Magisch Krakow - Travel lifestyle.nl
6942
post-template-default,single,single-post,postid-6942,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Magisch Krakow

Het is november. En in plaats van koud, is het grijs. Dikke wolken hangen boven de stad. De hele dag valt de regen al gestaag uit de lucht. Onze jassen nat. Onze wangen rood. De trappen zijn glad wanneer we naar boven lopen.

De torens van het Wawel kasteel doemen voor ons op en vormen een kleurig contrast met de grijze lucht. Goudkleurige koepels, groene daken en oranje muren. Het ziet eruit als een magisch sprookje. En niet alleen het Wawel kasteel; heel het oude centrum van Krakow ademt één en al magie. Zelfs in het donker. Zelfs in de regen. Het was liefde op het eerste gezicht.

Krakow arch

Krakow cosy cafe

Krakau camelot

Krakow woda bar

Krakow wet streets

krakow wall

Krakow van

Krakow towers

Krakow streetfood

Struinen door de lieve straatjes, onze handen warmen aan grote koppen choco en bijkomen in knusse cafés. Wegdromen bij de mooie celloklanken van een straatmuzikant, onze eigen ‘hidden gems’ ontdekken en de pianoklanken die weergalmen onder de bogen van de lakenhal. We worden stil en ik laat stiekem een traantje bij het aanschouwen van alle horror in Auschwitz. Om vervolgens alles weer een plekje proberen te geven in een van de fijne bars.

We slenteren door de Joodse wijk, gaan naar binnen bij de fabriek van Schindler, eten ons rond aan zapiekanka en kletsen met de ober van dat Poolse restaurantje. Van bruine cafes tot hipster koffietentjes en hippe cocktailbars. Krakow is liefde. We zijn er gelijk thuis. In awe with this place♡

Nadat we Warschau gedag hebben gezegd, pakken we de uber moderne sneltrein naar Krakow. We komen ‘s avonds laat aan. Het is al donker. Maar nog druk op straat. De lange, mooie treinreis van Den Haag via Warschau naar Krakow is voorbij. Maar de bestemming is minstens zo bijzonder. En als we 3 dagen laten weer op het station staan. Dit keer om de trein naar Praag te pakken, doe het echt een beetje pijn. Zo snel sloot Krakow ons in de armen. Zo snel sloten wij Krakow in ons hart.

Krakow streets

Krakow street lantarn

Krakow steps

Krakow old town

Krakow bike

Krakow arches

Krakow buildings

Krakow 21

Tags:

3 Comments

 • Marcella

  13.04.2016 at 06:25 Reply

  Wat een mooie stad, en het klinkt erg fijn zoals jij het beschrijft! Ik was vorig jaar in Wroclaw, maar wil veel meer zien van Polen. Naast de steden staat ook de natuur hoog op m’n wishlist!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   18.04.2016 at 14:13 Reply

   Jaa, zeker! We wilden heel graag naar Zakopane (het berggebied), maar daar hadden we helaas geen tijd voor. Keuzes, keuzes ;-) Maar Krakow is zo mooi. Echt een nieuwe liefde haha!

 • Yvonne

  20.05.2016 at 13:39 Reply

  Jammer van het weer, maar desondanks toch heel mooi. In Polen ben ik nog nooit geweest, maar er zijn meer steden die me zeker de moeite lijken daar. Ik denk erover om ze eens te combineren, kan nl steeds niet kiezen waar te beginnen, haha.

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: