Dwalen in Charlestown (Boston) - Travel lifestyle.nl
6183
post-template-default,single,single-post,postid-6183,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dwalen in Charlestown (Boston)

Onze schoenen komen samen op een grote tegel. “The Boston Freedom Trail“, staat erop. Kilometers hebben we in de kou het mooie Boston doorgewandeld. Soms weken we stiekem van de roodgekleurde lijn af. Keken we het hoekje om. Vonden we een ander stukje stad. Nam de wind ons mee naar links terwijl het pad naar rechts liep. Leidden onze harten ons een andere kant op. Dwaalden we een beetje af. Toch staan we nu op die tegel. Onze voeten in een cirkel. Het monument torent boven ons uit. Het wit steekt af tegen de helderblauwe winterlucht. Het einde van de Freedom Trail. Of het begin. Het is maar hoe je het bekijkt.

De tegel ligt midden in Charlestown. Een woonwijk met gekleurde huizen, klassieke straatlantaarns, Amerikaanse vlaggen, trappetjes, parkjes met bankjes, nog steeds bedekt onder een laagje sneeuw. Een gele schoolbus rijdt de hoek om. Verderop zien we het typische witte busje van de Amerikaanse post. De wijk heeft iets weg van een filmdécor. Alsof je zo een zoetsappige Amerikaanse comedy bent ingewandeld. Maar het is er fijn. Het is er goed.

Boston Charlestown flag

Boston Charlestown houses

Boston Charlestown lantarn

Boston Charlestown lookout

Boston Charlestown monument

Boston Charlestown square

Boston Charlestown street

Boston Charlestown tavern

Boston Charlestown the joy of old

We vervolgen onze weg weer naar beneden. Onderaan een van de lieve straatjes staat een man zijn stoep te vegen. Onze blikken kruisen elkaar. Voor we het weten praten we over reizen naar China, studeren aan Harvard en Hawaii. Bijzonder hoe mensen je leven binnen wandelen en weer uitlopen. Soms voor 5 minuten. Soms voor 5 jaar. Soms blijven ze een leven lang. We dwalen verder. Richting een bar. “Any bar.” Want van dwalen krijg je dorst. In de straat voor het café laat een man zijn hond uit. Niet zijn hond, zo leren we later. De man heeft een uitlaatservice. Hell of a job met 2 meter sneeuw op straat, als je het mij vraagt. Maar de man geniet. Zijn stressvolle baan vaarwel gezegd. Om honden uit te gaan laten. Ik vind het prachtig.

Twee rondjes bier, een portie chicken wings en een, zelfs voor Amerikaanse begrippen, gigantische berg nachos later, staan we weer buiten. Zeggen wij vaarwel. Dit keer tegen Charlestown. Zomaar een wijk in Boston. Met nieuwe gouden herinneringen. Ik laat weer een stukje van mijn hart achter. Tussen de gekleurde huizen. We lopen richting de metro. Ik kijk nog een keer achterom. De zon zakt langzaam onder de horizon. De roze, gele en blauwe huisjes krijgen een gouden gloed. Een grote glimlach vormt zich op mijn gezicht.

Boston Charlestown shoes

“Leave nothing but footprints. Take nothing but photographs. Kill nothing but time.”

8 Comments

 • Nanda

  15.05.2015 at 05:05 Reply

  Wat een mooi artikel, ik was even met jullie mee hoor! En je foto’s ademen ‘crisp winter’! Er missen een paar foto’s, jammer, want de rest is zo mooi dat het smaakt naar meer ;-).

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.05.2015 at 13:53 Reply

   Super lief, dankjewel! Haha, ja was best koud. Maar geen vervelende kou. Als zoiets bestaat ;-) Laden de foto’s niet goed? :(

 • Bianca

  15.05.2015 at 06:35 Reply

  Wat een fijne pastelkleurtjes daar! En brr wat een kou!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.05.2015 at 13:53 Reply

   Jaaa liefde haha! En inderdaad koud. Maar dat maakte stiekem niet zo veel uit ;-)

 • Ellen

  15.05.2015 at 09:46 Reply

  Heel mooi geschreven en weer prachtige foto’s zoals altijd!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.05.2015 at 13:53 Reply

   Wat ontzettend lief, dankjewel! <3

 • Evelyn - Style Spy

  20.05.2015 at 07:23 Reply

  Ahh weer zo mooi beschreven! Het is net of ik er zelf bij ben. En zo gaaf lijkt me dat, die zoetsappige film met pastelhuisjes, gele bus, Amerikaanse vlaggen, zo tof!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:48 Reply

   Lieeeef thanks sweety <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: