2014 in travel - Travel lifestyle.nl
5656
post-template-default,single,single-post,postid-5656,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

2014 in travel

2014. Weer een jaar voorbij. “Go at least once a year to a place you’ve never been before“. Ik leef zo’n beetje bij deze woorden. Nieuwe plekken, nieuwe inzichten, nieuwe mensen. Je laten verwonderen, je versteld doen staan, van het ene in het andere magische moment vallen. Niet weten wat je te wachten staat. Ontdekken. Leren. Beleven. Ervaren. Je leven verrijken. In het diepe springen. Gaan. Oh boy. Maar afgelopen jaar heb ik ook gemerkt dat het oh zo fijn kan zijn om vertrouwde plekken op te zoeken. Oude liefdes nieuw leven in te blazen. Terug te gaan naar de plekken waar je hart ligt. Nieuwe herinneringen maken op de plaatsen waar je die al eerder gemaakt hebt. Met familie, lief, vrienden. 2014 was voor mij zo’n jaar.

Edinburgh, Barcelona, Disneyland Parijs en Londen. Plekken die niet nieuw zijn voor me. Maar elke trip, elke reis, elke ervaring is wel nieuw. Ook al vloog ik 6x heen en weer naar Edinburgh tussen februari en augustus. Geen een keer was hetzelfde. En als het even kon, zou ik er volgende week zo weer naar toe vliegen. Of naar Barcelona. Of. Want ergens een vinkje zetten of een land open krassen is leuk. Het zegt alleen zo weinig. Op veel plekken waar ik kom, laat ik een stukje hart achter. Om dat stukje weer op te zoeken en weer mee te nemen in nieuwe avonturen op een vertrouwde plek, zegt mij veel meer. Al blijf ik natuurlijk ook nieuwe ervaringen op nieuwe plekken op zoeken. Elk jaar weer.

Schotland 3

Schotland 13

Ginger bread Minnie

Schotland roadtrip

Schotland roadtrip

Isle of Harris Schotland

Isle of Harris Schotland

Isle of Harris Schotland

De kleine dingen in het leven doen het hem. Bloemen geven, de zon die schijnt, samen films kijken, reizen uitstippelen, dromen, plannen maken, lange avonden aan tafel, dansen in de kamer. Dankbaar zijn. Dat ik het jaar af mag sluiten met dezelfde lieverds om me heen als waar ik het jaar mee begon. Op een zwarte bladzijde na, afgelopen voorjaar, bleef ook in 2014 de zon schijnen. Lief kwam thuis. Mijn familie om me heen. Ik groeide van mijn traineeship door naar een baan. Ik mocht ook dit jaar weer genieten, lachen, dansen, huilen, ervaren, voelen, reizen. Toch weer reizen. Gelukkig weer reizen. En leren. Ik leer iedere dag weer. Van mijn lieve familie. Die laten zien dat dingen niet perfect hoeven te zijn om toch fijn te zijn. Dat we er altijd zijn voor elkaar. Dat de deur altijd open staat. Van mijn lief. Dat je kansen moet grijpen wanneer ze voorbij komen. Vastpakken en niet meer loslaten. Dat wat je doet er toe doet. En dat er ruimte is om individueel te groeien. En samen te groeien. Van mijn vriendinnen. Dat je mensen die je lief hebt altijd met je meeneemt. Ook al spreek je ze een half jaar niet. En van mezelf. Dat niet alles hoeft. Dat prioriteiten stellen helemaal zo erg niet is. Van jullie. Dat bloggen me heel veel geeft. En dat ik er meer tijd voor wil maken.

Zoveel liefde. Zoveel gezondheid. En dat blijft toch het belangrijkste. Ik ga 2014 heel dankbaar uit. En 2015 weer heel dankbaar in. Dankbaar voor alles dat 2014 me gebracht heeft.

Plaats1 4

Disneyxmas

Barrio Gótico Barcelona

Barrio Gótico Barcelona

Isle of Skye Scotland

Schotland 15

Februari

Voor de eerste keer in het nieuwe jaar zocht ik lief op in Edinburgh. Het was een jaar lang mijn thuis weg van huis.

April

Ook in april vloog ik weer de Noordzee over voor een paar dagen Schotland. Dit keer ging mijn lieve broer mee, die ook verliefd werd. Op Edinburgh.

Mei

Fijne plekken ontdekken in Nederland kan soms ook heel leuk zijn. Zeker in Noord-Limburg met een hele fijne groep meiden die ik veel te weinig zie. Ook zag ik mijn lieve stoere zusje in Barcelona waar ze net naar toe verhuisd was. Verdwalen door de oude wijk en dansen in de regen. Samen spelletjes doen en toeristen kijken in Parc Güell. Sweet memories.

Juni

Tijdens deze maand kwam ik dan toch nog op plekken waar ik niet eerder geweest was. Schotland, wat ben je adembenemend mooi. Wat ben je fijn. Wat ben je ruig. Wat voel ik me vrij bij jou. Alleen maar liefde. Onze favoriete plek was Isle of Harris. Nieuw-Zeeland was even heel dichtbij. Deze maand was het ook weer tijd voor Defqon 1 weekend festival. Ouderwets bouncen met lief. In de zon. En in de regen. Naturally.

London Borough Market

London Tower Bridge

Juli

Maar liefst 2x naar lief in Edinburgh. Een keer met mijn broer, toen we Nederland zagen winnen van Costa Rica. En een keer alleen, toen ik stiekem al een beetje afscheid aan het nemen was van mijn vele bezoekjes aan deze fijne stad.

Augustus

Een laatste week in het huisje van lief in Edinburgh. Samen nog een keer hand in hand de trap af. Nog een keer struinen over de Royal Mile. Nog een keer Tree Hop biertjes bij de Tolbooth. Nog een blik op Arthur’s Seat.

November

Deze maand kwam een droom uit. Ik kreeg een uitnodiging voor mijn eerste persreis. En die ging naar een magische kerst in Disneyland Parijs. Ik heb staan springen, ik heb gehuild, ik heb gelachen. Intens dankbaar voor deze mooie ervaring. Ook bezocht ik twee Nederlandse steden. Mijn grote liefde Maastricht, waar ik mijn allergrootste liefde heb leren kennen. En Nijmegen. Een hele fijne dag met 3 hele fijne meiden.

Schotland 5

December

En ook deze maand kwam een droom uit. Christmas shopping in Harrods with my love! Londen met kerst leek me altijd al magisch. Dat ik zowel Disneyland als Londen binnen een maand gedurende “the most wonderful time of the year” mocht meemaken, kan ik nog steeds niet geloven. Het was een fantastisch mooie kerst. Die heel lang mocht duren.

Lieve lieve mensen, ik hoop dat jullie ook allemaal een hele fijne kerst gehad hebben. En dat 2015 jullie heel veel moois gaat brengen. Ik zet mijn trend met oude liefdes opzoeken nog even door in 2015. Edinburgh en Barcelona staan al weer op de planning. En ik ben super excited om na bijna tien jaar terug te gaan naar Philly en NYC. Ook Boston en Washington ga ik weer omarmen. En nieuwe plekken, die traditie houden we er ook in. De Niagara Falls en Toronto bijvoorbeeld. Ik kan nu al niet wachten.

Twaalf maanden liggen voor ons. 365 blanco pagina’s. Heel veel geluk, gezondheid en liefde voor het nieuwe jaar. Dat het jullie mag verblijden, mag omarmen en dat al jullie dromen uit mogen komen. Dat jullie mogen genieten en dankbaar mogen zijn, voor kleine en grote dingen. Dat we alles en iedereen die we lief hebben bij ons mogen houden. Op heel veel liefde en gezondheid! Op heel veel magie. Op heel veel adembenemend mooie dingen. Op lachen en huilen. Op dansen en samen zijn. En op heel veel mooie nieuwe ervaringen. Make it a year to remember! 2015, ik ben er klaar voor. Jullie ook?

21 Comments

 • Annabel

  31.12.2014 at 09:21 Reply

  <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:56 Reply

   <3

 • Anouk

  31.12.2014 at 10:08 Reply

  Wat een prachtig mooi einde. Op veel magie, die vind ik fijn <3. Net als al je andere post kijk en lees ik deze weer met veel plezier. Je praat met zo veel liefde over de dingen die je doet dat het gewoon aanstekelijk is. Ik zie je dansen, ik zie je lachen. En weet je? Edinburgh heb je met al je verhalen en foto's echt op mijn MUST travel list gezet. Terug naar Philly, man, wat moet jij al aan het dromen zijn! Wie weet gaan we wel een keer samen op reis dit jaar.. dat zou tof zijn! Lieve, Lieve Michelle ik wens je echt het allerbeste, het allermooiste en allerfijnste in 2015. Je bent zo'n schat!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:57 Reply

   Wat ontzettend lief, dankjewel mooierd! <3 Hoop ook dat we een keertje samen op reis kunnen! Blogkrachten bundelen en wie weet ;-)

 • Natasja

  31.12.2014 at 12:03 Reply

  Mooi overzicht, Michelle, het is een bijzonder jaar geweest! Op naar veel meer dromen, nieuwe herinneringen en magie in 2015!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:57 Reply

   Thanks sweety! Jij ook! X

 • Eva

  31.12.2014 at 12:22 Reply

  Wat heb je dit ontzettend mooi geschreven Michelle <3 Heerlijk om te lezen en zoveel liefde voor het weer bezoeken van plekken, het opnieuw ontdekken van plekken die je al kent. Ik ben een paar keer naar dezelfde steden geweest en kan daar, net als jij, zo van genieten om op die plekken die ik al gezien heb weer nieuwe hoekjes, nieuw moois te herkennen. Lieve Michelle, heel, heel erg fijn nieuw jaar. Ik hoop dat hij vol met liefde zal zijn, vol met liefde voor oude en nieuwe steden, vol met liefde voor jezelf en alle mensen om je heen. Geniet! <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:58 Reply

   Wat een super lieve reactive Eva, dankjewel! <3 En een keertje Berlijn herontdekken met jou vind ik stiekem ook wel leuk ;-)

 • Pingback:Travelspy | 2014 in reizen

  31.12.2014 at 12:26 Reply

  […] waren mijn reizen, een fantastisch reisjaar. In 2015 zijn er weer 365 blanco pagina’s, zoals Michelle dat zo mooi zegt. Ik ga ook lachen, huilen, springen, knijpen, vallen, opstaan en vooral […]

 • Laura

  01.01.2015 at 14:29 Reply

  <3
  Wat een prachtig overzicht heb je er van gemaakt zeg! En dit jaar moet je ook eens een keertje naar Groningen komen hoor!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:58 Reply

   Jaaaaa! Ga ik zeker doen! <3

 • Sheelagh

  04.01.2015 at 18:25 Reply

  Mooie post, fijne bestemmingen. Ik ben jaloers op je Disneytripje! Zo herkenbaar wat je zegt over dat het niet alleen om het vinkje gaat. Ik ben al wel 15 x in Edinburgh geweest maar het verveelt nooit (om maar een voorbeeld te noemen). Plekken waar je al geweest bent opnieuw ontdekken is minstens zo leuk als hele nieuwe dingen doen. Al blijft het toch stiekem fijn om dingen van het lijstje te kunnen afvinken, haha.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:59 Reply

   Lieeeef! Haha helemaal mee eens! X

 • Laura

  06.01.2015 at 15:48 Reply

  Wat ben je toch een leukerd en een mooierd en wat schrijf je dit mooi op. Een heel fijn jaar aan reizen voor jou, en de liefde spat er vanaf. Ik wil je 2015 veel vaker zien chick!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:59 Reply

   Zo lief <3 Jaaa, wanneer? Wanneer? Wanneer? X

 • Mandy

  09.01.2015 at 22:53 Reply

  Ah lief wat leuk om te zien en zulke fijne plaatjes en bestemmingen. Op naar weer een prachtjaar!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 17:59 Reply

   Lief van jou, thanks! <3

 • Marcella

  10.01.2015 at 22:39 Reply

  Mooie woorden, een prachtig jaar. Wat heb je fijne trips gemaakt, fijne dingen gedaan & gezien. Heerlijke ervaringen die je ook in 2015 weer gaat maken. Mooie plannen heb je, tof om terug te gaan naar Amerika! Maak er een topjaar van, geniet optimaal!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   11.01.2015 at 18:00 Reply

   Dankjewel Marcella! Jij hebt ook heel wat moois weer gepland geloof ik? Enjoy!

 • Evelyn - Style Spy

  16.01.2015 at 20:19 Reply

  Nooo hier heb ik nog niet eens op gereageerd, wel gelezen (anders had ik nooit naar je kunnen linken hihi). Zo vet je eerste en zeker niet laatste persreis, veeeeeel Schotland en Londen met kerst <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   16.01.2015 at 20:39 Reply

   Hahaha lieeeef! Volgende keer wil ik met jou op persreis! <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: