For the love of travel #4: winter edition! - Travel lifestyle.nl
6639
post-template-default,single,single-post,postid-6639,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

For the love of travel #4: winter edition!

“It’s the most wonderful time of the yeaaaaar.” Dit weekend begint de winter officieel. Maar met mijn wintergevoel loop ik al sinds eind november rond. Of misschien wel langer ;-) December blijft favoriet. De kerstboom (of stiekem 2 dit jaar, oops ;-)) staat. Love Actually hebben we al gezien. En de laatste drie delen van de Harry Potter reeks staan in de planning. Gotta love it. Om ook dat fijne gevoel in januari en februari door te trekken, heb ik hieronder wat winterpret verzameld. Oh boy, for the love of winter travel!

Kerstbal

♡ Wereldse kerst in huis

Maar ik begin natuurlijk met het leukste aan de winter: Xmas time! Deze wereldbol-kerstballen (ook eentje in het blauw) kocht ik vorig jaar bij Baker & Maker in Londen. Sowieso een fijne winkel. Maar bij hun kerstassortiment gaat mijn hart helemaal sneller kloppen.

♡ Magie in Disneyland Parijs

Ja, het is al weer een jaar geleden dat we Goofy knuffelden en vuurwerk zagen in Disney. Maar het blijft magisch. Elk seizoen weer. En eigenlijk elke dag opnieuw. Je kerstdagen iets langer rekken? In Disney blijft het kerst tot en met 7 januari!

Disneyxmas instagram collage

Ginger bread Minnie

London Tower Bridge

Londen the shard en bus

Londen view from Tower Bridge

Harrods Xmas

♡ London: favo kerststad

Harrods met kerst. Eigenlijk net zo magisch als Disney zelf. Elke Xmas dork (toch Anouk, Evey en Bianca?) moet minimaal een keer in zijn leven rond kerst naar Londen. Wij waren er vorig jaar met ‘national Christmas jumper day‘, de dag waarop iedereen zijn kersttrui uit de kast trekt. Fabulous. Hurray, die van dit jaar staat voor aanstaande vrijdag gepland!

♡ Gegarandeerd sneeuw in Brettonwoods

Zoals het er naar uitziet hebben we (weer) geen witte kerst dit jaar. Een winterse plek waar de kans op sneeuw iets groter is? Bretton Woods in New Hampshire, Amerika. Als dat geen winters paradijs is ;-)

Bretton woods mount washington

Bretton woods woods

Bretton Woods sunset

Bretton woods trees

Winter

Duisurg sign

Duisburg night lights

Duisburg gluhwein

Duisburg goods

Boston Charlestown

Montreal golden hour

Montreal heart

New york state ice

♡ Kerstmarkten & winterse steden

Ja, mij maak je blij met heel veel lichtjes, kerstbomen, versieringen, cheesy liedjes en andere ouderwetse kerst-gezelligheid. Op één van de kerstmarkten in Duitsland en België bijvoorbeeld. Maar ook ons eigen Maastricht en Leiden zijn fijn. Ik zei het al eerder: Edinburgh is altijd een goed idee. En NYC natuurlijk ook. Maar ook Oost-Europese  steden als Kraków en Praag zijn extra romantisch in de winter. Fijne wandelingen in de kou (en sneeuw!) en daarna opwarmen met een warme chocolademelk (of een hazelnoot wodka natuurlijk). Aan keuze geen gebrek. Keuzestress daarentegen is een ander verhaal ;-)

♡ De meest winterse reis of all: Lapland

Eigenlijk moet je deze reis juist in februari maken. De kans op sneeuw, winterse toestanden en het Noorderlicht is dan het grootst. Toch kan je je er ook in december prima vermaken. Om precies te zijn in Zweeds lapland. De Poolcirkel over. In de buurt van Kiruna, de uitvalsbasis voor alle Lapland-pret. Sneeuwscooters, husky sledges, het ijshotel en een nachtje back to basic (inclusief houthakken, elanden en sauna’s!). Dit is de ultieme winterreis! Oh, how I wish to go back.

Warschau shops

Warschau main square

♡ Ontdek een nieuwe stad: Riga

En je kan tijdens deze donkere wintermaanden natuurlijk ook gewoon een hele nieuwe stad gaan ontdekken. Daarom vlieg ik vrijdag voor een weekend naar het voor mij onbekende Riga! Na Polen en Tsjechië ben ik stiekem best een beetje verliefd geworden op het het romantische en bijzondere Oost-Europa. Een cursus Russisch staat al jaren op onze verlanglijst. Maar de weg er naar toe is ook prachtig.

Happy Winter you all!

 

2 Comments

 • Zeny | youngfreeandtraveling.nl

  20.12.2015 at 10:40 Reply

  Leuke tips. Vorig jaar was ik in de kerstperiode in New York en dat was helemaal geweldig! Londen met kerst staat ook zeker op mijn lijst, national christmas jumper day lijkt me heel grappig haha

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.12.2015 at 13:09 Reply

   Oh wow, NYC met kerst! <3 En dan vooral ook de boom bij Rockefeller Center haha! Happy new year!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.