5x cocktails met een uitzicht: Den Haag en andere favorieten - Travel lifestyle.nl
7827
post-template-default,single,single-post,postid-7827,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

5x cocktails met een uitzicht: Den Haag en andere favorieten

We’re slowly kissing Summer goodbye.

Blote voeten buiten, lange avonden op het terras, zand tussen je tenen, dagen die bijna geen nachten kennen, tomaatjes aan de plant, bloemen in bloei, zonnige roadtrips: de Nederlandse zomer is inmiddels al niet meer dan een mooie herinnering. Gelukkig hoeft het weer niet altijd een bepalende factor te zijn. Dus dansen in de regen, Netflixen in de zon, kerstballen kopen in juli en cocktails drinken. En dat laatste kan altijd. En overal. Als je uitzicht maar goed is, en je cocktail ook ;-)

1. Luden – Den Haag
Om dicht bij huis te beginnen: cocktails drinken in Den Haag! Op het Plein in onze thuisstad kan je heel goed terecht voor de lekkerste drankjes (en hapjes!). Van klassiekers als een Cosmopolitan tot mijn absolute favoriet de Alabama Slammer, tot een whisky variant op de Moscow Mule: je vindt het hier allemaal. Geen idee wat je moet kiezen? Het personeel helpt je graag een handje met een cocktail van de kaart of een verrassende twist. Het ruime terras van Luden kijkt uit over het Plein, waar heel Den Haag, jong en oud, toerist en local, samenkomt. En dankzij de terrasverwarming kan je op een wat minder mooie dag nog prima buiten zitten. Ogen dicht en je waant je weer even in de zomer.

Zie je cocktails echt niet zitten in de herfst? De G&T’s zijn hier ook een feestje. Ben je op zoek naar een hotspot in Den Haag die verder gaat dan de standaard gin & tonic cocktail met komkommer? Dan kom je hier goed aan je trekken. Persoonlijke favorieten zijn de Pink & Licorice (met framboosjes!) en de Drunk Elephant. Enne, een vrijmibo kan je natuurlijk ook gewoon op woensdag doen. Dan krijg je hier namelijk tussen 17.00 en 20.00 alle G&T’s voor €6,50, enjoy!

2. Sky Garden – Londen
Londen is altijd een goed idee, weer of geen weer. Voor cocktails met een uitzicht waar je u tegen zegt, moet je naar de Sky Garden. Er zitten meerdere restaurants en bars op de bovenste verdiepingen, allemaal met een geweldig uitzicht over de stad. Zowel overdag als ‘s avonds. In de Darwin brasserie bijvoorbeeld kan je naast hele fijne cocktails ook heel de dag terecht voor ontbijt, lunch en diner. Ga voor een klassieker of probeer de speciale cocktail van de maand.

3. Tamanu Beach – Aitutaki
Als je van palmbomen en een turquoise blauwe lagune houdt (iemand?), dan is deze locatie de absolute winnaar qua uitzicht. Met een fijn tropisch briesje genieten van fruitige cocktails en vers gevangen tonijn. Je moet er even voor vliegen: via Nieuw Zeeland naar Rarotonga naar Aitutaki; maar dan heb je ook wat.

4. Dream downtown – NYC
De club op de bovenste verdieping van dit hippe hotel kijkt uit op de iconische skyline van New York, met het Empire State building in het midden. Inderdaad een droomlocatie dus. Helemaal wanneer je na je avondje stappen een paar verdiepingen lager heerlijk je kingsize bed in kan rollen. Om vervolgens weer wakker te worden met datzelfde fantastische uitzicht op het Empire State building.

5. Mala Buža Bar – Dubrovnik
Eerlijk is eerlijk, er zijn plekken waar betere cocktails te krijgen zijn (de 4 hierboven bijvoorbeeld), maar wat een plek. Na uren struinen door de oude stad en over de muren, kom je door een kleine doorgang terecht op een terras op de rotsen. Uitkijkend over een diepblauwe zee met eilandjes in de verte smaakt die piña colada gewoon fantastisch.

Waar is jouw favo plek voor een cocktail?

Hoi, ja, daar was ik weer. Ineens. Na 5 maanden zonder een teken van leven, excusez-moi. Hoewel, die nieuwe lay-out is er wel gekomen. Ook ineens. Komend weekend vliegen we naar Kuala Lumpur (somebody pinch me!). Om daar ook cocktailtjes te gaan drinken op toffe rooftop bars en fijne strandjes. En te genieten van heel veel ander moois. Met zo’n avontuur in het vooruitzicht, waarin we weer dromen omzetten in belevenissen, en vitamine b12 shots in mijn lijf (long story short: hopelijk kan ik de vermoeidheid snel gedag zeggen), kwamen ook de blogkriebels weer. Dus bij deze. Op dat er nog maar veel mogen volgen!

Hoe is het met jullie? ♡

No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: