For the love of travel #7: Mauritius, hotspots in Den Haag en mijn 3 alltime favoriete bloggers - Travel lifestyle.nl
10340
post-template-default,single,single-post,postid-10340,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

For the love of travel #7: Mauritius, hotspots in Den Haag en mijn 3 alltime favoriete bloggers

For the love of travel: dé plek op mijn blog waar heel veel liefde voor reizen samen komt. Nieuwe boeken, toffe initiatieven, opvallende happenings, korte mijmeringen én mijn aanraders van andere blogs komen hier allemaal voorbij. 


Droomtrip: vakantie Mauritius


Al zoekende naar mooie reisbestemmingen voor komend jaar heb ik mijn lijstje weer kunnen aanvullen met een nieuwe bestemming: Mauritius! Toen ik deze bestemming jaren geleden bij 3 op Reis voorbij zag komen, was ik al in awe. De tropische stranden, de prachtige natuur en de grote diversiteit aan culturen zijn wat mij betreft drie succesfactoren voor een hele fijne reis. Iedereen die mij een beetje kent, weet dat eilanden een soort magische aantrekkingskracht op me hebben. Van Nieuw-Zeeland tot aan Isle of Harris in Schotland: eilanden hebben mijn hart. Niet zo gek dus dat Mauritius weer op mijn radar verschijnt!


Er wonen ruim 1,2 miljoen inwoners op Mauritius en de bevolking is een ware smeltkroes van culturen. Dit zie je ook terug in de rijke keuken, de muziek en de feestdagen op het eiland. Daarnaast kun je hier snorkelen en duiken als de beste, omdat bijna het hele eiland is omgeven door een koraalrif. Ook heeft het (ei)land het hele jaar door zomerse temperaturen, waardoor je op elk gewenst moment een mooie reis kan maken. Bijkomend voordeel van een vakantie Mauritius? Je hebt slechts twee uur tijdsverschil, dus zeg maar dag tegen je jetlag! Heb jij Mauritius al eens bezocht?


Hier wil je eten: hotspots in Den Haag


Van Scheveningen tot aan het Zeeheldenkwartier en van de Binckhorst tot het centrum: in Den Haag schieten de leukste eettentjes de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond. Deze vier wil ik met je delen:


Tapisco – Kneuterdijk: J. nam me hier mee naar toe voor een hele fijne pre-birthday lunch. Tapisco is een mix van het Spaanse tapas en het Portugese petiscos: hapjes met wijntjes all day long dus!


Hachi – Frederik Hendriklaan: Deze kleine toko, waar je zowel kan afhalen als ter plekke kan eten, zorgt voor een authentiek stukje Japan in Den Haag. De tofu is geweldig!


KUA – Torenstraat: Voor de lekkerste quesadilla’s en taco’s moet je hier zijn. Neem vooral ook wat nacho’s met homemade guacamole vooraf: you will not be disappointed!


Mingle Mush – naast Centraal Station: van pad thai tot sushi bowls, curly fries en halloumi burgers. Bij Mingle Mush hebben ze het allemaal. Ook heel fijn: het giga terras in de zon!


Bath, Luik en een pracht van een yogareis: 3 pareltjes van mijn 3 favoriete bloggers


Evey, Bianca en Anouk zijn als sinds dag één (zo’n zeven jaar geleden inmiddels) mijn favoriete bloggers. Ze reisden de afgelopen maanden weer heel wat af en delen drie unieke reizen en bestemmingen:


1. Evey liet dit keer Vlaanderen letterlijk links liggen en reisde af naar Luik. Een bestemming die ik alleen ken van het station tijdens het vele treinen tussen Maastricht en Brussel. Uitstappen is volgens haar een volgende keer zeer aan te raden. Ze tipte vast de leukste plekken!


2. Anouk maakte een heel andere reis en vloog voor een yoga retreat naar Ibiza. Ze deelde haar bijzondere verhaal op zo’n mooie manier dat ik het liefst ook gelijk ga!


3. Bianca maakt een geweldige trip door het mooie Verenigd Koninkrijk. Waar ik altijd liever boven de Engelse grens verkeer, laat zij zien dat er in het Zuiden ook geweldig veel moois te ontdekken is, bijvoorbeeld het sprookjesachtige Bath.


Dit artikel is geschreven met input van Tenzing Travel.


No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: