Leef & reis - Travel lifestyle.nl
9502
page-template-default,page,page-id-9502,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

“You get THERE by realizing you are already THERE.” 

– Eckhart Tolle

Mindfulness

Met aandacht leven. In het hier en nu. Dat is waar een mindful leven voor mij om draait.

Hoe je dat voor elkaar krijgt? Meditatie is key. Dit kan door letterlijk een half uur of een uur te gaan zitten. Op een stoel, meditatiekussen of op bed. Maar ook al door middel van loslaten, een paar keer diep ademhalen en weer verder gaan. Focus, oefenen en herhalen.

Lees meer…

Minimalistisch

Het doel van minimaliseren is voor mij niet het verminderen van spullen, maar juist het maken van ruimte voor dat waar je echt van houdt. Dit gaat zowel over de spullen in je huis, je online omgeving en over je tijd. En waar je die aan besteedt.

Lees meer…

Duurzaam

Duurzaam reizen bestaat vrijwel niet. We kunnen er echter wel voor zorgen dat onze impact op mens, dier en milieu zo klein mogelijk is. Door bijvoorbeeld te kiezen voor de trein in plaats van het vliegtuig of rekening houden met het verminderen van plastic door middel van je eigen herbruikbare tasjes en flessen mee te nemen. Het komt er op neer dat je als consument elke keer kan kiezen voor een leefbare wereld. Jouw geld is een stem.

Lees meer…

Langzaam

Uiteindelijk begint het voor mij allemaal bij langzaam leven, of slow living, waar je de tijd neemt voor alle aspecten van het leven. Bijvoorbeeld zelf je groenten verbouwen op je balkon, kiezen voor een handgemaakt item in plaats van fast fashion en je niet laten leiden door een overvolle agenda.

Lees meer…