10.2013 at 17:34 Reply

  Bedankt voor alle positieve reacties, heel leuk om te lezen!

 • Evey

  26.10.2013 at 00:32 Reply

  Leuk! Yvon *en Michelle)! ik heb precies hetzelfde dat Korea me niet echt trok ofzo, maar lijkt me stiekem ook wel tof nu. Die Temple Stay lijkt me tof om te doen

 • Mirthe

  27.10.2013 at 18:57 Reply

  Jeetje, wat mooi die behulpzaamheid! Dat zijn toch wel de mooiere herinneringen. En wat tof sowieso zeg, in China Engelse les gaan geven.

 • Food Love and Happiness

  28.10.2013 at 22:42 Reply

  Leuk dit! Mooi omschreven, en ik vind die food-foto’s altijd interessant :) Zelf nog nooit in Azië geweest helaas, staat zeker op m’n lijstje!

Post a Comment