Hier wil je heen: Schotland's North Coast 500 - Travel lifestyle.nl
7914
post-template-default,single,single-post,postid-7914,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Hier wil je heen: Schotland’s North Coast 500

“100 pond als jij op deze fiets kan rijden.” Davy, een goedgemutste Schot, staat breedlachend voor ons wanneer we de Whaligoe steps weer op komen klauteren. Verborgen achter een klein rijtje huisjes ligt deze trap met 337 treden uitgehakt in een rotswand. Je hoort er vogels kwetteren, de zee deint op en neer, en in deze tijd van het jaar staan de bloemen in bloei. Maar verder horen we niks. En is er niemand. Behalve boven dan. Want daar woont Davy. Hij onderhoudt de trap al jaren met veel plezier en weet ons vol trots alles te vertellen over de geschiedenis; waar zijn familie en walvissen een prominente rol in spelen.
Ook voor een geintje is hij wel in. Fietsen op de fiets lukt ons namelijk geen van allen. Davy wel. Maar hoe? Dat blijft voorlopig zijn geheim. Zo geheim zijn de Whaligoe steps niet, maar je zou ze wel zo voorbij kunnen rijden wanneer je de North Coast 500 aandoet. Goed de kleine bordjes in de gaten houden dus. En rijd je er onverhoopt toch voorbij?
De steps, het uitzicht en Davy zijn dan zeker de moeite waard om even om te keren.

De Whaligoe steps maken onderdeel uit van Schotland’s North Coast 500: een redelijk nieuwe (de weg lag er natuurlijk al, de marketing is nieuw) route in het uiterste noorden van Schotland. De meest indrukwekkende uitzichten, hele fijne campsites, lieve highlanders, prachtig turquoise wateren, bijzondere grotten en kronkelende eenbaansweggetjes wisselen zich af. Op elke hoek staat je hier een nieuwe verrassing te wachten. Bezoek het meest Noordelijke puntje van het vasteland van de UK, dompel je onder in de heldere zee (heel even dan, want koud!), of zie met mooi weer de Orkney eilanden liggen.

De rest van januari neem ik je in 3 posts nog mee in deze wonderlijke wervelwind van natuurschoon in Schotland. Stay tuned voor mijn 5 favorieten, onze route plus campsites en welke plekken je aan kan doen voorafgaand en na het rijden van de North Coast 500. Enjoy! ♡

2 Comments

 • Linda

  30.01.2018 at 19:32 Reply

  Wauwie, wat een plaatjes! Ik ben benieuwd naar al je tips :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   01.02.2018 at 09:14 Reply

   Lieeef, thanks! Mijn 5 highlights komen vandaag online, stay tuned ;-)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: