Bretton Woods (NH) - heel koud ijsparadijs - Travel lifestyle.nl
6171
post-template-default,single,single-post,postid-6171,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Bretton Woods (NH) – heel koud ijsparadijs

Vanuit Boston rijden we richting het Noorden. De bergen worden hoger. De wegen stiller. En het landschap witter. De blauwe lucht betrekt langzaamaan. Het vage winterzonnetje schijnt nog net door de wolken heen. Het begint lichtjes te sneeuwen. Zonder GPS, maar met kaart op schoot (gotta love it old school) rijden we de snelweg af. Op naar Bretton Woods. Op naar het Mount Washington Resort. Daar waar in 1944 het IMF en de World Bank opgericht werden. We wandelen in de sneeuw, rocken een schommelstoel, vriezen onze neus en tenen er bijna af en warmen binnen weer op bij de haard. Met apple pie rum-achtige drankjes en whisky. In comfy stoelen waar je bijna in verdwijnt. Na het eten lopen we buiten nog een rondje. Het is donker. De vlammen van een camp fire verlichten en verwarmen onze gezichten.

De volgende ochtend is de lucht strakblauw. De witte sneeuw glinstert als goud in de zon. Ik kijk nog een paar keer achterom. Het witte Mount Washington Resort met rode daken steekt onvoorstelbaar mooi af tegen de felblauwe lucht. De zon schijnt door de ijspegels heen. Met de bergen mysterieus op de achtergrond.

Bretton woods hotel

Bretton woods ice

Bretton woods drinks

Bretton woods trees

Bretton woods woods

Mount Washington Resort pool

Mt washington resort

Mt washington

Wow. Is het al weer een half jaar geleden dat we hier waren? Ik loop zo achter, je m’excuse!

Sinds we de eerste aflevering van Stephen Fry in America hadden gezien, wilden we hier naar toe. Zitten in de schommelstoelen, turen naar de bergen. En het was nog magischer dan we hadden gedacht. Koud, zo koud. Maar ook mooi, zo mooi.

Mount Washington Resort

Bretton woods pool

Bretton Woods mt washington

Bretton woods mount washington

5 Comments

 • Linda

  20.09.2015 at 15:40 Reply

  Wauw, dat ziet er prachtig uit. Ik krijg helemaal zin in winter en sneeuw als ik dit lees <3

 • Ester

  21.09.2015 at 14:16 Reply

  Ha, je slaat meteen een seizoen over ;-) Die sneeuw en gezelligheid mag ook wel komen hoor, maar dat het weer zo snel donker wordt… ik weet het niet. Ik hoop op heel veel mooie zonnige (en ok, koude) dagen!

 • Sheelagh

  19.10.2015 at 15:33 Reply

  Moooi, het lijkt wel zo uit de kersteditie van All you need is love te komen!

 • Evelyn - Style Spy

  21.10.2015 at 19:32 Reply

  Haha ach jaa ik loop ook achter, maar ze komen wel!

 • Karlien

  06.12.2015 at 16:43 Reply

  Wow wat ziet het er gaaf uit

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: