De Gentse feesten: voor op je travel wish list - Travel lifestyle.nl
6568
post-template-default,single,single-post,postid-6568,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

De Gentse feesten: voor op je travel wish list

Honderden oranje lampjes verlichten de Graslei en de Korenlei en voorzien het water van een gouden gloed. Het oogt nog magischer dan overdag. De opzwepende klanken van saxofoons en salsamuziek schallen door de straat. Een uitbundige menigte deint mee op het ritme van de band. Overal staan kraampjes en tentjes. Ik sta op de brug en neem alles in me op. De kleuren, geuren en geluiden. Vijf maanden geleden stond ik hier ook. Vierden we de liefde in Gent. En nu is er weer wat te vieren. Alleen dan met ruim 100.000 man tegelijk. Het ene moment sta ik in stilte foto’s te maken. En gewoon te genieten van al die blije mensen. Van al dat moois. Het duurt echter niet lang voordat ik me met een strawberry daiquiri in mijn hand ook overgeef aan de muziek. Aan de massa. En aan de gezelligheid van de Gentse feesten.

Gent streets

Gent by day

Sint Michielsbrug Gent

Wallpaper Gent

People in Ghent

NS International

Mosselen in Gent

Hotel room

Ghent by night

Gentse feesten

Gentse feesten 2015

Gent3

Gent bike

De hele dag is de stad al een groot feest. Op de hoek produceert een jongen de prachtigste noten uit zijn keyboard. Even verderop baant een dansgroep zich al klappend en stampend een weg. De volgende straat in doet een goochelaar zijn act. Overal mensen. Overal leuk. De muren hangen vol aanplakbiljetten en posters. Want er is zo veel te doen. Tien dagen lang staat Gent letterlijk op zijn kop. Van het bruisende ‘Polé Polé’ aan de Graslei en Korenlei tot het drukke ‘Trefpunt’ bij de Sint-Jacobskerk en de gekleurde lichtjes van het gezellige ‘Baudelohof’ aan toe. In Gent kom je tijd te kort. Altijd al. En met de Gentse feesten nog net een beetje meer.

Gent

Gent polle polle

Gent monitoring

Gent huisjes

Gent houses

Gent flower

Gent fietsen

Coffee in Ghent

Antwerpen centraal

Gent Sint Pieters

Gent love

Van dans tot cabaret; van techno tot Vlaamse helden; en van toneel tot jazz. Alles komt voorbij tijdens dit mooie festival. Na het Oktoberfest in München en Las Fallas in Valencia het grootste volksfeest van Europa. Tien dagen lang dansen, feesten, drinken, eten en gezelligheid. Het deed me een beetje denken aan Fringe in Edinburgh. Net zo overweldigend. Net zo druk. Maar net zo fijn. Alleen dan op zijn Vlaams.

Ben je goed in loslaten? Go with the flow. Wil je liever weten waar je aan toe bent? Lees je dan een beetje in over de verschillende festivals en optredens die plaatsvinden. Het openbaar vervoer brengt je op de meeste plaatsen in de stad. Toch blijft gewoon lopen het leukst. Met elke stap de sfeer voelen; op elke hoek een andere verrassing; een Belgisch biertje in je ene hand en een wafel in je andere.

De trein van NS International brengt je via Antwerpen naar Gent St. Pieters, waar je aan de rand van het centrum uitstapt. De auto kun je beter thuislaten tijdens deze tien dagen; veel straten zijn afgesloten. Oh, en wil je Gent zelf beleven? Ondanks dat je heel veel van de stad meekrijgt tijdens de feesten, kun je dat beter op een ander tijdstip doen. Maar eerlijk is eerlijk, twee keer per jaar naar Gent is eigenlijk alleen maar een nog groter feest ;-)

PS De Gentse feesten van dit jaar zijn al weer afgelopen. Maar no worries. Uit heel betrouwbare bron heb ik vernomen dat ze al weer druk bezig zijn met de voorbereidingen voor volgend jaar. Enjoy!

7 Comments

 • Ester

  31.07.2015 at 10:01 Reply

  Klinkt als een fijn feestje Michelle, en het weer was zo mooi! Ik wilde de eerste zaterdag gaan, maar na een drukke werkweek en een tripje Frankrijk in het vooruitzicht moest ik toch nog wat zaken regelen thuis. Komend jaar een andere kans :-)

 • Marcella

  31.07.2015 at 20:18 Reply

  Gent is leuk! Ik was er in april en werd direct verliefd. Wat een fijne en leuke stad. Heel veelzijdig. Gent is feeststemming is vast nóg leuker. Ik wil er graag eens naartoe! *zet op wishlist *

 • ivonne

  01.08.2015 at 07:22 Reply

  Jaaah! De Gentse feesten. Zo gezellig dan. Mooie foto’s heb je ervan gemaakt, geeft het sfeertje goed weer. Ik ben het wel met je eens dat je meer meekrijgt van de stad als je een andere keer nogmaals naar Gent gaat, fijne stad!

 • Anita - Reisvlinder.nl

  03.08.2015 at 11:23 Reply

  Ik ben één keer bij de Gentse Feesten geweest en vond het echt te gek! Mooie foto’s.

 • Anouk

  03.08.2015 at 12:23 Reply

  Haha, Mich, wat heb je het heerlijk geschreven. Moest lachen om je laatste zin… uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat..;-). Mooie foto’s en wat een fijne 2 dagen waren dat!!

 • Evelyn

  06.08.2015 at 09:05 Reply

  Haha ik moest ook lachen om die zin :)

 • Pingback:Event report: 2 dagen in Gent en de Gentse feesten

  03.04.2019 at 12:09 Reply

  […] met winkeltjes die er al voor onze oma’s geboren waren, stonden. En het feest, lees vooral de mooie impressie van blogger friend Michelle […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: