Een jaar lang Edinburgh - Travel lifestyle.nl
5390
post-template-default,single,single-post,postid-5390,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Een jaar lang Edinburgh

Ik werp nog een blik op de Salisbury Crags. Vanuit het raam kun je over de binnenplaats van de campus deze berg zo zien liggen. Het groen steekt mooi af tegen de felblauwe lucht. Arthurs Seat kun je net niet zien. Hoe vaak ik hier heb gestaan het afgelopen jaar. Hoe vaak ik dit plaatje al heb gezien, terwijl ik mijn schoenen uitschopte, mijn tas neerzette of jas uittrok. Hoe vaak ik hier de Salisbury Crags al vanuit het raam heb mogen aanschouwen, vervelen doet het nooit. Soms zag ik het nauwelijks. Te mistig, te donker. Soms gehuld in regen, of een grijs wolkendek. Maar vaak ook stralend in de zon. Net als vandaag. Het is de laatste keer dat ik die berg vanuit dat raam zal zien. De laatste koffer staat in de gang. Een laatste vuilniszak, de kleine gaatjes van punaises in de muur en wat achtergebleven stukjes tape van de poster op de andere muur doen ons herinneren aan de fijne tijd op dit mooie plekje. Ook al was het niet mijn huisje; ik was er wel thuis.

Maar liefst negen keer reisde ik het afgelopen jaar heen en weer naar Edinburgh. Soms letterlijk voor een weekend, van vrijdagavond tot zondagavond. Andere keren voor een dag of vijf. En een keer voor 2,5 week, waarin we ook andere delen van Schotland leerden kennen. Maar altijd met vlinders in mijn buik, altijd kwam ik er thuis. En altijd ging ik weer weg met een brok in mijn keel. In eerste plaats om lief. Maar zeker ook om Edinburgh. Die fijne stad. De allereerste keer dat ik wegging, schreef ik dat ik een heel groot deel van mijn hart in Edinburgh achter had gelaten. Inmiddels is lief weer in Nederland, maar een stukje van mijn hart ligt nog altijd daar. De straten, de gebouwen, de mensen. De paraplu’s die het straatbeeld tekenden in oktober. De lichtjes die alles versierden in november. De roze bloesem in de blauwe lentelucht in april. En de gigantische mensenmassa tijdens de festivals in augustus.

Nog een laatste blik op de Royal Mile. Nog een laatste Three Hop biertje bij de Tolbooth. Nog een laatste keer hand in hand de scheve trap af die ik zo vaak vervloekt heb. Nog een laatste keer de taxi naar het vliegveld. Wat gaat een jaar snel voorbij. Wat kan er veel veranderen in een jaar. En wat kan er veel hetzelfde blijven, gelukkig. Trots, liefde, dankbaarheid. We zullen hier altijd thuis zijn. Dankjewel Edinburgh, je was geweldig.

Jaaa.. ik ben er nog! Van baan gewisseld, van werkplaats gewisseld, van werktijden gewisseld. Veel reizen, lange dagen, moe, even wennen nog. Maar mijn blog is mijn happy place, dus hoop er weer wat meer tijd op door te kunnen brengen. Kom heel gauw weer bij jullie langs. Liefs!

26 Comments

 • Annabel

  21.09.2014 at 20:29 Reply

  <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:41 Reply

   <3

 • Eva

  21.09.2014 at 21:51 Reply

  Wat heerlijk! En het ziet er zooo prachtig uit, ik wil oohook!

  Oh en nieuwe baan? Spannend! Hopelijk trekt je energie ‘s avonds snel weer bij :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:42 Reply

   Lief! Dankjewel! Hoop ik ook :) Alles goed in Berlijn? X

 • Ester

  22.09.2014 at 02:21 Reply

  Herkenbaar, (tijdelijk) een vriend in het buitenland en je daarom ergens anders thuisvoelen al woon je er niet echt. Ik heb Edinburgh een aantal jaar terug bezocht en de stad heeft iets sprookjesachtig, vond ik :-) Fijne herinneringen voor jullie!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:42 Reply

   Lieeef! Waar zat jouw vriend?

   • Anisha

    30.05.2017 at 20:57 Reply

    This piece was cogent, werw-llitten, and pithy.

 • Let's travel and see

  22.09.2014 at 05:25 Reply

  Ziet eruit als een prachtige stad! Gaat op mn lijstje!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:42 Reply

   Haha, zeker doen!

 • Stéphanie | Expeditie Aardbol

  22.09.2014 at 12:59 Reply

  Ik ben nooit in Edinburgh geweest, maar het ziet er mooi uit. Sprookjesachtig, zoals hierboven al wordt genoemd. Voor jou wel fijn dat het redelijk dichtbij is, kun je altijd nog een keertje terug :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:44 Reply

   Jaaa dat is zeker fijn! Hoop gauw weer terug te gaan :)

 • Annika

  22.09.2014 at 16:30 Reply

  <3333
  En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

  p.s. Super leuke profielfoto!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   22.09.2014 at 16:44 Reply

   Ahh driedubbel dankjewel! <3 Hoe is het met jouuuu? X

 • Sheelagh

  23.09.2014 at 11:48 Reply

  Mooie liefdesbrief aan een geweldige stad. Ik ga in december weer en zal aan je denken :) Gefeliciteerd met je baan! x

 • Aurelie

  24.09.2014 at 18:00 Reply

  Heel mooi artikel! Ik was twee jaar geleden ook in Edinburgh (weliswaar maar voor vijf dagen), maar het is inderdaad een heel bijzondere stad. Ik vind jouw foto’s trouwens prachtig!

 • Liliane

  24.09.2014 at 21:32 Reply

  Ahh, wat mooi! Ik luisterde terwijl ik dit las een heel zielig liedje ‘dompel me onder in je liefde’ dus dat was wel toepasselijk haha.
  Wat fijn om een plekje te hebben, anders dan Nederland, wat ook als thuis voelt!
  En jee, wat is er veel gebeurd chick. Mijn whatsapp was kapot dus ik kon niet meer op je reageren maar ik vind dat we maar snel een datum moeten prikken om bij te kletsen!

 • sam

  25.09.2014 at 09:11 Reply

  wat een onwijs mooie foto’s! zou zelf ook verliefd worden als ik dit zie!

 • Borka Gamero

  25.09.2014 at 17:49 Reply

  This is beyond beautiful! such a magic place!
  Kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • Marcella

  28.09.2014 at 19:45 Reply

  Ik was een weekend in Edinburgh, maar direct gek op de stad. Zo sfeervol, gezellig en vooral ook leuk! Ik begrijp goed dat je het daar zo fijn hebt gehad! Succes met je nieuwe baan, ik blijf je updates volgen. Je hebt mooie nieuwe reisplannen las ik!

 • Mandy

  29.09.2014 at 19:29 Reply

  Woah, van baan gewisseld? We need to catch up! Wijntjes binnenkort? Mooie blogpost, ik kan me voorstellen dat het een raar gevoel is. Maar nu is lief wel weer fijn in de buurt. <3

 • Anouk

  06.10.2014 at 10:16 Reply

  Ik dacht hier al laaaang te hebben gereageerd! Prachtig geschreven. Raar… maar ook fijn, fijn om weer heel vaak samen met je lief te zijn <3.

 • rita

  07.10.2014 at 07:42 Reply

  mooi verhaal, mooie foto’s ! Gaat op mijn lijstje !

 • Nathalie

  09.10.2014 at 14:41 Reply

  Wat mooi. Moet er nog steeds naartoe. Denk dat ik me er ook thuis zou kunnen voelen. Ik hou van de sfeer die je foto’s laten zien.

 • Ellen

  14.10.2014 at 10:31 Reply

  Husban Day Care centre, geniaal!

 • Fleur van Vos

  14.10.2014 at 12:04 Reply

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt

 • Laura - What about her

  21.10.2014 at 08:46 Reply

  Wat prachtig geschreven lieverd. Ik snap dat je daar een stukje jou hebt achtergelaten. Maar ook wel weer heel fijn dat je lief er weer is. En whut? Nieuwe baan? Need to talk soon x

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: