5x favoriet in Brooklyn NYC - Travel lifestyle.nl
6150
post-template-default,single,single-post,postid-6150,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

5x favoriet in Brooklyn NYC

Met een blueberry muffin en cappuccino zitten we bij Bergen Bagels in Brooklyn. Het is de laatste dag van onze American dream. Twee en een halve week geleden zaten we op de achterbank van de taxi en zag lief de skyline van NYC voor het eerst. De zon zakte al langzaam achter de horizon, waardoor de gebouwen zwarte schaduwen aftekenden in de lucht. Ik glimlach bij die gedachte. Van een luxe hotel met rooftopbar naar een rijtjeshuis in Philly. Van de kou en witte bergtoppen in Vermont en New Hampshire naar de betonnen jungles in Canada en Noordoost-Amerika. Kilometers gereden. Intens genoten. Herinneringen voor het leven. Daar in Brooklyn kijk ik terug op wat weer een geweldig avontuur was.

We begonnen onze reis in Manhattan en we sloten deze af in Brooklyn. Mocht je ooit voor 5 nachten of langer naar NYC gaan; neem dan 2 hotels in 2 verschillende wijken. De ervaring van wakker worden in Manhattan is zo anders, maar net zo bijzonder, als wakker worden in Brooklyn. Stiekem staat Queens al op het lijstje voor een volgende keer ;-)

Brooklyn is gigantisch. Oh boy, hoe ik me toch elke keer weer vergis in die afstanden. Williamsburg alleen al is niet in een dag te doen. En dat hoeft ook niet. Loop de deur uit en laat het ritme van het verkeer, de mensen, het ritme van New York je leiden. Dan kom op je op de fijnste plekjes. De muurschilderingen in Bushwick en de groovy vibes van deze wijk in NYC zijn een feestje. Hieronder vast 5 van mijn favorieten:

1. Brooklyn Bridge

Lopend op de brug. Of stapvoets met een gele taxi. Vanuit de Staten Island ferry in de verte. Of zomaar vanuit een straat in Brooklyn. Met je rug naar Manhattan. Of andersom. De Brooklyn Bridge blijft een bijzondere aantrekkingskracht hebben. Tien jaar geleden was ik tijdens mijn high school jaar meerdere keren in NYC, maar op de brug stond ik nog nooit. Ultiem geluksmomentje wanneer mijn zwarte laarzen me de trap op dragen. De zon in mijn gezicht. En de skyline van Manhattan die zich voor me uitstrekt.

2. SoCo

They had me at ‘Southern fused cuisine’. Oh my. Een man speelt up tempo beats op zijn elektrische viool. De geur van Cajun, barbeque en ander lekkers hangt in de lucht. Twee vrouwen en mannen in prachtige outfits nemen foto’s van elkaar. SoCo is de ideale plek om een lange dag in stijl af te sluiten aan een van de mooie tafels. Het eten is divers en oh so good en de cocktails zijn delish. Aanrader!

Brooklyn bridge lady liberty

Brooklyn bridge street

Brooklyn bridge view

Brooklyn crossroads

Brooklyn muffin

Brooklyn nets me

3. Brooklyn Nets

“Let’s go Nets, let’s go Nets!” Duizenden stemmen galmen door het stadion. Met mijn foam finger in mijn ene hand, een biertje in de andere en een foot long hotdog op mijn schoot, kan ik niet anders dan intens gelukkig zijn. Even voelde ik me weer Amerikaan. Iets dat ik al 10 jaar lang niet meer zo gevoeld had. Bijzonder. Een sportevenement bijwonen is sowieso een must in de States. En when in Brooklyn, ey… Kaartjes kun je van tevoren kopen via Ticket Network of Ticket Central, de website van de NBA. Als je niet te veel geld uit wil geven, eindig je sowieso in de bovenste ring. Maar dat mag de pret niet drukken, trust me.

4. Brooklyn Tap House

Maar liefst 44 biertjes op de tap; van het lokale “Brooklyn lager” tot het “Brusselse delirium” en zo’n beetje alles wat daar tussen zit. Neem na een wedstrijd bij de Nets de metro naar Myrtle Avenue. The Brookyn Tap House is een feestje voor elke bierliefhebber.

5. Condor Hotel

Eigenlijk helemaal niet zo bijzonder. Op het eerste gezicht is het een gewoon hotel. Midden in de Joodse wijk (op zaterdag is geen winkel open in de buurt, just so you know ;-)) zit het Condor Hotel. Nee, dit is geen 5 sterren hip & happening hotel als die in het Meatpacking district. Ook niet hipster als de rest in Brooklyn. Wat dit hotel dan wel zo bijzonder maakt? De mensen die er werken. De meiden bij de receptie zijn geweldig. Niks is ze teveel. Ze hebben de lekkerste chocolate chip cookies liggen, printen je kaartjes voor je uit, wijzen je met engelengeduld de weg en geven je tips als je die nodig hebt. Daarnaast hebben de schone kamers allemaal een balkon of terrasje, een giga badkamer en geweldig internet. En, je mag er nog gratis ontbijten ook. Fijn!

Brooklyn school bus

Brooklyn Myrtle Avenue

Brooklyn door

Brooklyn bridge sign

Brooklyn barclays

New York city bridge

NYC Brooklyn houses

Wat is jullie favoriet in Brooklyn?♡

22 Comments

 • anto

  16.05.2015 at 10:04 Reply

  Leuk geschreven zeg! Alhoewel ik geen NYC fan ben, krijg ik er bijna zin van om weer terug te gaan :-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   17.05.2015 at 07:59 Reply

   Aah thanks! Haha, ja NY vind je of geweldig of niks. Ik ken mensen die het ook niks vonden. Wel leuk dat je toch bijna terug wil haha ;-)

 • Liese

  16.05.2015 at 18:15 Reply

  Ooh, wat leuk! Ik ben al in New York geweest, maar ik ben toen dus NIET in Brooklyn geweest. Als ik dit zo zie, duidelijk een shame, dus voor de volgende keer staat deze wijk on top of my list. Naast Coney Islands natuurlijk, dat wil ik ook super graag doen

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   17.05.2015 at 08:01 Reply

   Wat leuk dat je een reactie achterlaat, dankjewel! Volgens mij kan je 10x naar NY gaan en nog elke keer nieuwe dingen ontdekken. Vind ik eigenlijk wel leuk juist :) Coney Islands ben ik ook nog niet geweest, lijkt me ook tof!

 • Daphne

  16.05.2015 at 21:57 Reply

  Mooi lijstje Mich en ook erg leuk geschreven. Het is voor mij nog geen jaar geleden en toch mis ik het alweer.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   17.05.2015 at 08:01 Reply

   Thanks sweety! Haha, echt he. Ik zou ook zo weer terug gaan!

 • Sas

  17.05.2015 at 07:07 Reply

  Och wauw, wat een leuke foto’s! Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me zeker erg tof

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   17.05.2015 at 08:03 Reply

   Dankjewel meis! <3

 • Nathalie

  17.05.2015 at 18:11 Reply

  Liefde voor Brooklyn. Wat een fijn artikel….swoon. De eerste keer dat ik in NY was (2003), was daar niets te doen of zien en de laatste keer dat ik er was (vorig jaar) was ik er niet weg te slaan haha. Al sliep ik toen in Queens… Kan het je echt aanraden. Niet alleen scheelt het veel geld, het is heel (ja nog meer) multi culti. Ik denk echt dat Queens over 10 jaar wel eens het nwe Brooklyn zou kunnen zijn.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:42 Reply

   Haha, jaa Queens lijkt me ook zo leuk! Volgende keer gaan we daar slapen haha <3

 • Ester

  17.05.2015 at 20:47 Reply

  Je posts zijn zo fijn Michelle. Heerlijk overzichtelijk en fijn geschreven! Al heb ik niet zoveel met de VS, New York en SF zou ik best een keer willen bezoeken. Om pas echt te kunnen zeggen of ik er wat mee heb of niet ;-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:43 Reply

   Ah wat ontzettend lief, dankjewel! <3 Mocht je er een keer in de buurt zijn, let me know! Ben heel benieuwd wat je er van vindt :) SF lijkt me ook te gek haha!

 • Lyanne

  18.05.2015 at 09:45 Reply

  Ooh wat word ik toch elke keer weer enthousiast van je artikelen over New York. Ik moet er echt een keer heen! De tip over 2 hotels nemen in Manhattan lijkt me inderdaad heel gaaf. Dat ga ik onthouden voor hopelijk mijn aankomende trip. ;)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:44 Reply

   Aah super leuk, thanks! <3

 • Evelyn - Style Spy

  18.05.2015 at 13:39 Reply

  Aww zo voelde ik me ook: living the American dream. En wat mooi zo’n diverse reis, net als mijne vorige week nog. Van bergtoppen naar strand, zo tof. En goeie tip van 2 verschillende hotels in diverse wijken, I totally agree! Oh en fijn dat je eindelijk op de Brooklyn Bridge kon staan, must do-tje toch? Brooklyn is echt top en leuk dat ik ook eens andere dingen lees die ik niet ken (kan ook niet anders, het is zo groot!)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:45 Reply

   Jaaa mega groot he. Verbaas ik me elke keer weer over in NY. Zo veel lopen haha! Maar wel heel leuk. Kun je vaker terug en elke keer weer nieuwe dingen zien en doen ;-)

 • Ellen

  20.05.2015 at 11:44 Reply

  Oh wat wil ik door jouw blogposts graag eens naar Amerika! Mijn broer zit er op dit moment en wat had ik graag bij hem willen zijn!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:45 Reply

   Aah kan me voorstellen! Ga je hem opzoeken? Of komt ie al snel weer terug?

 • Let's travel and see

  25.05.2015 at 08:34 Reply

  Leuk lijstje! Mijn enige keer in NYC was bijna 10 jaar geleden, zou zo graag nog eens terug gaan! En dan gaat dit lijstje zeker mee:):)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:46 Reply

   Haha lief, thanks! Ik was er ook 10 jaar geleden voor het laatst. Zo leuk om weer terug te zijn!

 • Anouk

  29.05.2015 at 07:04 Reply

  Wat een heeeerlijke foto’s lieverd! Ik ben ook weer even helemaal back in America dankzij jouw beelden en mooie woorden! De Nets gaan op het lijstje voor de volgende keer! En The Brooklyn Taphouse ga ik onthouden!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:47 Reply

   Haha jaaa de Nets was zo leuk. Maar dat zal met de Yankees ook wel zo zijn geweest ;-) Was het in maart nog te koud voor haha. Volgens mij was het seizoen ook niet eens begonnen ;-) tot gauw! <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.