Viva Mexico: Yucatán - Travel lifestyle.nl
390
post-template-default,single,single-post,postid-390,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Viva Mexico: Yucatán

Het warme weer, de felle kleuren, het “mañana mañana” tempo, het heerlijke eten, het Maya verleden en de prachtige stranden: dat is Yucatán, een schiereiland in het oosten van Mexico, op zijn best. Dit schiereiland bestaat uit de regio’s Campeche, Yucatán en Quintana Roo waar bekende steden als Playa del Carmen, Mérida en Cancún toebehoren. Mijn weekje Mexico begon in Cancún en bracht me via Playa del Carmen, Valladolid en Chichén Itzá naar Mérida. Een fantastische week die natuurlijk veel te snel voorbij vloog!

De witte stranden en het uitgaansleven van Cancún zijn leuk, maar het is zonde om daar te blijven hangen als je maar weinig tijd hebt. Mooiere en stillere stranden kun je ten zuiden van deze stad vinden, aan de Riviera Maya, waar steden als Playa del Carmen en Tulum een veel leukere bestemming zijn. Geniet hier van de heerlijke Mexicaanse keuken, die daar overigens veel beter smaakt dan hier of in Amerika. Quesadillas, enchiladas, tacos, guacemole, salsa verde en heerlijke Mexicaanse biertjes; een lust voor zowel het oog als de mond, want behalve dat het heerlijk smaakt zien al die kleurtjes op de tafel er ook nog eens heel gezellig en smaakvol uit.

MexicoMerida MexicoChichen MexicoBeach MexicoBook

Als je Yucatán bezoekt, kun je Chichén Itzá, een van de nieuwe zeven wereldwonderen, natuurlijk niet overslaan. De ruïnes van het Maya verleden zijn werkelijk adembenemend en het is toch allemaal heel bijzonder om te zien. De koloniale stad Mérida is heel leuk om te bezoeken in het weekend. Dan worden de straten afgezet, verdwijnen de auto’s en komt de echte Mexicaanse sfeer, inclusief salsa muziek en lekker eten en drinken tevoorschijn. Je kunt er overdag ook heerlijk struinen over de marktjes waar mooie souvenirs, kleden, en voedingswaren verkocht worden.

De verschillende steden zijn onderling prima te bereiken met de bus. Neem wel een vestje mee, want de Mexicaanse buschauffeur heeft een liefdes affaire met de airconditioning: het is dus ijzig koud in de bus! Yucatán heeft prachtige pareltjes te bieden en ik zou ook nog wel een keer heel graag teruggaan om bijvoorbeeld Tulum, Uxmal en cenotes (voor de Maya heilige waterputten) te bezichtigen.

7 Comments

 • Jolien@yourlifestyleguide.nl

  04.05.2012 at 23:36 Reply

  Super handige en leuke post! Ik ga deze zomer naar Mexico dus dit komt goed van pas!
  Was die lonely platen fijn??

  • Jolien@yourlifestyleguide.nl

   04.05.2012 at 23:37 Reply

   PLANET bedoel ik uiteraard ;)

   • Michelle The World is a Book

    05.05.2012 at 16:36 Reply

    Had net een antwoord getypt, maar hij stond er niet bij. Heel gaaf in ieder geval dat je naar Mexico gaat, super veel plezier vast! Ik vond deze Lonely Planet heel fijn, niet te dik en prima info. Het is alleen wel voor een bepaalde regio, dus ik weet niet waar in Mexico je naar toe gaat? Anders heb je misschien meer baat bij een andere LP. Geniet van je voorpret (kunnen we wel gebruiken met dit weer hier!)

 • Jolien@yourlifestyleguide.nl

  12.05.2012 at 14:09 Reply

  Thanks voor de tips! Ik ga ook deze regio bezoeken. Nu staan Playa del Carmen, Tulum, Merida en Chichén Itzá op het verlanglijstje. De rest moet ik nog plannen!

  • Michelle The World is a Book

   14.05.2012 at 12:28 Reply

   Aw zooo leuk! Ik wil mee haha! Heel veel plezier vast en ik kan nu al niet wachten op je posts over je vakantie :)

 • De stranden van Playa del Carmen | The World Is A Book

  11.07.2012 at 15:21 Reply

  […] al zijn de stranden van Playa del Carmen misschien niet de mooiste van Yucatán, Mexico (denk Cancun, denk Tulum, denk Isla de Mujeres), ze zijn zeker wel een bezoekje waard. […]

 • Op reis met: Mariska | The World Is A Book

  23.02.2013 at 23:07 Reply

  […] gelijk aan de mooie vakantie die ze in juni 2011 samen met haar vriend in Playa del Carmen in Mexico beleefde. Een prachtplaats, die ik zelf ook een keertje heb mogen aanschouwen. Maar deze keer niet […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.