10x Den Haag voor newbies (stiekem ook leuk voor regulars) - Travel lifestyle.nl
7602
post-template-default,single,single-post,postid-7602,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

10x Den Haag voor newbies (stiekem ook leuk voor regulars)

Hoewel ik geboren ben in Leidschendam, mag ik Den Haag pas 1,5 jaar mijn thuis noemen. Een Hagenees zal ik dan ook nooit zijn, maar de liefde voor het mooie Haagse deel ik al wel. Nu we net nog een keer binnen Den Haag verhuisd zijn, is het voor ons nog geen kwartiertje fietsen naar de stad. En de andere kant op, naar Scheveningen. Voor een strandmeisje als ik, met een voorliefde voor buiten de deur brunchen, helemaal het einde dus. En het leuke aan Den Haag? Ook tussen het centrum en het strand in, zitten genoeg pareltjes die de moeite waard zijn.

Brunchen bij Pistache

Pompoenwafels. Pannenkoekjes van zoete aardappel. Salade met bietjes. Avocado op toast. Van die dingen die ik thuis heel graag maak, maar waar ik soms gewoon geen geduld voor heb. En dat ik stiekem al weet dat het toch niet zo goed gaat smaken als bij Pistache. Op de hoek van de Prinsestraat zit een van mijn favo brunch/lunch-tentjes van de stad. Heerlijk ingericht met mijn favoriete groene kleur. En vooral straks ook dubbel genieten in het voorjaarszonnetje op het terras.

Koffie drinken bij Hometown

Hometown is ongetwijfeld een van de beste koffietentjes in Den Haag. Heerlijk centraal gelegen op het Buitenhof. En genieten van je koffie zonder haast. Plof neer met een krantje op een bank of buiten op het terras. Persoonlijke favoriet voor een goedkope lunch is de tosti!

Bootje varen bij de Ooievaart

Zo zag je Den Haag nog nooit. Het meeste water in Den Haag vind je natuurlijk aan het strand, de Noordzee. Maar ook door de stad heen ligt er een leuke waterroute. Met de Ooievaart vaar je langs alle bekende en minder bekende plekken van Den Haag. Super leuk om te doen, ook voor inwoners! De boten vertrekken vanaf de Bierkade, nog steeds een van mijn favoriete plekjes van de stad. Om de hoek bij ons oude huisje met onder andere Werelds, Blij, de Paas en Basaal als ideale plekken voor een hapje en een drankje.

Uitwaaien op het strand

Mijn nummer 1 reden om in Den Haag te wonen? Toch wel het strand. Of het nu Kijkduin, Scheveningen of de Wassenaarse Slag is, de stranden zijn er heerlijk. Zomer of winter. Weer of geen weer. Het is mijn happy place. Lekker wandelen en mijn hoofd leeg maken. Of wijntjes drinken bij een van de vele strandtentjes. Laatst zijn we in het reuzenrad geweest aan de vernieuwde Pier (aanrader op zich). Zo tof!

Lesje staatsrecht op het het Binnenhof 

Ik werkte een half jaar bij de Europese Commissie: het parlement en een aantal DG’s kende ik op mijn duimpje. Het witte huis in DC vond ik fascinerend om te zien. Maar in de Tweede Kamer was ik nog nooit. Gelukkig kon ik daar vorige maand verandering in brengen. Een rondleiding door de Ridderzaal, Eerste Kamer en Tweede Kamer is ontzettend leuk om te doen. Zeker met de verkiezingen op het oog in maart! Een keer het vragenuurtje bijwonen? Je kan gewoon een plekje nemen op de publieke tribune. Daar gaat mijn ‘bestuur & beleid’ hart toch wel sneller van kloppen!

Haagse biertjes bij Kompaan

De Binckhorst in Den Haag wordt steeds leuker! Mama Kelly is een favoriet en bij Capriole wil ik nog steeds een keertje langsgaan. Maar mijn topper hier? Dat is toch wel de mooiste brouwerij van het land: Kompaan. Heerlijk chillen aan het water met een Bondgenoot, Kameraad, of een van de andere biertjes. Houd hun Facebook-pagina in de gaten voor een van de vele toffe evenementen!

‘Op reis’ bij Stanley & Livingstone

Mijn favoriete winkel van Den Haag. Mijn ‘op reis gaan wanneer ik niet op reis ben’. Of wanneer het er even niet in zit. Afgelopen kerst kreeg ik nog een hele fijne Lonely Planet en een mini-wereldbol van lief, die hier ook altijd zijn hart ophaalt. Echt iedereen met een reizigershart kan wegdromen in Stanley & Livingstone!

Genieten bij Franklin

Onze nieuwe hotspot in onze nieuwe buurt: Café Franklin! Of je nou alleen voor een biertje gaat of voor een 3-gangen diner: bij Franklin zit je goed. De zalm en ceviche moet je proberen. Al vond ik de mosseltjes vorige keer ook wel heel erg geslaagd! Wil je zeker zijn van een plekje? Reserveer dan vooraf; deze plek is heel geliefd. En dat begrijp ik wel ;-)

‘Op vakantie’ bij Grapes & Olives

Grapes & Olives. Elke keer als ik er kom, ben ik even weg. De heerlijke wijntjes, de geweldige Italiaanse hapjes op houten planken. De muziek. De vibes. Een perfecte vrijdagavond.

Den Haag bewonderen vanuit het strijkijzer

Wanneer we op ons balkonnetje zaten (inmiddels ingeruild voor fijne tuin), zagen we ‘het strijkijzer’ boven ons uit steken. Hoe leuk het zicht op deze hoge toren ook is, het uitzicht vanaf de toren is nog vele malen indrukwekkender. Op een heldere dag zie je Rotterdam, Zoetermeer en de zee liggen. Daarnaast is een hapje of drankje in the Penthouse een cadeautje op zich. Mijn vriend verraste me vorig jaar met een high champagne voor mijn verjaardag. Maar ook een lunch of diner hier is een feestje!

Wat is jouw favoriet in Den Haag? 

1 Comment

  • Daphne

    08.03.2017 at 15:51 Reply

    Hey zie ik nou dat je tegenwoordig vlakbij Franklin woont?! Ik ook! (5 min. fietsen). Dan wordt het nu dan toch echt wel hoogtijd voor een biertje IRL!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: