10x favoriet in New York City - Travel lifestyle.nl
6166
post-template-default,single,single-post,postid-6166,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

10x favoriet in New York City

Het is 7.00 uur ‘s ochtends. De zon is net op en de lucht kleurt oranje. Ik wil me eigenlijk nog een keertje omdraaien in ons fluffy mega bed, maar dan herinner ik me weer waar we zijn. De skyline is te mooi om verloren te laten gaan aan slaap. Heck, dat is New York eigenlijk altijd. Iets met de stad die nooit slaapt. Het Empire State building en de wolkenkrabbers tekenen zwarte schaduwen in het gekleurde ochtendlicht. Een blik naar buiten en de jetlag is spontaan verdwenen.

New York sunrise

New york streets

New york ity houses

New York buvette

New York times square

New York City Lady liberty

New York staten island

New york city centrap park

New York freedom

New York pretzel

New york houses

Precies een jaar geleden werden we wakker met uitzicht op het Empire State building. Ik kan er nog steeds niet bij hoe snel de tijd soms voorbij vliegt. Zat ik voor mijn gevoel vorige maand nog in Riga, zijn er stiekem al 2,5 maand voorbij in het nieuwe jaar. Een roadtrip naar Leuven in januari gehad en volgende week op weg naar Edinburgh. Yup, “life is a rollercoaster, just gotta ride it“. En soms moet je jezelf een beetje uitdagen. En daarom zeg ik vandaag. Nu. Deze week elke dag een blogpost. Zeven op een rij. Om mijn schandalige gedrag een beetje goed te maken. Zonder vooruitgeschreven blogposts (oh boy, waar begin ik aan ;-)) nog best een opgave. Maar dat ben ik jullie wel verschuldigd. Dus zet je maar schrap. Dat doe ik ook. Challenge accepted ;-)

Oh, en ik begin met 10 van mijn hele fijne favorieten in een van mijn favoriete steden: New York!

1.Cocktails op de bovenste verdieping van “The Dream Downtown”

This is your dream. En boy, was dat een droom die uitkwam. Midden in Chelsea, Manhattan, ligt dit design hotel met fluffy king size bedden, luxe badkamers en een uitzicht waar je u tegen zegt. Een DJ in de lobby en met de lift (en bouncer!) naar de bar helemaal bovenin. Cocktails all night long, terwijl je je vergaapt aan alle fancy pants mensen en het waanzinnige uitzicht. Toegegeven, het is niet bepaald de meest budgetvriendelijke optie, maar zeker een keer de moeite waard.

2. Lobster roll van de Chelsea market

Broodjes, fruit, smoothies, koffie en de lekkerste sushi. De Chelsea Market is van alle markten thuis. En ik ben fan. Vooral van die yummy lobster roll, oftewel broodje kreeft. Inpakken, meenemen en opeten op de High Line. Niks meer aan doen ;-)

Buvette

NYC buildings

Schoolbus

NYC high line cabs

3. Happy hour bij Marlin Bar

De favo hotspot van lief en mij. De liefste medewerkers, de lekkerste pulled pork quesadilla’s (met maple syrup, oh my) en fantastische cocktails die met heel veel liefde worden klaargemaakt. Tel daar de centrale locatie op 5th Avenue bij op en het plaatje is compleet. Dit is een feestje.

4. Staten Island ferry (free!)

Dit ritje verveelt nooit. De wind door je haar en de Statue of Liberty schiet aan je voorbij. Manhattan en haar skyline lijken steeds kleiner te worden (of groter als je weer terug gaat ;-)). Blijf even aan de overkant om te genieten van het uitzicht onder genot van een biertje. Of kopje koffie.

5. Het uitzicht vanaf Rockefeller Center

En dit uitzicht verveelt nooit. Ga vlak voor zonsondergang en je krijgt het beste van twee werelden.

6. Eekhoorntjes kijken in Central Park

Hoe is het dat ik in New York en Londen overal eekhoorntjes tegen kom en hier niet? Maar dat dus. Fijn. Sneeuw of zon. Weer of geen weer.

Brooklyn Myrtle Avenue

Brooklyn bridge taxi

New York high line view

New York high line sushi

New York phone

New york view hotel

7. Cruising along the Hudson River

Met de taxi, lopend of met je eigen huurauto; dit is weer een heel ander stukje New York. Blijft bizar om te weten dat die ene piloot hier een vliegtuig heeft kunnen landen.

8. Brooklyn, all day every day

Gewoon omdat het kan. Pak een basketbalwedstrijd mee, bekijk de street art of ontdek je eigen hotspots. Brooklyn is leuk!

9. Ontbijten bij Buvette

Een beetje Parijs in New York. Met kleine stoeltjes en tafeltjes en hele fijne brunch opties. Een heel goed begin van je dag!

10. Salted NYC pretzels, Magnolia cupcakes & Waffels by Dinges

Food. Always the food. Ik was nog geen dag thuis of ik miste de salted soft pretzels al. Mijn favoriete keten is Auntie Anne’s, maar eigenlijk kun je in NYC bijna overal terecht voor een goede pretzel. Andere must eats vind ik de cupcakes van Magnolia Bakery en Belgische wafels op zijn Amerikaans bij de foodtruck van Waffles and Dinges.

Wat is jouw favoriet in New York City? ♡

Tags:

8 Comments

 • Lyanne

  15.03.2016 at 10:12 Reply

  Elke dag een blogpost een week lang? HEEL VEEL RESPECT! En ik wil altijd gelijk een retourtje New York boeken als ik je artikelen over deze stad lees. Wat zijn het toch prachtige foto’s en wat lijkt het me geweldig om daar doorheen te lopen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.03.2016 at 20:32 Reply

   Haha, ja belofte maakt schuld ;-) Ik vind het zo leuk, echt een keertje doen inderdaad <3

 • Natasja

  15.03.2016 at 20:16 Reply

  Wat een heerlijke foto’s! <3 En dan kan ik ondanks vier bezoeken aan NYC nog steeds niet al jouw favorieten afstrepen. Zo heb ik nog NOOIT een pretzel gegeten in New York. Duidelijk, ik moet er gewoon weer heen, kuch.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.03.2016 at 20:33 Reply

   Haha! Aah lief, thanks! Jaaa, zeker doen ;-) Ik wil ook terug en dan ga ik al jouw tips aflopen! <3

 • Bianca

  18.03.2016 at 09:37 Reply

  Leuke post en prachtige foto’s!
  Ik zet een paar van je tips op mijn to-do lijst als ik weer naar New York ga.
  En over die eekhoorntjes, inderdaad! Daar verbaas ik me ook altijd over. Waarom daar in het midden van de stad wel en hier in natuurgebieden helemaal niets? ;)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.03.2016 at 16:51 Reply

   Haha, echt he! Dankjewel voor je lieve reactie :) Al plannen om weer terug te gaan naar NYC?

 • Rowan - sillysis.nl

  25.03.2016 at 09:59 Reply

  Wat een mooie foto’s! Ik ben net terug uit NYC en mis het nu al. Snel maar mijn eigen foto’s gaan uitzoeken, leuk!!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   26.03.2016 at 17:26 Reply

   Ooh wat fijn! Haha jaaa ik mis het ook al weer ♡

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.