3x tof in windy Wellington - Travel lifestyle.nl
5781
post-template-default,single,single-post,postid-5781,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

3x tof in windy Wellington

Heel veel lichtjes in de duisternis. Dat is onze kennismaking met Wellington. Na twee intense dagen met lake Taupo, een halve Tongariro crossing (damn you wind!), een lege accu en een pracht van een rit, komen we in het donker aan in de buurt van de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Heel veel donker en heel veel lichtjes van huizen, die zich aftekenen tegen de nog donkerdere heuvels. Het is het zuidelijkste puntje van het Noordereiland. Overmorgen vertrekt onze ferry door de Marlborough sounds naar het Zuidereiland. Maar eerst nog 2 fijne dagen in deze fijne stad.

Wellington4

Wellington10

Wellington9

Wellington7

Wellington

Wellington2

Wellington8

Wellington3

Wellington5
De volgende ochtend ziet de stad er heel anders uit. We zien de groene heuvels van windy Wellington, badend in het zonlicht. Het blauwe van de lucht steekt onwaarschijnlijk mooi af tegen het blauwe water dat schittert in de zon. Zoals de bijnaam van de stad al doet geloven, kan het er behoorlijk waaien. Vandaag valt dat gelukkig mee. Wellington, jij heerlijke stad met je laid back attitude. Met je fijne winkeltjes. En je heerlijke koffie. De stad met de allerbeste kafta bij Phoenician Falafel. En de stad waar je heerlijk aan het water kan lopen. Waar je terecht kan voor je portie cultuur in het Te Papa museum. En waar je zelfs zomaar twee pinguins in het wild tegenkomt wanneer je op de ferry staat te wachten. Maar mijn allerfijnste herinneringen komen van deze 3 ervaringen:

1. Naar de bioscoop gaan in ‘the Embassy’

Deze bioscoop is de plek waar onder andere films van the Lord of the rings en the Hobbit in premiere gingen. Prachtige zalen en leren stoelen. Een feestje om hier naar de film te gaan!

Wellington11

Wellington6

2. De stad zien liggen vanaf Mount Victoria

Het is de kleine klim in de brandende zon meer dan waard. Een gigantisch groen park omringd met bossen en een fantastisch uitzicht op de stad en de haven. Een heel fijn (en gratis!) alternatief voor het treintje aan de andere kant van de stad. In alle rust liggen in het gras, picknicken op een bankje en kijken naar de bootjes die af en aan varen in de verte.

3. Lord of the Rings tour

Heel Nieuw-Zeeland is een groot Lord of the Rings decor. Maar om uitleg te krijgen over hoe deze films tot stand zijn gekomen op de prachtige locaties is voor de echte film nerds als ons een cadeautje. Door het bos lopen waar Frodo ook liep en het water van Rivendell echt kunnen voelen; blij, heel blij ei.

PS Excuus voor de kwaliteit foto’s, maar ik wilde jullie de toffe dingen in Wellington niet onthouden. Volgende keer weer mooie, beloofd ;-) 

Tags:

9 Comments

 • Bouchra

  20.01.2015 at 10:05 Reply

  Prachtig! Zo’n Lord Of The Rings tour lijkt me wel wat X

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.01.2015 at 19:13 Reply

   Lief, thanks! Ik vond het zo leuk! :)

 • Anouk

  20.01.2015 at 10:26 Reply

  Ik vind de foto’s alsnog een feestje om naar te kijken hoor!! Die tour van Lord of the rings lijkt me tof, heb ik hier ook het een en ander van gehoord. Wat is het toch en praaaachtig land, wauw!!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.01.2015 at 19:13 Reply

   Hahaha, aaw lief thanks! Jaa, het is zo mooi <3 Heimwee!

 • Laura

  20.01.2015 at 16:25 Reply

  Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat de foto’s slecht zijn, maar hier zien ze er prima uit hoor haha! En die LORD toer lijkt mij ook wel wat, ondanks dat ik niet helemaal gek van de films ben..

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.01.2015 at 19:14 Reply

   Haha, lief van jou, dankjewel! Misschien heb ik ze te vaak gezien. Of is het in het echt mooier ;-)

 • Marcella

  24.01.2015 at 18:15 Reply

  Ik vond Wellington echt een fijne stad, er hangt een goeie vibe. Wat gaaf dat jullie er twee pinguïns hebt gezien!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.01.2015 at 20:21 Reply

   Haha jaaa leuk dat jij er ook zo over denkt! Heimwee haha!

 • Evelyn | Style Spy

  21.03.2015 at 19:26 Reply

  Foto’s zijn prima hoor! En jaaa door het bos lopen waar Frodo loopt, echt heel tof!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: