Interrailen door België & Duitsland: een eerste indruk - Travel lifestyle.nl
7312
post-template-default,single,single-post,postid-7312,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Interrailen door België & Duitsland: een eerste indruk

Station Hollands Spoor op een rustige woensdagochtend. Normaal krioelt het hier van de forensen, studenten, toeristen en ander volk op weg van A naar B. Maar nu is het rustig. Hier en daar wachten passagiers op de trein, drinken ze koffie of lezen ze een krantje. De meeste bankjes zijn echter leeg. Ook de trein kent komkommertijd in augustus. Dagelijks brengt de gele NS-trein mij van hier naar werk. Den Haag – Amsterdam, mijn vaste traject. Met vaste stops en soms zelfs herkenbare gezichten. Maar vorige week stapte ik in een andere trein, met andere kleuren en nieuwe indrukken. De andere kant op, richting Brussel: de eerste bestemming van onze interrail-trip.

Brussels music

Hannover view from the top

Hannover street art Linden

Hannover old buildings

Dusseldorf plants

Dusseldorf Rheinturm stadtor

Charleroi streetart

Hannover hotel

Brussels flags

Dusseldorf lemonade

Hannover old style buildings

Dusseldorf medienhafen ship

Na 10 dagen interrailen door Polen, Tsjechië en Duitsland afgelopen winter, mochten we nu weer op pad. Met de trein naar Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Hannover. Terug naar ons geliefde Brussel. Helemaal blij, maar toch wat onzeker over wat ik er, na de gebeurtenissen van de afgelopen maanden, zou aantreffen. Plus 3 nieuwe plekken. Steden waarvan ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik er van moest verwachten. Maar dat zorgt vaak voor de mooiste verrassingen. Dat bleek ook nu weer.

Zodra we de trein instappen, gewapend met lattes van de Starbucks en verse croissantjes spelen de deuntjes van Guus in onze hoofden. “Kilometers spoor schieten onder mij door. Ik kom op plaatsen waar ik nooit ben geweest.” De trein zet zich in beweging en al snel schieten steden, dorpen, weilanden, bossen en boerderijen links en rechts voorbij. Van Brussel met haar macarons, vlaggetjes, striptekeningen en fijne straatjes naar de opengebroken straten, art deco en street art van Charleroi.

Hannover herrhauser garten

Hannover Lutje lage

Charleroi station

Hannover Linden bike

Dusseldorf pink building

Charleroi view from the top

Hannover church door

Dusseldorf drinks

Dusseldorf medienhafen view boats

We treinen verder. Weer een landsgrens over. Net onze Franse tongval terug en we moeten alweer terugvallen op ons middelbare school Duits. Düsseldorf is onze eerste stop. Van een geweldig hotel, moderne architectuur in MedienHafen en hippe straten, metro’s en winkels naar het gezellige Hannover. Waar we biertjes drinken op het Machseefest, al fietsend alle hoogtepunten van de stad doorkruisen en genieten van de groene tuinen, de kleurige bloemen en het mooie weer.

Hannover cityhall

Hannover grosser garten

Dusseldorf meidenhafen dancing buildings

Charleroi street art

Dusseldorf stadtor

Charleroi old versus new

Brussels buildings

Brussels le pain quotidien

Dusseldorf Rheinturm Tree

Brussels gallery

Ik leer weer. Over de geschiedenis van de plekken die we aandoen. Over kunst, architectuur en stripboeken (de 9e kunst). Over de lokale trekjes en bijzondere drankjes. Want ook al liggen de steden niet ver van elkaar, ze zijn wel heel verschillend. Ik krijg de kans om een eigen beeld te vormen van 4 bijzondere steden met een soms wat grijs of zelfs slecht imago. Dankbaar dat ik dat mag doen, want het blijkt maar weer: als je alleen maar afgaat op imago, mis je heel wat moois in deze wereld.

We krijgen het ritme te pakken en de laatste dag breekt veel te snel aan. Maar liefst 6 dagen, 5 nachten, 4 steden, 9 treinen en 1000 nieuwe indrukken later, is die gele NS-trein weer in zicht. En het liedje van Guus? Zodra we het station van Den Haag naderen, klinkt het deuntje nog steeds zachtjes in de coupé.

Ik mocht deze reis maken op uitnodiging van CityZapper, Interrail en de toerismebreaus van de 4 steden. Meer blogposts over mijn ervaringen met deze mooie reis volgen binnenkort! Zoals jullie gewend zijn natuurlijk volledig gebaseerd op mijn eigen mening en indrukken. Enjoy! ♡

13 Comments

 • Bianca

  21.08.2016 at 10:08 Reply

  Door jullie Interailreisjes wil ik ineens heel graag gaan Interrailen. Hoorde wel dat ik net te laat ben. Voor je 25 is het nog goedkoop :p. Maar ach gewoon doen! Misschien volgend jaar!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:13 Reply

   Aah lief, thanks! Jaa, zeker doen. Is ZO leuk! En ze hebben soms ook kortingen op de bepaalde passen; hadden wij met de interrailreis naar Polen en Tsjechië vorig jaar. Dus af en toe even de website in de gaten houden :)

 • Nathalie

  21.08.2016 at 15:10 Reply

  Wat een heerlijke foto’s heb je weer gemaakt. Smullen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:13 Reply

   Lieeef, dankjewel <3

 • Eva

  22.08.2016 at 18:45 Reply

  Toffe dingen heb je gezien, echt mooie street art ook!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:14 Reply

   Thanks! :) Jullie hebben het ook zo mooi gehad he? Prachtsteden! En door de bergen met de trein, wow! <3

 • Jessy

  27.08.2016 at 08:52 Reply

  Wat een toffe foto’s zeg! Ik wil ook ontzettend graag interrailen maar dan door scandinavië. Deze zomer is daar niks van gekomen maar het staat zeker op de planning voor volgend jaar!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:15 Reply

   Ooh, dat lijkt me ook prachtig! Met de trein door Zweden geweest, zeker ook de moeite waard. Hoop voor je dat het gaat lukken volgend jaar :)

 • Natasja

  29.08.2016 at 13:51 Reply

  Aaah, dat deuntje heb ik ook geregeld in m’n hoofd gehad tijdens onze treinreis :’) En fijne foto’s, benieuwd naar de rest van je belevenissen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:15 Reply

   Haha, echt he! En nu weer. De rest van de dag ;-) Thanks! Ga er snel over bloggen :) Jullie hebben ook zo’n mooie reis gehad, wow!

  • Malinda

   30.05.2017 at 21:30 Reply

   Hej Fre,Trikkedeak, det er jeg rigtig glad for at du synes. Og jeg er rigtig glad for at du gider at følge med. Jeg vil fortsætte med at blogge i mange år endnu! Take care. xx

 • Marcella

  02.09.2016 at 19:02 Reply

  Leuk joh, Interrailen! Ik heb het nooit gedaan, maar alles wat ik erover hoor/lees klinkt zo leuk. Klinkt relaxt, en voor je het weet ben je op weer een nieuwe bestemming. Waar je nu was, is behalve Brussel ook onbekend voor mij. Mooie plaatjes!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.09.2016 at 12:16 Reply

   Ik vind het echt een feestje haha! Brussel is fijn, de rest was ook tof. Binnenkort allemaal hier te lezen ;-) <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: