Kamperen: 3 favoriete landen - Travel lifestyle.nl
7959
post-template-default,single,single-post,postid-7959,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kamperen: 3 favoriete landen

Zachtjes klinkt het getik van de regen op het dak van onze Spaceship. De zon is net op, maar verscholen achter een dik wolkendek. Ons dekbed is klam, de ramen beslagen. Het is een beetje improviseren in de kleinste camper ooit, maar al zittend op ons bed schuiven we de deur open en worden we langzaamaan wakker, terwijl we de geur van nat gras en vrijheid inademen. Op dat moment besef ik het pas echt: perfectie zit hem in de imperfecte dingen. Het is vandaag vijf jaar geleden dat we Nieuw-Zeeland doorkruisten na ons WWOOF-avontuur. Uren rijden over bochtige kronkelweggetjes zonder iemand tegen te komen, overal plek en lege stranden: reizen in het laagseizoen heeft zo zijn voordelen. De liefde voor kamperen was er altijd al. Jaar in jaar uit brachten we de zomers door op campings. Kleine campings, grote campings, luxe campings, wijn-campings, strand-campings, campings met animatie, campings bij de boer, campings met schreeuwende Italianen, campings met lieve eigenaren; altijd op de camping.

Het heeft, samen met mijn alsmaar groeiende nieuwsgierigheid, de basis gelegd voor mijn ‘ontdekkingsdrang’. Daar op die campings begon mijn wanderlust vorm te krijgen en te groeien. Wanneer ik ’s ochtends stokbrood met croissantjes mocht halen en mijn eerste woordjes Frans kon oefenen. Of wanneer ik weer een nieuwe omgeving mocht gaan verkennen wanneer we een andere camping opreden. Kamperen, met tent of camper, in regen of zonneschijn, ver weg of dichtbij, is wat mij betreft één van de fijnste manieren om onderweg te zijn. En in de volgende drie landen nog net wat meer:


1. Nieuw-Zeeland
Is er een andere manier om dit land te ontdekken dan in een camper of auto met tent? Vast wel. Maar die zal je niet dat ‘wildernis’ gevoel geven dan wanneer je al kamperend het Noorder- en Zuider-eiland verkent. Kamperen in Nieuw-Zeeland hoeft niet per se op een camping (al zitten er echt pareltjes tussen). Je mag er op sommige plekken wildkamperen en anders is een DOC (Department of Conservation) plek ook aan te bevelen.

2. Frankrijk
Het land waar het allemaal begon. En waar ik eigenlijk al jaren weer naar terug wil keren. Met tent. Op de camping. Al is het alleen maar dankzij de herinneringen van toen en de fantastische verhalen nu van Rosanne op bonjourfrankrijk.nl.

3. Schotland
Weidse landschappen, witte zandstranden met helder blauw water, ruige bergen, steile kliffen en de mooiste meren: Schotland heeft ons hart. Al vier jaar lang. Nergens anders voel ik me zo vrij en zo thuis op hetzelfde moment. Of het nu de eilanden in de Buiten-Hebriden zijn, de North Coast 500 of aan de rand van Oban: dit is thuis.

Ook zo’n zin om weer op pad te gaan? Door het invullen van de Barometer Luxe Campings van Yelloh! Village maak je kans op een overnachting op een luxe camping naar keuze.

In welk land kampeer jij het liefst? ♡

Dit artikel bevat gesponsorde content.

1 Comment

  • Eva

    01.06.2018 at 11:58 Reply

    Frankrijk is voor mij echt hét kampeerland, het land waar we vroeger elke zomer jaar in jaar uit weer naar toe gingen. Maar Tsjechië en Oostenrijk zijn ook geweldig om te kamperen. En dit najaar trekken we met de tent naar Slovenië en Kroatië, ben zo benieuwd!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: