Taste of Philadelphia: de Philly cheese steak - Travel lifestyle.nl
1857
post-template-default,single,single-post,postid-1857,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Taste of Philadelphia: de Philly cheese steak

Mensen, activiteiten, landschap en cultuur zijn onderdelen die een reis maken of kraken. Eten hoort daar natuurlijk ook bij. Niets leuker om fan te worden van een nieuw gerecht, een bepaalde soort thee die je nergens anders kunt krijgen of dat ene lekkere tussendoortje. Eten is tijdens reizen zo veel meer dan smaken alleen. Je hele beleving van een bepaalde plek hangt er mee samen en als je terugkijkt op een mooie reis of een langer verblijf in het buitenland is eten vaak een groot onderdeel van die leuke herinneringen; althans voor mij dan.

Soms is er niet veel meer voor nodig dan een zonnetje op je gezicht, een mooi uitzicht en bijzondere mensen om je heen om na een hap al fan te zijn van een bepaald gerecht. Andere keren is het vooral ook gewoon heel leuk om iets typerends te eten uit een stad of land waar je bent. En mocht je het geluk hebben dat je langer dan een week op zo’n plek verblijft, dan kun je er vanzelfsprekend nog vaker van genieten!

Mocht je bijvoorbeeld een keertje in Philadelphia belanden, ga dan niet weg zonder een echte Philadelphia cheese steak geprobeerd te hebben. Op zich zijn de ingrediënten niet zo bijzonder: een broodje, dunne plakjes steak, een kaas naar keuze en soms wat extra toevoegingen als uien of een saus. Maar het is wel een gerecht dat in Philly is ontstaan en nu niet meer weg te denken is uit het straatbeeld; het verhaal erachter en de beleving doen het hem.

Het verhaal gaat dat twee Amerikanen van Italiaanse komaf deze variant op de hotdog verkochten bij hun eigen stand in Philadelphia ergens terug in de jaren ’30. Het broodje, in eerste instantie zonder kaas, werd zo populair dat ze hun eigen restaurant openden: Pat’s King of Steaks. Vandaag de dag wordt deze plek vaak in een adem genoemd met Geno’s Steaks; de concurrent die recht tegenover zit. De gigantische hoeveelheid neonlichten en knusse houten bankjes maken je smaakbeleving net wat intenser: lekker Amerikaans dus!

Er is tot op de dag van vandaag een hevige discussie gaande wie nu de beste steaks verkoopt. Om het voor jezelf te bepalen is heel eenvoudig: bestel er eentje bij Pat’s, laat iemand anders er eentje bij Geno’s bestellen en houd zo zelf je eigen vergelijkend warenonderzoekje! Natuurlijk kun je de cheese steak ook bestellen bij talloze andere restaurants en “diners” in de stad.

Bestellen is heel eenvoudig, maar weet wat je wilt zodra je bij het loket komt! Je kunt kiezen uit American cheese, provolone, en Cheez Whiz, waarbij provolone wordt gezien als de beste keuze en Cheez Whiz vooral populair is onder kinderen (plastic kaas uit een plastic tube). Houd het kort en krachtig: “Steak provolone with” bijvoorbeeld is er een met provolone kaas en met uitjes en een “steak without” is er eentje zonder kaas (mijn favoriet). Enjoy! ♥ 

10 Comments

 • Anne

  12.02.2013 at 13:39 Reply

  Jammie! Dat kende ik helemaal niet. Nu wil ik dat broodje proberen :) Eten is voor mij ook heel belangrijk als ik op reis ga. Het is toch onderdeel van de cultuur van het land waar je verblijft, dat wil je ook leren kennen!

 • Anni

  12.02.2013 at 13:43 Reply

  Oh oh oh ik hou van dit soort broodjes! Deze wil nu!! Ik wilde net gaan lunchen :(
  Ik vind juist de combi vlees en kaas heel erg lekker, dus ik zou zeker met kaas nemen.

 • Lin

  12.02.2013 at 21:06 Reply

  Oooh mmm lijkt me heerlijk!

 • Rosie

  12.02.2013 at 22:45 Reply

  Wauw dat ziet er echt super lekker uit! Hmmmmm!

  xo Rosie

 • Jesdiny

  12.02.2013 at 23:57 Reply

  Mijn maag begint spontaan te knorren!

 • waves of life

  13.02.2013 at 00:23 Reply

  Reblogged this on WAVES OF LIVE .

 • Celine

  13.02.2013 at 11:20 Reply

  Oeh dit ziet er wel heel bijzonder lekker uit :-)

 • Nanda

  13.02.2013 at 11:33 Reply

  Dat broodje ziet er heerlijk uit :D

 • Evey

  13.02.2013 at 11:49 Reply

  Ja, eten is zeker belangrijk als je op reis bent! Ik wil altijd de specialiteiten proberen. Mocht ik er ooit komen, dan ga ik dit zeker onthouden en proberen uiteraard :D

 • anoukliebers

  22.02.2013 at 15:34 Reply

  Ik vind eten heel belangrijk op reis! Je moet natuurlijk ook proeven wat de plaats/het land te bieden heeft! De specialiteiten spreken me dan ook het meest aan. Helaas met mijn buik gaat dit nu wat lastiger. Dit broodje ziet er wel heeeeerlijk uit

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.