Gràcia - mijn favo wijk in Barcelona - Travel lifestyle.nl
5287
post-template-default,single,single-post,postid-5287,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Gràcia – mijn favo wijk in Barcelona

Wow, is het alweer een maand geleden dat ik bij mijn mooie zusje in het mooie Barcelona zat? Time flies when you’re having fun. En dat is hier op mijn blog ook wel te merken. Ik schaam me diep. Maar met Defqon 1 festival en een knotsgekke WK-wedstrijd heb ik weer een pracht van een weekend achter de rug, dus ik ben een gelukkig mens. En ook een slechte blogger. Dat dan weer wel. Maar ik beloof mijn blog-leven te beteren hoor ;-) Alleen dit weekend nog een klein tripje naar Edinburgh en dan wordt het weer een paar weekjes wat rustiger. Genoeg tijd om al mijn blogs in concepten uit te werken en blij te worden van jullie avonturen, verhalen, blogs en foto’s! Maar enough about me and my bad habits (oh boy). Barcelona it is! Ik was ruim tien jaar geleden voor het eerst (en laatst) in Barcelona en kon me eigenlijk alleen maar heel veel toeristen herinneren. De Sagrada Familia. Zakkenrollers. Een fantastisch museum van Salvador Dalí in Figueres. Camp Nou. En de haven. Het was dus hoog tijd voor een re-match.

Al gauw slenterde ik door steegjes en vergaapte ik me aan mooie balkonnetjes en geweldige architectuur. We aten tapas bij het lieve Catalaanse mannetje op het terras en zweefden door zon en regen door de stad. Even maakte ik de fout om in de buurt van la Rambla te komen. Geen goed idee. Als dat je Barcelona is, is er niet veel aan. Maar gelukkig waren daar lieve winkeltjes, mooie pleintjes en pittoreske galerietjes. Gelukkig was daar Gràcia.

Barcelona 20140530_083545 20140529_152337 Barcelona Barcelona BarcelonaBarcelona

Ondanks dat Park Güell, een van de grootste toeristische trekpleisters van Barcelona, in deze wijk ligt, blijft het een gemoedelijk en zelfs gezellig feestje. Kinderen rennen er rond op pleintjes, terwijl jongeren er op de bankjes hangen. Even verderop schuifelen twee omaatjes de weg over. Was hangt te drogen op het balkon. De zon zakt langzaam achter de bomen en daken. Een zacht briesje waait door de gekleurde straten. Bijna geen toerist te bekennen. En ondanks het aantal mensen dat op de been is, hangt er een serene sfeer. Je kan hier niet anders dan heel blij en zen zijn.

En Park Güell is natuurlijk ook een must. Toeristisch of niet. Zo mooi! Sinds kort moet je wel een kaartje kopen voor 7,- om het monumentale deel van het park met de huisjes en de trappen te kunnen zien. Koop deze vooral op internet en kies het eerste of tweede half uur van de dag (je mag alleen binnen een tijdslot van een half uur binnenkomen, maar net zo lang blijven als je wilt); vrij uitzicht gegarandeerd. Zeker als het regent, maar dat is een ander verhaal ;-) Je kan je kaartje ook in het park zelf kopen, maar dan ben je een euro duurder uit en (veel minder fijn nog) de kans dat je lang in de rij moet staan is groot, heel groot.

Yup, Gràcia is fijn. Als je graag op jezelf bent, probeer de wijk dan rond 15.00 uur. Het is stil op de straten en veel winkeltjes zijn gesloten. Vier uur later is het omgekeerde wereld.

Wat is jouw favoriete deel van Barcelona?

Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona

 

Tags:

19 Comments

 • Debby

  30.06.2014 at 19:36 Reply

  Zéker de mooiste wijk! Al ging ik ook graag naar de Montjuic, verdwalen in de parken, het uitzicht over het water en de stad. <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   08.07.2014 at 20:25 Reply

   Oooh daar had ik geen tijd meer voor :( Volgende keer, beloofd! :)

 • Esther

  30.06.2014 at 19:38 Reply

  Door de foto’s krijg ik direct zin om het vliegtuig te pakken! Gelukkig ga ik in oktober naar Barcelona om nog even de laatste zonnestralen te pakken :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   08.07.2014 at 20:26 Reply

   Aah heerlijk, veel plezier vast!

 • Marieke

  30.06.2014 at 20:29 Reply

  Ziet er prachtig uit! Al die kleine steentjes :) Barcelona staat ook zeker nog op mijn wishlist!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   08.07.2014 at 20:28 Reply

   Zeker doen! Blijft een fijne stad :)

 • Evey | Style Spy

  08.07.2014 at 07:16 Reply

  Gracia en El Borne, fantastisch. Barcelona is zo geweldig omdat het alles heeft: shopping, strand, sfeer, longboarden, surfen :D Love it. Mooie foto’s heb je gemaakt en ik neem aan dat je er nog wel even komt gezien je zusje er woont!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   08.07.2014 at 20:31 Reply

   Jaaa fijn he. Ik ga zeker nog eens naar zusjelief! Ga je een keertje mee? :)

 • Sas

  09.07.2014 at 06:18 Reply

  Wow. Ik wil zeker een keertje naar Barcelona :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:50 Reply

   Jaa doen! Is leuk :)

 • Laura - What about her

  11.07.2014 at 16:18 Reply

  Barca <3 Genieten. En zo fijn, lekker met je zusje. Q-time. Prachtige foto's!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:50 Reply

   Thanks sweet cheeks! Was inderdaad Fijn met hoofdletter F <3

 • yvonnelaura

  12.07.2014 at 13:51 Reply

  Oh Barcelona.. Ik moet er echt eens heen, het lijkt me zo mooi!

  http://www.thetouristoflife.com

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:51 Reply

   Ik kan het je alleen maar aanraden :)

 • Anouk

  15.07.2014 at 00:44 Reply

  Heerlijke foto’s!! Wat is Barcelona mooi… Ben er helaas nog nooit geweest. Neem deze tip zeker mee!! Want als je in zo’n verkeerde wijk blijft slenteren krijg je Zo’n vertekend beeld vaak:(. Leuk en lekker geschreven verslag!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   15.07.2014 at 18:51 Reply

   Aww thanks sweety! <3

 • Marlissa

  16.07.2014 at 06:10 Reply

  Hele mooie foto’s, ik ben er helaas nog steeds niet geweest! Daar moet verandering ik komen:)

 • Evelien

  27.07.2014 at 19:45 Reply

  Barcelona is prachtig en dit is zeker de mooiste wijk! Mooie foto’s heb je gemaakt

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: