Whiskey & Bier in Dublin - Travel lifestyle.nl
1250
post-template-default,single,single-post,postid-1250,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Whiskey & Bier in Dublin

Groen, zwart en goud; dat is Ierland! Groen vanwege de mooie natuur, de shamrock en St. Patrick’s Day, zwart van het zwarte stout bier (maar dat vind ik stiekem niks ;)) en goud van de whiskey. Hoewel Dublin een heerlijke stad is, moet je voor dat mooie groen toch echt naar “buiten”. Maar… voor het zwart en goud kun je er zeker terecht, en hoe! Natuurlijk kun je de ene na de andere pub aflopen om te genieten van al het moois (en gewoon in dezelfde kroeg blijven hangen is natuurlijk ook een optie), maar wil je het zwart & goud echt beleven, kies dan voor een rondleiding bij Jameson of Guinness!

♥ Jameson Whiskey

In de oude fabriek in Dublin, waar vroeger de whiskey nog gemaakt werd, krijg je een intensieve rondleiding die je langs de geschiedenis van Jameson en het productieproces van het gouden drankje neemt. Het is geweldig om te zien hoe veel werk er aan te pas komt voordat er een flesje whiskey bij de Gall & Gall komt te liggen. En als je in het begin een beetje je best doet om op te vallen bij de gids, ben je op het eind van de tour een van de lucky bastards die een whiskey proeverijtje mag doen! Je kunt er zeven dagen per week terecht voor een rondleiding. Kijk voor meer info op de website!

Guinness Storehouse

Is whiskey niet je ding? Dan kun je ook voor een echte Guinness gaan! Deze tour is een zogenaamde “self guide tour” dus kun je lekker op eigen houtje de wondere wereld van bier gaan ontdekken. Daarnaast zijn er ook meerdere restaurants en cafés waar je een goede bodem kunt leggen voor het stevige bier. Ook hier kun je zeven dagen per week terecht en kijk voor openingstijden en andere info op de website

Nu vind ik een blond biertje op zijn tijd best lekker, maar hoef je me niet wakker te maken voor ‘stout’ bier of whiskey (al was het in combinatie met ginger ale behoorlijk goed te doen!). Toch is een tour door de brouwerijen in Dublin een beleving op zich en is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen. Enne, vriendlief kun je er heel veel plezier mee doen. Heeft ie wel verdiend toch na al je shop sessies? ;) Enjoy!

Tags:

20 Comments

 • borka

  24.08.2012 at 23:52 Reply

  Lovely post!
  Would love to go there one day!
  I bet I will!
  Have a great weekend!
  Xoxo
  Borka
  http://www.chicfashionworld.blogspot.com

 • EDGYMIX (@EDGYMIX)

  25.08.2012 at 01:44 Reply

  OH man!!! 2 of my best friend are irish….and they drink like crazy,,oh wait, I am NOT and I drink like crazy too…lol. and jamerson!!! …i need to visit if I ever get to Ireland!!…I almost passout in the Subway after drinking Jamerson!! ..but oh man…the tour are pretty expensive!!!…..I just cannot survive in Ireland..everything so expensive!!!

  • Michelle @ The World is a Book

   25.08.2012 at 20:32 Reply

   Hahaha you’re too funny! Ireland is pretty expensive, but they also have Euro’s so that’s my advantage ;) Switserland, Sweden, Norway, Great Britain and Denmark: now that’s expensive for me haha! But still very much worth every penny :)

 • deanderewereld

  25.08.2012 at 10:18 Reply

  Cool! Mijn ouders zijn daar ook geweest. Ik wil ook wel een keertje naar Dublin, maar hou ook niet van Bier en Whiskey ;)

  • Michelle @ The World is a Book

   25.08.2012 at 20:33 Reply

   Ja doen! Dublin is leuk :) Haha, whiskey mixed met wat frisdrank is lekker; mag je daar ook proeven! Maar zwart bier vind ik niet zo nee ;)

 • Jolien

  25.08.2012 at 12:19 Reply

  zo, dat lijkt me echt vet leuk om een keer te doen! Ik houd wel van een goed biertje ;)

  • Michelle @ The World is a Book

   25.08.2012 at 20:34 Reply

   Ja is echt leuk! Een goed blond biertje gaat er bij mij ook wel in, maar dat donkere spul; daar ben ik toch niet zo goed mee ;)

 • PSbyDila.com

  25.08.2012 at 14:04 Reply

  Leuk zo’n tour ja! Maar ik hoef het niet zelf te drinken, haha.

 • Nathalie -worldly treasury-

  25.08.2012 at 17:11 Reply

  Dublin lijkt me heel erg leuk voor een stedentrip. Staat al heel lang op de planning ;-)

 • Evey

  25.08.2012 at 21:22 Reply

  Wanneer ben jij geweest? Lijkt me n topstad! Dat v die kleuren, nooit geweten btw!

  • Michelle @ The World is a Book

   25.08.2012 at 23:54 Reply

   Die kleuren heb ik zelf bedacht, zo zie ik Ierland, is dus niks officieels, sorry voor de verwarring :) Enne.. ik was er ruim een jaar geleden voor 1,5 week om mensen te interviewen voor mijn master scriptie. Hele toffe stad en de mensen zijn zo leuk!

 • Foodloveandhappiness

  26.08.2012 at 00:16 Reply

  Ik wilde al zeggen ‘ik drink beide niet’, maar hé je was me voor! Want inderdaad, zo’n kroegentoch/tour op zich is natuurlijk al heel leuk en zeker leuk om voor je vriend te doen (die ik nu niet heb haha). Maar…leuke post!

 • liefsswaen

  27.08.2012 at 22:04 Reply

  Gaaf! Guinnes is zo lekker, vind het heerlijk. Jameson heb ik nog nooit gehad eigenlijk, maar wel gaaf dat je er bent geweest!
  Liefs, Swaen

 • Michelle @ The World is a Book

  27.08.2012 at 22:07 Reply

  Haha, tof dat je dat lekker vindt! Dan is die rondleiding zeker wat voor jou :)

 • carmnjg

  30.08.2012 at 12:26 Reply

  Love Dublin!!!!!!I think it’s one of the funniest places to live!lovely people and great memories is all I keep from my time over there!!I went to he Ginness Storehouse with my boyfriend ^^…The worst thing…it’s expensive yep…!

 • Doen in Dublin | The World Is A Book

  02.11.2012 at 23:56 Reply

  […] Pub life in Dublin rocks! De beste plek om een leuke pub uit te kiezen is ongetwijfeld in de omgeving van het Temple Bar gebied. Uitgaan, live muziek, lekkere restaurants, voetbal kijken en zelfs wat leuke items scoren: in Temple Bar vermaak je je prima (wel samen met een heleboel anderen). Koffie drinken doe je bij Bewley’s in Grafton Street: een heerlijk café! Een biertje drinken is overal gezellig, maar vooral ook leuk in het oudste café in Dublin: The Brazen Head. Enne, wil je niet alleen bier en whiskey drinken, maar er ook het een en ander van af weten? Breng dan een bezoekje aan het Guinness Storehouse of de Old Jameson Distillery. […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.