For the love of travel #6: Route 66 planner (+ WIN!), bucketlistkaarten en meer - Travel lifestyle.nl
7985
post-template-default,single,single-post,postid-7985,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

For the love of travel #6: Route 66 planner (+ WIN!), bucketlistkaarten en meer

For the love of travel: de plek op mijn blog waar heel veel liefde voor reizen samenkomt. Nieuwe boeken, toffe initiatieven, opvallende happenings, korte mijmeringen en mijn aanraders van andere blogs komen hier allemaal voorbij. Heb je zelf een idee of niet te missen blogpost die hier absoluut in thuishoort? Neemt contact met me op!

 

1. Route 66 planner van Martine Piket – win een exemplaar!

De auto pakken en dwars door de States rijden, is al sinds mijn high school jaar in Philly een droom. Een aantal roadtrips langs de Oostkust verder, lonkt de andere kant van Amerika inmiddels ook wel. Maar vooral het magische binnenland lijkt me geweldig. Laatst was ik onderdeel van een talkshow over boeken en reizen waar ook Auke Hulst te gast was. Zijn verhalen over Amerika, de mensen die hij ontmoette en de innerlijke reis tijdens zo’n roadtrip benadrukken precies wat er nou zo fijn is aan rondrijden door dit land: de vrijheid, het onverwachte en toch ook wel het onbekende. Ook Martine, fanatiek roadtripper, deelde deze droom en deed de Route 66 aan: een route die gelijk tot de verbeelding spreekt. Van Illinois tot Nieuw-Mexico en van Texas tot Californië: deze reis zit vol extremen, bijzondere steden en geweldige natuur. Ze bundelde haar ervaringen en tips in een praktische, Nederlandstalige reisgids: de Route 66 planner. Binnenkort een trip op de planning staan of gewoon lekker willen wegdromen bij deze bijzondere route? Maak nu kans op een getekend exemplaar! Laat voor 17 juni een reactie achter op mijn blog of op een van mijn social media-kanalen. Succes!

 

2. 3x toffe steden voor een staycation

Steeds vaker ben ik me bewust van de impact van leven en reizen op onze wereld. Een verre en vervuilende reis (want: vliegtuig) naar Amerika wissel ik dan ook liever af met staycations in de buurt of een treinreis door Europa. Drie van mijn favoriete plekken voor een staycation van het afgelopen jaar zijn:

 • Middelburg ♡
 • Maastricht ♡
 • Mijn hometown: Den Haag ♡

Welke plek in de buurt raad jij aan?

 

3. Maleisië memories: de ‘floating mosque’ op Penang

Laatste deelde ik een foto op Instagram waarbij ik aangaf het zo bijzonder te vinden dat wanneer je diep, langzaam en bewust reist, daar later nog zo veel profijt van kan hebben. Dat die reis dan later nog zo’n groot gevoel van geluk kan opbrengen. Of een fijne dagdroom. Een goed verhaal of een melancholische glimlach. De reis die we inmiddels acht maanden geleden maakten, doet dat allemaal nog steeds. Een van de mooiste gebouwen tijdens onze reis door Maleisië was de ‘zwevende moskee’ op Penang. De rust, de overtuiging, het uitzicht en de kleuren: de combinatie maakte het tot een tropisch en spiritueel geheel. Je bent welkom om een rondje te lopen rondom het gebouw in je eigen outfit; voor het betreden van de moskee zelf is het uiteraard gewenst om aan de kledingvoorschriften te voldoen.

 

4. Bucketlistkaarten – en win!

Alleen maar liefde voor kaartspelletjes op reis (en thuis stiekem ook). Als je lang moet wachten, voor een regenachtige dag of met je nieuwe vrienden: een pak kaarten ontbreekt dan ook nooit in mijn tas of koffer. Backpackkit komt nu met een wel heel mooie editie: bucketlistkaarten. Op de achterkant van de speelkaarten staat elke keer een unieke afbeelding van wereldwijde bestemmingen die je gezien moet hebben. De kaarten zijn prachtig, wat je spelletjes een nog groter feestje maakt. Wanneer je ze nu bestelt, krijg je ze voor niks en hoef je alleen de verzendkosten te betalen. Enne, ik geef er ook eentje weg! Laat voor 17 juni weten dat je meedoet. Dit kan via Instagram, Twitter, Facebook of gewoon hieronder met een reactie, enjoy!

PS Van de volgende foto’s staan alleen Dubrovnik en NYC op de bucketlistkaarten: Schotland en Aitutaki (Cookeilanden) horen daar wat mij betreft ook zeker bij! Welke bestemming had jij er nog graag bij gezien?

5. 3x favoriet op andere blogs

 • Evey is een jaar op wereldreis en deed ook een bucketlist-land van mij aan: Japan. In haar blogpost over de verschillende accommodaties gaat een wereld voor je open!
 • Bianca was laatst in Griekenland: het dromerige Nafplion stond dankzij mijn vriend al jaren op de wishlist, maar deze plaatjes zorgen ervoor dat ik het liefst gelijk mijn tas zou pakken.
 • Eva woont in Berlijn en deelt wederom een aantal favoriete hotspots in de stad. Deze keer met ijssalon en biergarten; ideaal als je van de zomer de trein naar het Oosten pakt.

 

1 Comment

 • Evelyn

  06.06.2018 at 18:04 Reply

  Jaa wat leuk! Ik doe mee met je winactie. En wat lief dat je mij noemt. Hopelijk ga je snel naar de genoemde bucketlist bestemmingen, komt goed! En ja, dat duurzaam reizen is idd ook iets wat hier meespeelt. Een goeie is dan voor ons ook mindfull reizen, ergens langer blijven langen. En vaker de trein dan het vliegtuig pakken.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: