Mechelen: my food favorites - Travel lifestyle.nl
6658
post-template-default,single,single-post,postid-6658,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Mechelen: my food favorites

Nog 5 nachtjes slapen. Dan mag ik weer. Nog maar net terug van een hele fijne trip naar Kroatië en Bosnië en volgende week staan Maastricht en Mechelen alweer voor de deur. Soms moet ik mezelf even knijpen dat ik dit allemaal kan doen. Allemaal mag doen. I am one lucky girl.

Maar goed. Mechelen dus. Vorig jaar maakten we kennis met deze leuke plek, gelegen tussen twee giga broers: Antwerpen en Brussel. Klein maar fijn. En toch zo veel te doen. Te beleven. En vooral te proeven! Onze zuiderburen maken een feestje van het leven. Genieten. Met die grote letter G. En dat is voor Mechelen niet anders. Struinen door de mooie straatjes. We hopten van een heerlijke kop koffie in de zon naar wat inmiddels ons favoriete bier is op het terras. Donderdag ga ik opnieuw op ontdekkingstocht, met het thema ‘bier in vrouwenhanden’. Say whut! Lucky girl, right ;-) Voor nu vast 5 favorieten!

Mechelen gracht

Mechelen houses

Mechelen view

Mechelen shop

Mechelen kerkstraatje

Mechelen brouwerij

1. Maneblusser – Mechels stadsbier

Yup, my favorite by far. Onze favoriet zelfs. België heeft heel veel bier. En heel veel lekker bier. Maar mijn nieuwe favoriet sinds ons bezoek aan Mechelen is de Maneblusser. Niet alleen het logo en het verhaal erachter zijn geniaal (de grote maan waarvan ze dachten dat het vuur was dat ze moesten blussen: allee, vandaar die naam Maneblusser he :)), het is ook echt een heerlijk borrelbiertje. Niet te zwaar. Niet te licht. Precies goed. Zo blij dat de Beer Garden hier in Den Haag hem ook heeft!

Mechelen Noen

Mechelen coffee

Mechelen roofs

Mechelen bows

2. Koffie bij Noen

Skip je hotelontbijtje en ga brunchen bij Noen. Stiekem al gegeten? Een cappuccino op het bankje voor de deur is ook genieten. Wel even naar binnen ook, want de inrichting is een feestje. Pastelkleurtjes. Lieve lampjes. En houten stoeltjes. Goed nieuws: je kan een aantal dingen ook zelf scoren in de webshop!

3. Thank god for burgers

Holy guacamole! De meest goddelijke burgers eet je bij Il Cardinale. Mijn favoriet? De ‘Mary had a little lamb’. Maar ook ‘the Godfather’ is zeker niet verkeerd. Leuke details zijn de ‘holy’ teksten op de t-shirts en sweaters. A-men.

Mechelen cookies

Mechelen Carolus cheese

Mechelen apple pie and beer

Mechelen kerk

Mechelen flowers

Mechelen buildings

4. Appeltaart met Carolusbier

Bier met bier. Kaas met bier. En appeltaart met bier. Yup, de mooiste combinaties komen voorbij als je in Mechelen bent. De appeltaart met Carolusbier is een aanrader. Natuurlijk wel onder het genot van een glaasje met favoriet nummer 1 ;-)

5. Proef Mechelen – het prikkelpakket

De appeltaart van hierboven maakt onderdeel uit van het Mechelse prikkelpakket. Zonder twijfel de lekkerste manier om Mechelen te leren kennen. Je maakt al wandelend en genietend kennis met de stad en lokale lekkernijen. Geniet van een biertje bij de brouwerij, probeer bovenstaande appeltaart (echt een must!), smikkel van een kaasplankje bij Schockaert of Vlaamse friet, en neem koekjes of bonbons mee voor thuis.

Ook al trek gekregen in Mechelen? ;-)

Tags:

10 Comments

 • Shirley

  29.05.2016 at 07:20 Reply

  JA, ik heb trek gekregen. Na een afspraak in Mechelen heb ik gegeten bij Il Cardinale. Heel lekker! En ik zou wel een keer meer van Mechelen willen zien en proeven ;-)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.07.2016 at 15:07 Reply

   Oeeh goede keuze haha! Zeker een keertje doen als je de kans krijgt. Heel lekker ;-)

 • Kimber - Reisgenie

  29.05.2016 at 14:05 Reply

  Joepie! Nog meer zin gekregen in komend tripje :D:D

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.07.2016 at 15:05 Reply

   Haha was zo leeeeeuk! Gauw weer?

 • Daisy

  09.06.2016 at 07:29 Reply

  Mooie foto’s zeg! Ik zie dat je vorig jaar wat meer zon had dan wij vorige week :)
  Benieuwd naar je blog. Leuk je te ontmoeten en hopelijk tot een volgende keer

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.07.2016 at 15:02 Reply

   Ik vond het ook echt een feestje! Hopelijk gauw tot een volgende keer! :)

 • Marcella

  11.06.2016 at 12:22 Reply

  Ik was járen geleden in Mechelen. Mooie foto’s hebt je er gemaakt, ziet er sfeervol uit!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.07.2016 at 15:02 Reply

   Lieeef, dankjewel! Fijne plek :)

 • Eva Jansen

  23.06.2016 at 20:04 Reply

  Ziet er uit als een erg leuke stad! Hoe is Maastricht bevallen?

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   20.07.2016 at 15:02 Reply

   Mechelen is fijn! En Maastricht was weer geweldig. Ik heb er gestudeerd en het was zo leuk om weer terug te zijn! Note to self: vaker doen ;-)

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: