It's beginning to look a lot like Christmas in Duisburg - Travel lifestyle.nl
6847
post-template-default,single,single-post,postid-6847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

It’s beginning to look a lot like Christmas in Duisburg

Het is pas elf uur ‘s ochtends wanneer we met onze koffer in de hand midden in Duisburg staan. De eerste luikjes van de kerstmarkt gaan open en de geuren van glühwein, gefrituurde aardappel, worst, suikerspin en geroosterde amandelen komen ons tegemoet. De lucht is strakblauw en ondanks de felle zon die de duizenden lichtjes doet vervagen, krijgen we gelijk dat ultieme kerstgevoel. Talloze kraampjes, heel veel kerstbomen en lichtjes en natuurlijk een reuzenrad; kerst begon vroeg dit jaar. En dat vonden we helemaal niet erg.

Duisburg Sunday

Duisburg street art

Duisburg star

Duisburg schuim

Duisburg pretzels

Duisburg night lights

Duisburg lights

Duisburg lifesaver

Duisburg lichtjes

Duisburg Kerstmarkt

Op uitnodiging van CityZapper vertrok ik vorig weekend samen met mijn lieve zusje (weer terug in Nederland, jeej!) met de trein naar Duisburg Hauptbahnhof. Na slechts 1,5 uur treinen vanaf Utrecht Centraal staan we midden op de kerstmarkt. De eerste tekenen van “the most wonderful time of the year” zijn al zichtbaar op het station. Een grote kerstboom rechts en talloze lampjes en slingers versieren de hal. We lopen binnen een paar minuten zo het centrum in. Het is even zoeken naar het Mercure City Hotel, dat in de straat parallel aan de Königstrasse ligt. Maar zodra we het gevonden hebben, laten we onze koffers achter en duiken de stad in. Een weekend lang verkennen we de kerstmarkt van Duisburg.

De kerstmarkt bestaat uit één lange straat, de Königstrasse, wat ook de winkelstraat van Duisburg is. We lopen de markt talloze keren heen en weer. Vergapen ons aan de goodies & foodies. Drinken glühwein, eten pretzels met kaas, en hotdogs. We shoppen typische Duitse lebkuchen en andere lekkernijen. En we kunnen het niet nalaten ook de winkels in te duiken. We slaan de zijstraatjes in, weg van de grote ketens, en als we het te koud krijgen, bezoeken we een van de vele overdekte winkelcentra in de stad. Alle etalages zijn versierd. Alles glinstert en schittert. Het traditionele Duitse kerstshoppen vind je hier. En dat heeft mijn pinpas geweten ook ;-)

Wanneer de schemering inzet, verandert de kerstmarkt in een magisch geheel van muziek, lampjes en gezelligheid. We stappen het reuzenrad in voor een rondje, of twee, of zes. Het prachtige uitzicht doet die enge schommelbakjes gelijk vergeten. Nog een keer struinen we de markt in het donker af. Dat blijft toch het mooist. En het meest magisch. Onze neuzen zijn rood. Onze wangen koud. Wanneer het zacht begint te miezeren, keren we terug naar het hotel. De lichtjes, geluiden en geuren van de kerstmarkt laten we achter ons.

Duisburg goods

Duisburg gluhwein

Duisburg flowers

Duisburg ferris wheel

Duisburg favorite

Duisburg drinks

Duisburg coffee

Duisburg city

Duisburg Churros

Duisburg by night

Duisburg by night reuzenrad

Duisburg by day

Duisburg angels

De volgende dag regent het nog steeds. Maar dat mag de pret niet drukken. De markt is druk. Het is koopzondag. We doen wat laatste kerstinkopen. Drinken nog een laatste glühwein onder het afdakje. Kijken nog een laatste keer naar alle versieringen. Snuiven nog een laatste keer die typische kerstmarktgeuren op. En treinen dan weer terug naar Den Haag. Waar net de kerstboom is neergezet. Laat die magische decembermaand maar komen! <3

♡ TIPS & FAVORIETEN

 • Trek minimaal een dag uit voor de kerstmarkt. Als je meer van de stad wilt zien (Duisburg heeft een aantal goede musea, een pracht van een binnenhaven, een dierentuin en genoeg andere bijzondere bezienswaardigheden als het Sportpark, het Landschaftspark Duisburg-Nord en een hele bijzondere achtbaan), blijf dan vooral een nachtje slapen.
 • De ICE doet er vanaf Utrecht centraal slechts 1,5 uur over. Je stapt op een paar minuten lopen van de kerstmarkt uit.
 • Openingstijden van de kerstmarkt: 19 November – 30 December (11.00 – 21.00 uur, op vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur).
 • De overdekte winkelcentra zijn een feestje: CityPalais, Forum en de Königsgalerie. Allemaal op loopafstand van elkaar en de kerstmarkt.
 • Probeer de Schaumküsse in allerlei smaken. De kokos en Baileys zijn favoriet!
 • Ga echt even naar binnen bij Käthe Wohlfahrt voor de mooiste kerstornamenten.
 • En een rondje in het het reuzenrad mag natuurlijk niet ontbreken.
 • Fröhliche Weihnachten!

6 Comments

 • Ester

  07.12.2015 at 08:27 Reply

  Fijne sfeer! Ik moet toegeven dat ik normaal niet zo snel naar een kerstmarkt ga, vind het toch vaak te druk en teveel kitch. Maar een groot fan van lebkuchen en glühwein :-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   08.12.2015 at 08:55 Reply

   Haha thanks! Ja ,ik vind het stiekem altijd wel gezellig ;-) En die in Brussel is ook een feestje toch? Alleen geen lebkuchen daar geloof ik ;-)

 • R&R

  09.12.2015 at 21:13 Reply

  Leuke sfeer, ziet er gezellig uit!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   31.12.2015 at 10:52 Reply

   Dankjewel! Was ook heel gezellig :) Kan nu al niet wachten op kerstseizoen volgend jaar haha!

 • kim

  10.12.2015 at 15:52 Reply

  Wat mooi, en wat een hoop foto’s! :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   31.12.2015 at 10:52 Reply

   Haha, jaaa oops. Iets te enthousiast ;-)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.