2013 in travel - Travel lifestyle.nl
3831
post-template-default,single,single-post,postid-3831,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

2013 in travel

Als je mij een jaar geleden had verteld dat 2013 er zo uit zou zien, had ik je nooit geloofd. Zaten we in januari nog in de sneeuw in ons appartementje in Brussel, halverwege het jaar lagen we kokosnoten te drinken op de verste bestemming ooit en nu zijn we, in december, heel blij en gelukkig dat we een paar weken met elkaar samen kunnen doorbrengen in Nederland. Gek hoe dat een jaar geleden nog zo vanzelfsprekend was.

BerlijnBerlijnBerlijnBerlinBrusselBerlijnBerlijnBerlijn Berlijn

Wow, 2013. Wat heb je me weer verrast. Een jaar met diepe dalen (voor altijd in ons hart), maar vooral veel hoge pieken. Een jaar met een pikzwarte dag, toen in de auto van Brussel naar Utrecht. Maar bovenal een jaar waarin de zon scheen, en bleef schijnen. Een jaar waarin ik leerde dat ware liefde alles overwint. Van zo niet comfortabele vliegreizen van 40 uur tot 30 dagen samen doorbrengen in een te kleine camper. En van 24/7 samenzijn tot ineens ruim 600 km van elkaar vandaan wonen.

Een jaar waarin ik leerde in mezelf te geloven, mezelf te verrassen en mezelf te omarmen. Om op te staan en door te gaan. Om het leven van de zonnige kant te blijven zien, ook als dat soms verschrikkelijk veel moeite kost. Een jaar waarin ik mijn vriendinnen opieuw vond en hele leuke nieuwe mensen in mijn leven mocht toelaten. Een jaar waarin ik weer besefte dat familie er altijd voor je is. En dat je nooit te oud bent om hulp te aanvaarden. Een jaar waarin ik nogmaals besefte hoe mooi de wereld is. En hoe graag ik er nog zo veel meer van wil zien. Een jaar waarin ik heel dankbaar was (en ben!) voor al deze mooie reizen. Maar bovenal voor al mijn lieverds om mij heen, onze gezondheid en de relatief kleine zorgen die ik mag hebben. Een jaar waarin mijn wanderlust uitgroeide tot een hoogtepunt. En een jaar waarin ik weer heel veel mocht lachen, reizen, genieten, groeien, denken, relativeren, reflecteren, proberen, leren, meemaken, verwonderen, verbazen, liefde mocht krijgen, liefde mocht geven, gezond mocht zijn, zien, luisteren, voelen, proeven, praten, huilen en nog zo veel meer. Bedankt 2013, je was prachtig.

Otago RotoruaLake TekapoMoeraki New ZealandOmarau New ZealandWWOOF New Zealand WWOOF New ZealandKerosene CreekNew ZealandTe Arai beach Te Arai beachSpaceshipAkaroaAkaroaTongariroTongariroAuckland Mt. Eden AucklandCook Islands Cook Islands Cook Islands Cook IslandsOne foot island

Maar ik dwaal af. As usual. Dus daarom nog 1 keer genieten van al het moois van 2013. Nog 1 keer de foto’s die mij afgelopen zo jaar zo blij maakten. En nog 1 keer terugkijken op al die prachtmomenten van afgelopen jaar. Ik hoop dat jullie er net zo van genieten als ik!

♥ Brussel – in januari woonden lief en ik nog in hartje Brussel. Een stad die zich moeilijk laat veroveren, maar als het je eenmaal in zijn greep heeft wil je er niet meer weg. Onze stamkroeg en “ons” restaurantje naast de deur; de parken en de chaos. Slenteren door de straatjes en echte Belgische biertjes drinken. Het jaar begon zoals we het in 2012 afsloten.

♥ Berlijn – In maart verhuisden we weer naar Nederland en ging ik met al mijn lieverds (papa, mama, broer en vriendlief) mijn zusje opzoeken in Berlijn. Vijf heerlijke dagen in deze fijne stad.

♥ Nieuw-Zeeland – In april begonnen lief en ik aan ons grote avontuur naar de andere kant van de wereld. Onze wens die we al jarenlang stil koesterden en onze grote droom die uitkwam. Twee maanden reizen en WWOOF-en in het mooiste land dat we tot nu toe mochten zien. Een blik op ons fotoalbum en ik word weer helemaal blij.

♥ Cookeilanden – Op 7 juni, de 25e verjaardag van lief, vlogen we naar de Cookeilanden. Een plek waarvan we nooit verwacht hadden er ooit te zijn. Wat mooi, wat geweldig, wat een paradijs. There’s nothing like Aitutaki!

♥ Taipei – Eind juni vlogen we weer terug naar Nederland. Op de terugweg waren we een dagje in Taipei; onze kennismaking met Azië, genieten!

♥ Stuttgart – In augustus brachten we een bezoekje aan familie in Stuttgart en genoten we een lang weekend van deze verrassend leuke stad.

♥ Texel – Voordat lief in september vertrok naar Edinburgh, vertrokken we een weekendje naar Texel. Even niks, even geen studie, even geen sollicitaties en even alleen maar ons. Fijn.

♥ Maasmechelen – In september mocht ik een dagje met Anouk mee shoppen over de grens in Maasmechelen. Echt een feestje, maar dat kwam natuurlijk ook door het goede gezelschap!

♥ Edinburgh – Nadat ik lief met pijn in mijn hart in Edinburgh had achtergelaten, kon ik gelukkig nog twee keer terug. Een keer een midweek in oktober en een bliksembezoek in november. Wat een heerlijke stad is het toch. Het voelt voor mij nu al als thuiskomen.

Wat 2014 op reisgebied gaat brengen weet ik nog niet. Twaalf mooie maanden liggen nog open en de wereld ligt aan onze voeten. Een ding weet ik zeker: een aantal bezoekjes aan het mooie Edinburgh gaat er zeker komen!

Taipei Taipei Taipei TaipeiStuttgart Stuttgart StuttgartTexel TexelMaasmechelen Village Maasmechelen VillageEdinburgh Edinburgh Edinburgh

Lieve lieve lezers, ik hoop dat jullie een fantastisch mooie kerst gehad hebben. Met veel gezelligheid, liefde, familie, vrienden, eten, drinken en cadeaus. En dat 2014 voor jullie allemaal een pracht van een jaar wordt. Dat het jullie mag verrassen en dat jullie je elke dag gelukkig mogen prijzen, met de grote en de kleine dingen. Dat jullie dromen uit mogen komen en dat jullie mogen doen waar jullie gelukkig van worden. Maar vooral dat het jullie heel veel geluk, gezondheid en liefde brengt. Want dat blijft toch het belangrijkste. En dat leer ik elk jaar, keer op keer. Dat we alle mooie mensen & dingen die we nu hebben mogen houden en dat we weer een mooi jaar tegemoet gaan. Op heel veel gezondheid, liefde en geluk! Op heel veel mooie reisjes! En bovenal op heel veel genieten! 2014; ik ben er klaar voor. Jullie ook?

21 Comments

 • Sas

  29.12.2013 at 22:14 Reply

  Super fijne foto’s zeg. Het was vast een goed jaar 2013 ;)

 • Mandy

  29.12.2013 at 23:15 Reply

  Wat een heerlijke blogpost, fijn om je avonturen zo op een rijtje te zien. Ik heb genoten van je foto’s en verhalen, thanks!

 • anoukliebers

  29.12.2013 at 23:24 Reply

  Waaaaauw, wat een mooie foto’s. Echt, ik sta er elke keer van te kijken. Op foto’s al mooi, laat staan hoe prachtig het is geweest voor jullie in het echt! Ik heb echt van elke blogpost genoten en baalde enorm toen je niet kon bloggen in NZ, haha. Gelukkig kwam je terug met prachtige foto’s en verhalen. Bijzonder waar je allemaal bent geweest en hoe je alles hebt ervaren. Je bent stiekem wel een voorbeeldje voor me! Ik ben enorm blij dat ik je heb leren kennen dit jaar, je bent een prachtig en bijzonders persoon Michelle, je mag trots op jezelf zijn! Op naar een fantastisch 2014!!

 • Michelle

  29.12.2013 at 23:33 Reply

  Ahh wauw wauw wauw wat een prachtige foto’s, wat een prachtig jaar en wat prachtig geschreven!! <3

 • Annika

  29.12.2013 at 23:40 Reply

  Mooi mooi mooi ! Heerlijke reizen. Lekker veel foto’s ook :D Op naar 2014!

 • sannewierda

  30.12.2013 at 13:33 Reply

  Wat een fijne foto’s en een prachtige verhalen. Ik ben ook klaar voor 2014, op naar een nieuwe start.

 • Karlijn

  30.12.2013 at 21:26 Reply

  Wat kan ik toch altijd lekker weg dromen bij jouw foto’s. Dankjewel daarvoor! Dat 2014 een heel fijn jaar voor je mag worden, met veel mooie reizen en herinneringen!

 • Marlou

  30.12.2013 at 22:15 Reply

  Voor jou ook het fijnste en het beste enzo, dat 2014 maar minstens zo mooi mag worden :)
  (En ik ben benieuwd naar je favoriete Brusselse cafeetje en restaurantje, obviously. En zo waar wat je zegt over Brussel en dat je de stad moet veroveren, enzo)

 • T

  31.12.2013 at 01:46 Reply

  zo … dat is een lijst. Op een wanderlustig 2014 :D

 • We Are Travellers

  31.12.2013 at 14:01 Reply

  Fijne foto’s! Vooral die van cook island en nieuw zeeland blijven geweldig!

 • mw ekster

  31.12.2013 at 15:31 Reply

  Jeetje! Je hebt in 2013 hele mooie reizen gemaakt:-). Op naar 2014! Fijne jaarwisseling!

 • Natasja

  31.12.2013 at 16:40 Reply

  Wow, ik word alweer stil bij die foto’s van de Cook islands & Nieuw-Zeeland, prachtig blauw! Mooie reizen heb je gemaakt, en fijn dat je vooral met een goed gevoel terugkijkt op 2013. Ik heb ook wel zin in 2014, een vers jaar. Kom maar op! En fijne jaarwisseling natuurlijk!

 • Yvon

  01.01.2014 at 05:38 Reply

  Wat een prachtige foto’s! En wat een mooie woorden. Mooi geschreven.

 • vrouwopreis

  01.01.2014 at 17:57 Reply

  je fotos zijn zoals altijd prachtig! En wat een fijn jaar heb je achter de rug, vooral met NZ! Een heel fijn 2014 toegewenst!

 • Laura

  02.01.2014 at 20:48 Reply

  Wat een heerlijke post toch! En de foto’s blijven ook altijd zo heerlijk <3
  Enne we moeten nog steeds een keertje meeten he :P hihi

 • Jonne

  04.01.2014 at 12:08 Reply

  Hele mooie foto’s! Leuk om terug te blikken op een mooi reisjaar :)
  JIj ook alle beste wensen voor 2014.

 • Marcella

  05.01.2014 at 00:37 Reply

  Jaaaaa, nog een keer je allermooiste foto’s, echt genieten! Wat had je een meesterlijk mooi jaar! Heerlijk om zo alles nog even bij elkaar te lezen! Ik wens je veel goeds en onwijs veel plezier voor ‘t nieuwe jaar. Maak er wat prachtigs van, maar dat komt zeker helemaal goed! Ik ga binnenkort al je NZ blogs nog eens lezen en er de mooiste tips uit halen. En je terug mailen, shame on me! :-/

 • Maartje

  05.01.2014 at 18:11 Reply

  Wow wat een prachtige foto’s!

 • Food Love and Happiness

  06.01.2014 at 20:47 Reply

  Wat een prachtig mens ben jij toch! Vind je zo’n lieverd! Je hebt je hart op de juiste plek zitten en je bent inspirerend met je vrolijkheid en liefde voor alles en iedereen!
  (diepe) dalen horen er helaas bij, maar zo te lezen sla jij je er wel door heen. Here’s to 2014, een jaar vol mooie reizen, inspirerende gebeurtenissen, goede gezondheid en veel liefde voor en van de mensen die er toe doen!

 • Laura - what about her

  21.01.2014 at 14:17 Reply

  Ahhhh, wat een fijne terugblik zeg. En wat een bijzonder mooie reflectie. Ik vind je zo’n machtig mooi mens, en zo heerlijk positief. Ik gun je alle liefde, reizen, geluk en gezondheid in 2014!

 • Evey

  31.01.2014 at 19:25 Reply

  Wat mooi omschreven en wat verschrikkelijk dat ik deze post heb gemist! OH MY, ik kwam er via Danielle op en dacht, huh? Deze kende ik niet. En diepe dalen, komt helemaal goed. Dit wordt ons jaartje he! XOXO

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: