5x favoriet in Berlijn - Travel lifestyle.nl
5011
post-template-default,single,single-post,postid-5011,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

5x favoriet in Berlijn

Bye bye Berlijn, hello Barcelona.

Mijn lieve stoere zusje heeft na twee mooie jaren haar huisje in het geweldige Berlijn verruild voor een huisje in het mooie Barcelona. Hoewel ik Barcelona een prachtige stad vind, blijft Berlijn toch een speciaal plekje hebben in mijn hart. Het is geen stad met een klassieke schoonheid. Het is er soms zelfs een beetje rauw. Maar toch doet het wat met me. Het is er zo divers, hip, fijn en heeft zo’n rijke geschiedenis en cultuur. Maar wat het nu precies is dat mij zo aantrekt? Ik weet het niet. Ik denk dat het de hele vibe in de stad is. Relaxed, maar toch vernieuwend. Nieuw, maar toch oud. Hip, maar ook een beetje hippie. Je kunt er jaren wonen en nog niet alles kennen, dus ben ik met mijn paar bezoekjes aan de stad helemaal een Berlin-noob. Toch heb ik in die paar keer wat favorieten weten te verzamelen. Check it out!

Berlijn Berlijn Berlijn Berlijn Berlijn BerlijnBerlijn

1. De Ampelmann  

Toen ik op mijn achttiende voor het eerst naar Berlijn ging, werd ik al verliefd op het “Ampelmannetje”. Juist ja, het stoplicht. In Kopenhagen hebben ze ook hele leuke (mannetjes & vrouwtjes, only in Scandinavia), maar die van Berlijn blijven favoriet. Mijn liefde gaat zo ver; ik heb ze zelfs op een hoodie staan.

Berlin Berlijn Berlijn

2. Food

De koffietentjes met hun heerlijke taartjes zijn alom vertegenwoordigd in het straatbeeld. Maar in Berlijn kun je nog voor veel meer lekker eten terecht. Behalve de currywurst die in een imbiss of op de markt van Winterfeldtplatz het lekkerst smaakt, vind je er de lekkerste sushi, hamburgers, Vietnamees, Thai, kebab en ga zo maar door. You name it, they got it. En vaak voor lieve prijsjes. Op zoek naar heel veel lekkers bij elkaar? Ga dan naar de Feinschmecker-Etage van “das Kaufhaus des Westens” (KaDeWe): keuzestress gegarandeerd!

Berlin Berlin Berlin

3. De metro

Ik vind metro’s en metrostations vaak fascinerende plekken. Van freaky horror muziekjes in de metro van Brussel tot de drukte in de metro’s van Parijs en Londen. Gotta love it; al die verschillende mensen en metro-muzikanten. Allemaal met een eigen verhaal, op naar een voor mij onbekende bestemming. Ga voor de grap eens op zaterdagavond in de metro van Berlijn zitten; daar waar het feestje al begint. De Brandenburger Tor afbeeldingen op de ramen, het “einsteigen bitte, zurückbleiben bitte” en de geweldig Oost-Duitse stations maken mijn metro-liefde voor Berlijn compleet.

Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin

 4. De Berlijnse muur

Ineens stond die daar. Een metershoge muur die west van oost scheidde. Die families en vrienden uit elkaar rukte en die de stad voorgoed veranderde. Al staat de muur al bijna 25 jaar niet meer overeind, dit belangrijke en bijzondere stuk geschiedenis blijft overal aanwezig. Van kleine stukjes verspreid over de stad tot de rode stenen op de grond en de East Side Gallery (die trouwens aan allebei de kanten de moeite waard is!).

Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin Berlin

5. Wandelen

Pak de metro naar een leuke wijk (Prenzlauer Berg, Mitte, Schöneberg, Friedrichshain, Charlottenburg, just to name a few) en vervolg je reis te voet. De wijken van Berlijn hebben zoveel mooie pareltjes (fijne koffietentjes, leuke winkeltjes, gekke kunstgaleries) en er is zoveel leuks te zien dat je dat soms het beste in “slow mo” kunt doen.

En ga ik nu niet meer naar Berlijn? Ik hoop het wel. Graag zelfs. Maar met zo veel lieverds in het buitenland zitten mijn vrije dagen al snel vol en is mijn bankrekening al snel leeg. Dus Edinburgh, Schotland en Barcelona zullen voorlopig op nummer 1 staan. En eigenlijk is daar ook helemaal niks mis mee. Integendeel. Happy Sunday!

11 Comments

 • Laura

  06.04.2014 at 13:39 Reply

  Wat gaaf zeg dat ze nu naar barcelona gaat! Ik moet nog steeds een keer naar Berlijn maar dat zal er verloopig ook even niet inzitten met het verhuizen enzovoort.

 • Liliane

  06.04.2014 at 15:18 Reply

  Nog zoveel plekjes die ik nog niet ontdekt heb in Berlijn. Jammer dat het toch redelijk ver is.
  KaDeWe staat ook nog op mijn verlanglijstje om te bezoeken, met een dikke portemonnee haha ;)
  Maar hey, lucky you. Barcelona is zeker ook heel leuk om te bezoeken!

 • Linda

  06.04.2014 at 15:56 Reply

  Ahh, ik hou ook echt van Berlijn. Alleen al voor de curryworst ;) Barcelona lijkt me ook heel tof. Daar moet ik echt een keertje naar toe.

 • Eva

  07.04.2014 at 10:07 Reply

  Jaaa Berlijn <3
  En als je echt heimwee hebt en je komt een keer die kant op: gil geven he! Kunnen we die wijndate toch nog een keer doen maar dan in Berlijn ;)

 • Wanda

  07.04.2014 at 20:28 Reply

  Hoewel we in het verleden tig keer in Berlijn zijn geweest, blijf ik het een mooie stad vinden en zou ik er zo weer een paar dagen naar toe willen. Dat Ampelmannetje is geinig om te zien he?

 • gloria

  07.04.2014 at 21:23 Reply

  beautiful my dear!!!!

  http://www.borsadimarypoppins.com

 • Evey | Style Spy

  12.04.2014 at 19:07 Reply

  Oh Berlijn is zo’geweldige stad! Zou er zo kunnen wonen!

 • Anouk

  13.04.2014 at 09:55 Reply

  Prachtige foto’s!! Ik ben ook verliefd op Berlijn. Vind het niet perse mooi, maar het ademt sfeer en geschiedenis. Het is prachtig!! Leuke post heb je er weer van gemaakt. REISkriebels….

 • Marcella

  14.04.2014 at 18:04 Reply

  Ik was ooit in Berlijn bij de Loveparade (ja, echt…) en heb toen niet onwijs veel van de stad gezien. Hoog tijd om het eens over te doen dus! Wat heb je moooooie foto’s, nu wil ik naar Berlijn! Gave stad hoor! En top toch, Schotland en Barcelona. 2x onwijs prachtig!

 • Sas

  16.04.2014 at 07:38 Reply

  Nog nooit geweest maar wil er zeker eens heen. Lijkt me prachtig :)

 • anouk

  02.05.2014 at 06:34 Reply

  Zo stoer van je zusje inderdaad! Wauw, at een mooie nieuwe kans. Ik snap je liefde voor Berlin helemaal… wij gaan regelmatig. Nirt omdat het t mooiste is… maar iks denk precies om de reden die jij ook probeert te omschrijven. Berlin is niet makkeljk uit te drukken in termen… zal dat het juist zo bijzonder maken?

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.