Leuven, wat ben je leuk! - Travel lifestyle.nl
6536
post-template-default,single,single-post,postid-6536,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Leuven, wat ben je leuk!

De zon zakt, we zwijgen van geluk.” We rijden het bochtige weggetje af naar ons hotel. Iets voorbij onze “bestemming bereikt” stappen we uit op een pleintje omringd door schattige gebouwen en sfeervolle huizen. Rijen met gekleurde lampjes hangen van links naar rechts over het plein. Aan de overkant een rij met lampenkampen. Denk ik. De lucht is strakblauw. Het is warm en de zon schijnt vol in mijn gezicht. Ik ben gelijk verliefd. Helemaal “in awe” lopen we met onze rolkoffertjes richting het hotel. Parkeergeld betalen hoeft niet. Niet op feestdagen. Niet op zondagen. En niet op 11 juli, 11 juli; de dag van Vlaanderen in Leuven. Wanneer bandjes spelen op straat. Maar stiekem is het er elke dag zo gezellig.

We bellen aan bij de Pastorij: thuiskomen in Leuven. En thuiskomen doen we er. Zodra we binnen stappen, willen we er niet meer weg. By far, een van de leukste plekjes waar ik ooit geslapen heb (to be continued!). We blijven even staan kletsen. Even staan verwonderen. En even staan genieten. Maar Leuven wacht. Al 28 jaar. Twee keer een half jaar in Brussel wonen, talloze keren bij onze zuiderburen op bezoek, maar Leuven begroetten we nog nooit. En toch ontvangt ze ons met open armen. We struinen door smalle straatjes, wanen ons in een andere wereld in het pittoreske Begijnhof, proeven lekkernijen in lokale winkeltjes in de Mechelsestraat en op de markt in de Brusselsestraat. We genieten van de zon. Van de fijne Belgen. Van de heerlijke stad. Van elkaar. Wijntjes in de Wandelingenstraat en blikken op het prachtige stadhuis op de Grote Markt. ‘s Avonds strijken we neer bij Julia & Elias voor een hemels diner. Het kleine terrasje zit vol en voelt als een grote huiskamer. Er wordt gelachen en genoten. Het is nog steeds warm.

Drie gangen later zijn we moe. En voldaan. Maar we willen meer Leuven. Daarom storten we ons in de gezelligheid van de zaterdagavond op de Oude Markt. Terras na terras. Overal is het even vol. En overal is het even gezellig. Leuven is een feestje.

Leuven beautiful

Leuven Begijnhof brug

Leuven Begijnhof deur

Leuven Begijnhof fiets

Leuven Begijnhof ramen

Leuven bieb

Leuven Breakfast

Leuven by night

Leuven church

Leuven city hall

Leuven flowers

Leuven food

De volgende dag checken we met een beetje pijn in ons hart alweer uit. We struinen nog een keer door de mooie straatjes. Klimmen naar boven in de bibliotheektoren. Hand in hand kijken we uit over Leuven. De lucht is grijs en het begint te regenen. Maar het blijft leuk. Leuven heeft geen zon nodig om er te kunnen genieten. Koffie op het terras onder de parasol (dit keer tegen de regen). Een kind komt voorbij op de step. Twee wielrenners stappen af om even bij te komen. Een man gaat zitten op straat om het stadhuis van de beste kant te fotograferen. Twee mannen begroeten elkaar. Daar op het terras wordt onze liefde voor België weer bevestigd. Het kriebelt. Na Brussel elke keer weer. We lopen nog even de Sint-Pieterskerk in. Branden een kaarsje. Dankbaar. Dat we ook dit weer mogen doen. Leuven, wat ben je leuk.

Leuven grote markt

Leuven I luv Leuven

Leuven Julia en Elias

Leuven Mchelsestraat

Leuven Pastorij badkamer

Leuven Pastorij tuin

Leuven Pastorij

Leuven rooftops

Leuven salad

Leuven streets

Leuven view from the top

Leuven view

Leuven winebar

Oops, had ik vorige week het goede voornemen om nu echt weer meer te gaan bloggen, gaan we spontaan verhuizen naar Den Haag. We pakken dozen in en uit. Poetsen. Poetsen nog wat meer. En zijn heel blij om van dit huisje ons paleisje te gaan maken. Met heel veel hulp van mijn lieve familie. Zodat ik toch nog wat tijd over hield om Leuven met jullie te delen. Stay tuned voor meer tips! <3

14 Comments

 • Ellen

  19.07.2015 at 22:19 Reply

  Joepie, een blog over ‘mijn’ stad! Ik woon er al 3 jaar en ben ook dol op Leuven. Op je foto vanuit de bibliotheekstoren kan ik zelfs mijn gebouw zien. Fijn dat jij het er ook zo leuk vindt.
  Veel succes met je verhuizing!
  Liefs, Ellen

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.07.2015 at 19:48 Reply

   Ooh echt? Wat super leuk haha! Ja ik vind het er echt heerlijk. Zou zo weer terug willen. En lief, dankjewel!

 • Danielle

  20.07.2015 at 10:56 Reply

  Oh wow, wat ziet dat er leuk uit! En niet eens zo ver weg, heel fijn!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.07.2015 at 19:45 Reply

   Nee dat is ook zo fijn aan onze zuiderburen. Ze zijn zo heerlijk dichtbij! ♡

 • Simone

  22.07.2015 at 13:08 Reply

  Wat leuk om te zien. Ik was afgelopen week ook in Leuven. Ik verbleef in Martin’s Klooster. Echt maar 2 minuten lopen van het plein met de st. Pieterskerk. Het verslag staat ingepland voor overmorgen! :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.07.2015 at 19:45 Reply

   Ooh super leuk! Ik kom gauw lezen :)

 • Ester

  24.07.2015 at 09:11 Reply

  Leuk, ik ben dol op Leuven. Vanaf Brussel is het zelfs te fietsen, op de racefiets dan. Succes met verhuizen!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.07.2015 at 19:46 Reply

   Oh jaloers! Haha wij wilden altijd gaan toen we in Brussel woonden, maar het kwam er maar niet van. So much to do so little time ;-)

 • Food Love and Happiness

  30.07.2015 at 12:59 Reply

  Wat heerlijk knus en gezellig allemaal! En wat lees ik: Den Haag!? Hoe dat zo? En good to know! Als ik weer eens daar ben, kunnen we ff koffie leuten;)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   30.07.2015 at 19:42 Reply

   Thanks sweety! Jaaa leuk leuk! Altijd welkom <3

 • Marcella

  31.07.2015 at 19:52 Reply

  Wat een onwijs mooie foto’s zeg, Leuven ziet er goed uit! Op de een of andere manier zie ik steeds meer blogs verschijnen over de stad, dus ik word er steeds meer nieuwsgierig naar. Wat had je een gave accommodatie zeg!

 • Nadine

  18.11.2015 at 11:00 Reply

  Hey wat een mooi verhaal is me dat ;0))

  Dankje daarvoor.
  Ik heb Leuven al van in mijn studentenjaren geadopteerd als thuis.
  Ben dan nog enkele jaren in het verre Azië gaan wonen en sinds 1993 definitief terug hier thuis, samen met man en kinderen (volwassen zonen intussen). Ook de zonen ervaren Leuven als home coming place en hebben hier een fijne jeugd gehad.
  Intussen zijn wij zelf ook terug beginnen reizen in eigen huis, met de gasten die naar onze b&b komen om Leuven te bezoeken als city trip, voor hun werk, voor minder fijne dingen als er de universitaire klinieken bij komen, of gewoon om een dag of 2 zonder plan rond te dolen.
  Je foto’s zijn prachtig.
  Dankjewel om mijn thuisstad zo mooi in beeld te brengen.
  Groet,

  Nadine

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   24.11.2015 at 10:35 Reply

   Wat een ontzettend lieve en leuke reactie, dankjewel! En wat fijn te lezen over jullie leven in Leuven. Ik vind het echt een heerlijke plek. En kom er heel graag nog eens een keertje! Welke B&B hebben jullie? Nogmaals bedankt voor je reactive. Groetjes, Michelle

 • De reisblogs van de week - #24 - Reis Blog

  11.12.2015 at 11:11 Reply

  […] en zelfs in Brussel heeft gewoond, was ze nog nooit in Leuven geweest. Tot deze maand dan. In haar blog schrijft ze over hoe zij haar weekend in Leuven heeft ervaren. Een tipje van de sluier: ze vond het […]

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.