Edinburgh is always a good idea - Travel lifestyle.nl
6789
post-template-default,single,single-post,postid-6789,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Edinburgh is always a good idea

De dagen zijn kort en donker. Zonder sjaal of muts ga ik de deur niet meer uit. De keren dat ik natgeregend ben, kan ik nu al niet meer tellen. En toch blijft dit voor mij de most wonderful time of the year. De lichtjes in de stad, winkels en huizen. De glitters op pakpapier, de kerstmarkten, de warme choco en al die fijne kerstfilms. Voor mij mag deze tijd nog net wat langer duren.

Edinburgh 5

Edinburgh 14

Edinburgh 12

Edinburgh

Edinburgh 4

Er zijn honderden magische plekken waar je deze mooie wintermaanden kan doorbrengen. Toch blijft Edinburgh favoriet. Yup, where the heart is. Winter, spring, summer or fall. Edinburgh is altijd fijn. Of ik nu met het vliegtuig ga of zoals die ene keer de overtocht maak met de ferry naar Newcastle. Of ik nu in een hotel slaap of de dagen doorbreng in een geweldig Wimdu huisje. En of het nu thuiskomen is, een stedentrip, of onderdeel van een rondreis door het machtig mooie Schotland; dit is een van mijn favoriete plekken op de wereld.

En in de winter misschien nog net wat meer:

♡ Pub life in winter

Schotse haggis, Michelin sterren, pints en fish & chips. Geen stad waar je zo divers kan eten en drinken als in Edinburgh. Over onze avond bij Martin Wishart hebben we het een half jaar later nog steeds. En Tolbooth missen we elke dag dat we er niet zijn. Wanneer de regen tegen de ramen slaat en de temperatuur onder de tien graden zakt, is het zo fijn bijkomen in de talloze cafés en restaurants.

♡ Kerstmarkt ‘Edinburgh’s Christmas’

Glühwein met whisky, uitzicht op de skyline en gekke kersttruien. Dit is Edinburgh’s Christmas; de Schotse versie van een kerstmarkt. Natuurlijk wel met reuzenrad. En heel veel lichtjes.

♡ John Lewis & andere winkels

Mijn favo kerstreclames zijn die van John Lewis (nog niet gezien? Youtuben maar!). Die ene uit 2011 “The long wait” blijft favoriet. Maar ook 2012, 2013, 2014 en die van dit jaar zijn ge-wel-dig. John Lewis ligt vaak iets boven mijn budget, maar er blijven genoeg andere leuke winkels over om je kerstinkopen te doen.

♡ Hogmanay

Het Schotse nieuwjaarsfeest. Het enige magische in deze lijst dat ik nog niet zelf heb meegemaakt. Thank god for dreams ;-)

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Edinburgh

Oh boy, Edinburgh is en blijft onze grote liefde. Maar laat daar nou net nog een nieuwe bij zijn gekomen: Krakow. Deze stad veroverde twee weken geleden een heel bijzonder plekje in mijn hart. Stay tuned! ♡

Deze blog post bevat gesponsorde content.

Tags:

3 Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: