24 uur terug in Brussel - Travel lifestyle.nl
7357
post-template-default,single,single-post,postid-7357,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

24 uur terug in Brussel

De ochtendspits is net voorbij wanneer we het station uitlopen. Het station dat ik al zo vaak zag. Elke keer kwam ik er thuis. En dat is nu niet anders. Toch is de wereld niet meer hetzelfde. En Brussel op het eerste gezicht ook niet. Het lijkt stiller. Ik zie minder mensen op straat. De drukte, het getoeter, de hectiek, de vele stemmen en de sirenes waar ik zo gewend aan was: het leven lijkt zich gedempt af te spelen. Straten zijn afgesloten voor auto’s. Toeristen blijven weg. De politieagenten zijn vervangen door militairen met gigantische geweren om hun nek. En stickers op prullenbakken sporen aan om verdachte praktijken gelijk door te geven. Een stukje onschuld lijkt weg. Brussel, die zogenaamd lelijke maar stiekem oh zo mooie stad. Met een bijzonder plekje in mijn hart. Dat is zo. En dat blijft zo. Geen aanslag, geen haat, geen mens die daar iets aan kan veranderen.

Brussels view

Brussels street art street

Brussels square

Brussels MIMA

Brussels love

Brussels la pain quotidien

Brussels hotel

Brussels grote markt

L’amour gagne toujours. A Bruxelles aussi. We checken in bij 9hotel Central; op een paar minuten lopen vanaf het station. Een feestje voor het oog. Met een fijne lobby, heerlijke bedden, ruime kamers, prachtige muren en een topontbijt, zo ontdekken we dag daarna. Snel duiken we de stad in, want Brussel wacht. Al weer 3 jaar inmiddels. De straten zijn nat en het miezert. Vlaggetjes wapperen in de wind. Wanneer we op de Grote Markt komen, lijkt er niks veranderd. Het blijft gelukkig dat bruisende ‘selfie’ epische centrum dat het altijd was. De echte Belgische frietlucht komt je hier en daar tegemoet. De voorbereidingen voor het tweejaarlijkse bloementapijt zijn in volle gang. Mensen vanuit de hele wereld proberen tussen de regendruppels door zichzelf met de prachtige gevels op het plein vast te leggen. We lopen verder, richting de Beurs. Foto’s en kreten in stoepkrijt doen nog denken aan die pikzwarte dag in maart. We blijven even staan kijken. Lezen. En denken.

Brussels flags

Brussels Dommel

Brussels bourse

Brussels baksteen

Brussels 9hotel central

Brussels trucks

Brussels music

Brussels gallery

We ploffen neer bij de allereerste ‘Le pain quotidien’ ooit; shoppen macarons, lopen kilometer na kilometer en vergapen ons aan de striptekeningen en andere street art. Daarna leidt onze gids ons nog een keer half Brussel door: van Manneke Pis tot aan de Marollen. En weer terug. Van nieuwe street art ontwikkelingen tot die prachtige schilderingen van de negende kunst. Allemaal met een eigen idee. Een eigen verhaal. We maken een uitstapje naar de rand van Molenbeek waar het spiksplinternieuwe MIMA museum zit. De kamer met kleur-explosie betovert nu nog.

Het blijft een cliché maar oh zo waar: de tijd gaat veel te snel voorbij en voor we het weten staan we weer in die rare kelder van Brussel Centraal. We vullen onze interrail-kaart weer in. En met een beetje pijn in mijn hart vertrekken we richting Charleroi. Een nieuwe stad. Een nieuw avontuur. Maar dankjewel Brussel. Dat je ondanks alles nog bent wie je was. Dat we er nog steeds thuis kunnen komen. En dat je blijft verrassen. Elke keer weer.

Brussel was de eerste stad van de treinreis die mijn zusje en ik maakten op uitnodiging van CityZapper en Interrail. Meer blogposts volgen binnenkort. Enjoy! ♡

Tags:

4 Comments

 • Evey

  15.09.2016 at 05:35 Reply

  Haha ja die rare kelder, tijd vliegt voorbij he. En ik vind je verhalen weer heel mooi beschreven. Keep them coming chick! En we moeten snel afspreken!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   25.09.2016 at 11:53 Reply

   Alleen maar liefdeee <3 thanks chick! JAA, meer bloggen en meer daten haha!

 • Elio Heres

  02.11.2016 at 17:13 Reply

  Veel leuke en mooie foto’s! Ik heb net een blog gepost over Antwerpen. Ben benieuwd wat je ervan vind.

  Groetjes, Elio Heres

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   09.11.2016 at 08:28 Reply

   Dankjewel! Aah Antwerpen vind ik ook leuk, kom snel een keertje bij je kijken :)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: