Over - Travel lifestyle.nl
2250
page-template-default,page,page-id-2250,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Live now. Travel always. Love this world forever.

 


 

Over Travellifestyle.nl 

Reizen is een gevoel. Van vrijheid. Van in het nu leven. Van geen haast hebben. Van aandacht voor elkaar, de plek waar je bent en de geuren en kleuren erom heen. Van zonder overbodige ballast en spullen. Van leren en ontwikkelen. Reizen brengt nieuwe ervaringen en laat je de wereld in een ander daglicht plaatsen.

 

Toch hoef je je niet continue naar de andere kant van de wereld te begeven om deze (deels wetenschappelijk bewezen!) voordelen te ervaren. Mindul, langzaam en minimalistisch leven met aandacht voor het nu en onze planeet: dat is leven als op reis. Travellifestyle.nl is dé Nederlandse reisblog die je meeneemt in deze levensstijl. Met reisverhalen, persoonlijke ervaringen en tips. Voor thuis en op reis. Want hoe leuk is het om een levensstijl te creëren waar je eigenlijk geen vakantie van nodig hebt?

 

 

♡ SLOW

Het begint voor mij allemaal bij langzaam leven, of slow living, waar je de tijd neemt voor alle aspecten van het leven. Bijvoorbeeld zelf je groenten verbouwen op je balkon, kiezen voor een handgemaakt item in plaats van fast fashion en je niet laten leiden door een overvolle agenda.

 

♡ MINDFUL

Met aandacht leven. In het hier en nu. Dat is waar een mindful leven voor mij omdraait. Mediteren hoort daar zeker ook bij.

 

♡ MINIMALISTISCH

Minimaliseren gaat niet voor mij niet zo zeer om het verminderen van spullen, maar juist om ruimte te maken voor dat waar je echt van houdt. Dan gaat het zowel over de spullen in je huis, maar ook over tijd. En waar je die aan besteedt.

 

♡ DUURZAAM

Duurzaam reizen bestaat vrijwel niet. We kunnen er echter wel voor zorgen dat onze impact op mens, dier en milieu zo klein mogelijk is. Door bijvoorbeeld te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig (ja, dat duurt wat langer, maar slow living, weet je nog ;-)) of rekening houden met het verminderen van plastic door middel van je eigen herbruikbare tasjes en flessen mee te nemen.

 

 

Mindful reizen. En leven. Rondreizen. Met de camper, trein, of auto. Een stedentrip voor de afwisseling. Veel liefde voor de natuur. En de wereld. Dat is waar Travellifestyle.nl voor staat. Je vindt hier dan ook geen ‘tick the box’ tips. De mensen, de ervaringen en de momenten maken je reis, maken je leven. Kortom, dromen achterna jagen in plaats van boxjes afvinken.

 

Net als alles in het leven is ook Travellifestyle.nl ‘permanent bèta’, altijd in ontwikkeling. Mocht je onjuistheden tegenkomen of iets anders willen melden, neem dan vooral contact op via info@travellifestyle.nl of het contactformulier.

 

♥ Michelle

 

 

 

Over Michelle

Michelle (1987) raakte besmet met het reisvirus tijdens haar high school jaar in Philadelphia, USA. Daar werd ze lid van de environmental science club en deed ze verwoede pogingen om de Amerikanen in haar omgeving aan het recyclen te krijgen. Ze woonde later twee keer in Brussel (België) en in Halmstad (Zweden) en verbleef een paar maanden voor een working holiday in Nieuw-Zeeland en de Cookeilanden. Haar liefde voor langzaam en mindful reizen en leven ontstond met de handen in de aarde tijdens het WWOOF-en. Momenteel wordt ze in Den Haag: de mooiste stad van Nederland aan zee.

 

In 2015 volgde Michelle de achtweekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) mindfulness training. Sindsdien is ze zich, naast langzaam en duurzaam, ook gaan verdiepen in een mindful leven.