5x waarom roadtrips zo leuk zijn - Travel lifestyle.nl
5463
post-template-default,single,single-post,postid-5463,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

5x waarom roadtrips zo leuk zijn

Ik kijk naar buiten en zie de heuvels van het Zuid-Limburgse landschap aan me voorbij trekken. Op de radio speelt een fijn deuntje. De zon zakt langzaam achter de horizon. En even waan ik me in het buitenland. Een bordje met “Aardbeien te koop” herinnert me eraan dat we gewoon op Nederlandse bodem zijn. Berg op, berg af, bocht naar links en bocht naar rechts; langzaam rijden we verder. Zonder eindbestemming, zonder plan. “Sometimes it’s not about the destination, but about the journey itself.” Typerend voor de vele roadtrips die we maakten toen we in Maastricht woonden. Richting Duitsland, België, Luxemburg of gewoon in de buurt.

Roadtrips blijven favoriet. Vorig jaar in Nieuw-Zeeland en vorige maand nog door Schotland. Raampje open, wind door je haar, radio aan, zonnebril op je hoofd en blik op oneindig. En daarvoor hoef je echt niet naar de andere kant van de wereld. Integendeel, ons kleine landje is ook prima geschikt voor een fijne roadtrip. Auto inpakken en picknick mee, you know that’s half the fun ;-).

Otago Noord-Limburg Lake Tekapo New Zealand Texel Tongariro Brugge

1. Het ultieme vrijheid – blijheid gevoel – Al zoekende naar de bijzondere hot pools bij Kerosene Creek banen we ons een weg over stoffige grindpaadjes waar geen eind aan lijkt te komen. Net als we denken dat we het niet meer vinden is daar die opening tussen de bomen en zijn de pools binnen handbereik. Zonder eigen wielen waren we hier waarschijnlijk niet gekomen.

2. Huis op wielen – Broodjes? Check. Snoep? Check. Zelfgemaakte wraps? Check. Flesjes drinken? Check. Gotta love the “on the road foodies”. Ook je tassen en spullen kun je gewoon achterin gooien en heb je altijd bij je, zonder die 12kg elke keer op je rug mee te hoeven sjouwen. Ja, fijn als je hele leven op dat moment in dat ene autootje past.

3. So much to see, so little time – De ferry van Isle of Lewis naar het Schotse vasteland, Inverness, Loch Ness, Aviemore en nog wat andere plekjes op een dag? Geen probleem met je eigen vervoer. Niet gebonden aan de laatste bus. Niet veel te veel geld kwijt zijn aan een taxi. En zelf bepalen wanneer je komt. En wanneer je gaat. Zeker met die lange Schotse zomeravonden heb je ineens twee dagen in een.

4. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd – Of het nu een local is die van Defqon 1 festival wil mee liften naar het station in Arnhem of een Fransman die vrijwilligerswerk doet in Schotland en nu lopend zijn reis maakt; met je eigen auto kun je anderen ook een groot plezier doen. En je krijgt er de mooiste verhalen voor terug (tja, als je lopend rondreist kun je niet zoveel kleding meenemen. En ga je best zweten. En moeten de raampjes voor de volgende 50km open blijven staan om die geur er weer uit te krijgen. Maar hij was wel heel aardig. En had toffe verhalen over Madagaskar).

5. Zelfs met pech een mooi verhaal – En zelfs als het even tegenzit en je in Luxemburg de heuvel niet meer op kan (true story), blijf je mooie herinneringen hebben. Drie uur wachten in de ijsregen met temperaturen onder nul was minder fijn. Het gigantische warme en fluffy bed in combinatie met de meest goddelijke clubsandwiches daarna des te meer.

Wat was jouw favoriete roadtrip?

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Thrifty

Tags:

15 Comments

 • Anouk

  29.07.2014 at 17:19 Reply

  Haha, arme jij dat dat laatste een true story is… maar ergens achteraf kun je er vaak om lachen en de mooie momenten die daarna volgen voelen extra bijzonder. Heerlijke foto’s, heb weer genoten!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   29.07.2014 at 18:58 Reply

   Haha jaaa, nu lachen we erom ;-) Thanks sweety! <3

 • Sandra

  29.07.2014 at 18:51 Reply

  Ik HOU van roadtrips! Als ik ergens gelukkig van word…. En zo herkenbaar! Ik ga vaak offroaden en hoe kan ik daarna genieten van een zacht bed, een warme douche en lekker eten haha! Leuk artikel!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   29.07.2014 at 18:59 Reply

   Hahaha oooh ja; helemaal gelijk! Al plannen voor een volgende road trip? Die van jou naar de States zou ik ook wel willen doen. Zo mooi!

 • Laura

  30.07.2014 at 11:29 Reply

  Lijkt me heerlijk zo’n roadtrip. Helaas kom je alleen niet ver zonder rijbewijs haha! Ik hoop ooit nog eens een roadtrip door Noorwegen te maken <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.08.2014 at 15:45 Reply

   Haha jaa dat komt vanzelf wel :) Ik heb ook geen rijbewijs (shame on me!), maar gelukkig wel een heel lief vriendje dat heel veel van autorijden houdt ;-)

 • Lyanne

  31.07.2014 at 13:29 Reply

  Wat een leuk artikel! En je brengt me op ideeën om dit ook een keer in Nederland te doen. Nog nooit aan gedacht!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.08.2014 at 15:46 Reply

   Jaaa, zeker met dit weer. Van Maastricht naar Texel ofzo ;-)

 • Marcella

  03.08.2014 at 20:24 Reply

  Jaaaaa, liefde voor roadtrips! Ik ben uiteraard gek op onze roadtrip door Nieuw-Zeeland, maar ook op de maand in ‘t westen van Amerika. En vorig jaar toeren door Oostenrijk was ook erg tof. Ik hou d’r van om lekker op pad te zijn!’

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:24 Reply

   Ooh in de States wil ik ook zeker roadtrippen. Oost, West, Zuid en dwars door het midden haha!

 • Mandy

  04.08.2014 at 11:26 Reply

  Prachtige foto’s en wat een leuk stuk. Hihi ik kan me voorstellen hoe blij je was met het fluffy bed!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   04.08.2014 at 18:25 Reply

   Haha echt he! Lief van jou <3 Hoe is het?

 • Evey | Style Spy

  10.08.2014 at 09:09 Reply

  Whoo foto numero 5! Supermooi. Kon je daar ook surfen? “On the road foodies”, jaaa, zo herkenbaar, leukleuk! En de mensen die je ontmoet in het openbaar vervoer, of in je eigen auto whatsoever die hebben de mooiste verhalen, hou van andermans verhalen! Roadtrip <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.08.2014 at 20:31 Reply

   Haha, ik heb geen idee eigenlijk. Heb er niemand zien surfen ;-) Jaaa, me too <3

 • Greg

  23.09.2014 at 10:12 Reply

  Helemaal mee eens!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: