10x zien in Madrid - Travel lifestyle.nl
261
post-template-default,single,single-post,postid-261,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

10x zien in Madrid

Madrid is een fantastische stad waar je je tot in de late, of eigenlijk heel vroege, uurtjes goed kunt vermaken. Tapas eten, cocktails drinken en het bruisende nachtleven ervaren met wat churros als toetje; Madrid leeft! Gelukkig heeft de stad ook heel veel te bieden voor mensen die niet van die nachtbrakers zijn. Het is sowieso de moeite waard om de slaap uit je ogen te wrijven en er op uit te gaan. Met al het leuks en moois dat Madrid te bieden heeft, is die kater ook snel verdwenen!

Hieronder volgen tien plekken die je absoluut gezien moet hebben tijdens je stedentrip Madrid!

1. Teleférico van Parque del Oeste naar Casa de Campo

Een ritje met de kabelbaan is een absolute aanrader! De Teleférico brengt niet alleen toeristen maar ook veel Madrileense gezinnen en stelletjes van het kleinere Parque del Oeste naar het imponerende Casa de Campo; een groot en groen park van meer dan 17 km² in het westen van de hoofdstad. Het is hier heerlijk wandelen, fietsen en picknicken geblazen, al is de kabelbaan met een schitterend uitzicht op het park al een beleving op zichzelf. Van april tot september kun je elke dag met de kabelbaan, maar in de andere maanden is dit beperkt tot de weekenden.

2. Zoo de Madrid

Behalve wandelen en fietsen in Casa de Campo, kun je ook een uitje maken naar de dierentuin van Madrid. Deze wijds opgezette en mooie dierentuin met een breed scala aan dieren is een leuke middag uit voor jong en oud. De panda’s zijn een absoluut hoogtepunt!

3. Estadio Santiago Bernabéu de Real Madrid

Niet te missen voor elke voetbalfan! Ontdek alle plekjes in het stadion en leer de ins en outs over de beste Europese voetbalclub in de geschiedenis.

4. Plaza Mayor

Dit centrale plein wordt ook wel eens omschreven als de huiskamer van Madrid. De statige gebouwen die het plein omringen, het standbeeld van Filips III en de vele restaurantjes met terrassen in de zon maken Plaza Mayor een plek die je gezien moet hebben. Natuurlijk niks eten in de restaurantjes op dit plein, want de betere en goedkope restaurantjes vind je een straat verderop, in de Cava Baja en op talloze andere plekken in de stad.

5. Palacio de Comunicaciones

Nergens ter wereld ziet een postkantoor er zo uit als het centrale postkantoor in Madrid. Het gigantische gebouw gewijd aan de Spaanse telecom is een imposante verschijning. Als je in de buurt bent, bekijk dan ook de Cibeles fontein tussen het drukke verkeer dat aan alle kanten voorbij raast. Deze fontein is ook een plek waar de Real fans zich verzamelen en diverse triomfen vieren, zoals het winnen van la Liga of de Champions League.

MadridDoorgang MadridCalle MadridTempel Madrid MadridRetiro MadridPost MadridPalacio Madrid PalacioReal Madrid MadridPlazaMayor

6. Palacio Real

Ook al woont de koninklijke familie niet meer in dit paleis, er vinden nog geregeld officiële ceremonies plaats in el Palacio Real. Behalve het bewonderen van de buitenkant en het maandelijks plaatsvinden van de wisseling van de wacht, kun je je ook binnen in de verschillende gangen en kamers vergapen aan de pracht en praal van het paleis.

7. Retiro

Een heerlijk park waar Madrilenen even ontsnappen aan de hectiek van de grote stad. Er is dikwijls kunst of een openlucht tentoonstelling te bewonderen, je kunt er bootjes varen op het meer of de markt bezoeken in het weekend.

8. Museo Nacional del Prado

Mocht de lucht betrekken als je je in het Retiro bevindt, loop dan even door naar het Prado. Dit gigantische museum heeft duizenden klassieke kunstwerken in de collectie en het is dan ook onmogelijk om alles te zien. De tuin der lusten van Jeroen Bosch is een aanrader, maar zorg er vooral voor dat je een plattegrondje bemachtigt bij de balie. Zo weet je niet alleen de stukken te vinden die jij wilt zien, maar kun je je ook weer een weg naar buiten banen!

9. Templo de Debod

Zorg er voor dat je met zonsondergang bij deze Egyptische tempel bent. Niet alleen is het uitzicht op Casa de Campo en het verkleuren van de tempel een prachtig gezicht, het is ook nog eens heerlijk toeven in het park.

10. Puerta del Sol

Eigenlijk is hier niet veel te doen, maar toch is het het er altijd druk. Vooral ‘s avonds is dit plein de ontmoetingsplek voor vele Madrilenen. Puerta del Sol is dan ook een ideale uitvalbasis voor je avondje stappen of je sightseeing tour overdag. Het plein ligt zo centraal dat je er geheid een keertje langskomt tijdens je city trip in Madrid, of je nu wilt of niet.

Alle bezienswaardigheden in Madrid zijn goed bereikbaar met de metro. Dit is dan ook het meest ideale vervoersmiddel in verband met de grote afstanden die je soms moet afleggen. Toch is het aan te raden om ook af en toe bovengronds te blijven en de benenwagen te gebruiken. Je kunt dan het best genieten van het lekkere weer en de Spaanse vibes!

Visit Spain. Visit Madrid. Enjoy!

MadridRealMadrid MadridReal MadridStadion MadridWall MadridWall MadridBeer MadridPanda MadridPingu MadridCampo

5 Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.