25x travel facts over mij - Travel lifestyle.nl
5351
post-template-default,single,single-post,postid-5351,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

25x travel facts over mij

De leuke Annika van Meer Reislust gaf vorige maand de tag “25 reisweetjes over jezelf” aan mij door. Inmiddels heb ik hem al een paar keer langs zien komen op andere blogs (en heb ik eindelijk weer een hele dag vrij om te besteden aan bloggen – en aan in de tuin zitten, films kijken, opruimen en al die andere dingen ;-)). So, here we go!

1. Mijn allereerste vliegreis was precies tien jaar geleden (de reis naar Griekenland toen ik nog geen jaar was daargelaten). Op mijn zeventiende vloog ik via Washington DC naar New York om na een driedaagse introductie te beginnen aan mijn high school jaar in Philly.

2. Nieuwsgierigheid, avontuur en een drang naar het onbekende zat er bij mij al vroeg in; dan zat ik met mijn driewieler ineens stiekem weer een paar straten verderop of besloot ik om tien uur ‘s ochtends de tuin te verlaten om mijn broer vast van school te halen. Ooh, mijn lieve arme ouders (sorry!).

3. Ik leer een stad of een land het liefst kennen door er langer te zijn. Naast mijn jaar in Amerika, verbleef ik dan ook 2x een half jaar in Brussel, een half jaar in Zweden en bijna twee maanden in Nieuw-Zeeland. Stiekem zou ik NL dan ook snel weer willen verruilen voor een andere plek.

4. De meest afgelegen bestemming waar ik tot nu toe kwam? De Cookeilanden. Een paradijsje!

5. Ik slaap niet tot nauwelijks in een vliegtuig (tenzij ik drie stoelen voor mezelf heb ;-)).

6. Mijn favoriete steden in Europa tot nu toe zijn Edinburgh, Berlijn en Madrid.

7. Ik boekte twee keer in mijn leven een pakketreis; 1x met mijn zusje naar Kroatië waar we in een fijn appartement tussen de locals kwamen te zitten en 1x met mijn vriendinnen naar Zuid-Frankrijk. Daar kwamen we terecht op een TMF-camping voor een week lol, strand en wijn. Ondanks dat ik op dit moment liever een los ticket boek, waren het twee gouden reisjes.

8. Ik droom van een wereldreis met lief.

9. Ik stress niet zoveel op reis. Tenzij we de ferry dreigen te missen; dan ben ik panisch en niet zo lief (sorry!).

10. Mijn langste vliegreis duurde bijna 40 uur. We vlogen van Amsterdam, via Bangkok, Taipei en Sydney naar Auckland. In combinatie met punt 5 kun je je voorstellen hoe brak ik was.

Chichen ItzaTongariroMoeraki New ZealandNew Zealand WWOOF New ZealandMichelleSchotland

11. Ik reis het liefst zonder een strakke planning te maken. Tuurlijk lees ik me in als een malle (gotta love voorpret!), maar ik vind het fijn om me ter plekke te kunnen overgeven aan gebeurtenissen, mensen (en het weer haha!).

12. Ik neem steeds minder mee op reis onder het mom van “dat kan ik daar ook wel halen”. Zolang ik mijn 5 p’s (Phone, pinpas, pil, paspoort en presents) bij me heb, moet het goedkomen. Al ben ik als ik langer of verder op reis ga wel iets meer van het glow-in-the dark-zaklampje, rubberen elastiekjes, een stukje touw, extra slotje, poncho, veiligheidsspeldjes, EHBO essentials en andere kleine meuk die wel eens van pas zou kunnen komen.

13. Road trips are the best!

14. Ik ben niet zo vaak ziek op reis (knock on wood), maar in Reims liep ik een vieze voedselvergiftiging op en laatst in Schotland ging ik door mijn enkel waardoor ik twee dagen nauwelijks kon lopen.

15. Ik hou van afwisseling tijdens het reizen; cultuur, natuur, avontuur, relaxen, vrijwilligerswerk. Het mag er allemaal in.

16. De indrukwekkendste plekken tot nu toe zijn Zweeds Lapland, de lagune van Aitutaki, Isle of Harris in Schotland, Tongariro national park in Nieuw-Zeeland, het uitzicht over Manhattan en de Maya tempels in Mexico. Denk ik. Misschien dat ik hier nog op terug kom ;-)

17. Ik heb momenten dat ik heel veel foto’s neem en momenten dat ik het gewoon vergeet. Wanneer ik weer terug ben, ben ik altijd blij dat ik foto’s genomen heb. Maar die momenten van zen en helemaal opgaan in het nu zonder het leven door een lens of beeldscherm te zien vind ik nog veel waardevoller.

18. Op dit moment hoef ik niet zo nodig alleen op reis. Al die mooie dingen wil ik delen met mijn lief. Of met familie. Of vriendinnen.

19. Ik ben nog best een travel newbie. Mijn wish list is dan ook vele malen langer dan de plekken die ik al wel gezien heb. Wat daar bijvoorbeeld op staat? Chili, de Transmongolië express, ZO-Azië met o.a. Borneo, Laos en Cambodja, Namibië, Paaseiland, IJsland, Alaska en een rondreis door Griekenland.

20. Ik ben geen tick the box reiziger en daarom ‘mis’ ik af en toe een ‘hotspot’. In Nieuw-Zeeland konden we bijvoorbeeld niet naar Milford Sound omdat de weg dicht was; het kasteel in Edinburgh heb ik nog nooit van binnen gezien; de Sagrada Familia in Barcelona ook niet; in Berlijn ging ik nog nooit naar de Reichstag en in Londen heb ik de London Eye alleen van afstand gezien.

21. Ik raad iedereen aan om eens te gaan WWOOF-en. So much fun!

22. Reizen met de bus vind ik eigenlijk niet zo fijn. Maar in Mexico ontkwam ik er niet aan. En eigenlijk was het best comfi. Op die airco na dan. En het feit dat er vanaf Chichén Itzá geen bus meer ging. Gelukkig konden we meeliften met een groeps-reis-bus.

23. Op reis ben ik niet zo goed met mijn budget. Nog maar even goed oefenen ;-)

24. Het liefst slaap ik in kleinschalige hostels en hotels of boek ik een appartement of kamer via websites als Wimdu. Of ik overnacht in de Spaceship natuurlijk ;-)

25. Donderdagavond vlieg ik voor de achtste keer dit schooljaar naar Edinburgh <3

14 Comments

 • Laura

  12.07.2014 at 21:57 Reply

  Leuk! Ik ben normaal helemaal niet van de tags, maar heb deze ook voor morgenochtend klaar staan.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:43 Reply

   Jaa ik heb dat ook met tags, maar voor deze maak ik heel graag een uitzondering :)

 • Daphne

  13.07.2014 at 00:13 Reply

  Leuk om te lezen :). Grappig om te zien dat jouw allereerste vliegreis ook naar Griekenland was en dat je te jong was om het te herinneren (ik was 2).

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:43 Reply

   Die van jou was ook leeeeuk!

 • Annika

  14.07.2014 at 18:41 Reply

  Leuk! Ik heb dat ook met foto’s maken, haha. En ik wil wel een keertje woofen! :D

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:44 Reply

   Jaa, moet je doen! Kan vast ook wel in Spanje of Zuid/Midden-Amerika :)

 • Anouk

  15.07.2014 at 00:41 Reply

  Zweeds lapland lijkt me ook prachtig. Krijg heerlijke inspiratie van je zeg!! Leuk lijstje heb je ingevuld. En zoooo fijn dat je je boy weer gaat zien!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:44 Reply

   Aww zo lief! Dankjewel! Jaa I’m a lucky girl :)

 • Sas

  15.07.2014 at 08:12 Reply

  Wat heb je dit leuk ingevuld. Fijne foto’s ook om te lezen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:45 Reply

   Thanks sweety!

 • Marlissa

  16.07.2014 at 06:29 Reply

  Super leuk om te lezen! Heel veel plezier weer in Edinburgh

 • Borka Gamero

  17.07.2014 at 12:01 Reply

  How beautiful ! This is Such an inspiration!
  Kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • Marcella

  25.07.2014 at 20:31 Reply

  Ik had je weetjes nog steeds niet gelezen. Toch jammer dat we de Cook eilanden gemist hebben. Aan de kasteel in Edinburgh mis je niks hoor! Gaaf dat je er al voor de 8e keer bent!!

 • Pingback:25 reisweetjes.. – Let's travel and see

  30.08.2014 at 08:13 Reply

  […] meerdere blogs, zoals bij Annika van Meerreislust, Travellifestyle  en Sandra van Travelbysan  zag ik deze posts al voorbij komen, erg leuk om van iedereen te […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: