Bier, kunst & jazz in Mechelen - Travel lifestyle.nl
6648
post-template-default,single,single-post,postid-6648,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Bier, kunst & jazz in Mechelen

Vrolijke klanken van een jazz bandje klinken over de Dijle. We lopen het pad op dat over het water ligt. De eerste stop heeft drankjes en toetjes; we zijn duidelijk aan de andere kant van ‘Jazz at home’ begonnen. Oh well, wie heeft ooit bedacht dat je je toetje pas op het laatst mag eten? We blijven even luisteren en lopen dan verder. De zon gaat langzaam onder en wolken pakken zich samen boven de stad. We bekijken de huisjes en de tuintjes die aan het water grenzen. Van oude stenen trappetjes tot nieuwe design veranda’s. In België staan altijd alle soorten huizen door elkaar; gotta love it. De prachtige gevels, kerken en pleinen maken van Mechelen een prachtige stad.

We lopen verder van muziek tot muziek; van biertje tot biertje; en van kaasplankje tot tapas. Wanneer het regent schuilt iedereen onder de party tent. De ‘cava boot’  komt voorbij varen. We zien meer paraplu’s dan mensen. Maar dat mag de pret niet deren. In Mechelen weet ik weer waarom ik zo dol ben op België. Genieten met hoofdletter G. Volgens mij hebben onze zuiderburen het uitgevonden. Van een mini food truck festival tot kunst beleven tijdens Contour. Van een jazz evenement tot een proef tour door de stad met lokale helden. En van authentieke winkeltjes tot de lekkerste burgers bij Il Cardinale. Dat allemaal in een weekend. In een dag zelfs. Daar in dat fijne Mechelen.

Mechelen sunshine

Mechelen cute store

Mechelen waterkant

Mechelen Noen

Mechelen kerkstraatje

Mechelen rooftops

Mechelen view

Mechelen mural art

Mechelen house

Mechelen hotel

Mechelen from window

Mechelen essentials

Mechelen cute house

Het genieten gaat verder en onze smaakpupillen leiden ons de stad door. Van maantjes en Mechelse margrietjes bij de bakker. Door naar de Caroluskaas bij de kaasman. Even verderop eten we appeltaart met bier op het terras onder een parasol tegen de regen. We ontdekken een aantal geheimen van de plaatselijke brouwerij Het Anker en we struinen door de straatjes van het Begijnhof.

Ja, Mechelen is fijn. Zelfs in de regen.

Mechelen Elisabeth hotel

Mechelen en grote markt

Mechelen cookies

Mechelen coffee

Mechelen buildings

Mechelen bows

Mechelen apple pie and beer

Mechelen brouwerij

Mechelen art

Mechelen architecture

Mechelen bike

Mechelen by night

Ook een keertje naar Mechelen? Er is bijna elk weekend wel wat te doen. Aankomend weekend is er bijvoorbeeld een bierfestival ‘Bier in Vrouwenhanden’ en in December staat de stad in het teken van de meest geweldige tijd van het jaar: kerst! Wij plannen stiekem al weer een volgend bezoekje. Enjoy!

Mechelen houses

Mechelen Carolus cheese

Tags:

8 Comments

 • Daphne | Travelshot.nl

  27.09.2015 at 22:08 Reply

  Leuk overzicht ! Ik wist eigenlijk helemaal niet dat Mechelen zo sfeervol is, na het zien van jouw foto’s word ik wel erg nieuwsgierig naar deze stad :-)

 • Lotte - scratchingmymap

  28.09.2015 at 07:58 Reply

  Jaaa, Mechelen is leuk! :-) Fijn artikel om te lezen en leuke tip voor dat event “bier in vrouwenhanden”. Zou ideaal zijn voor een bierliefhebster zoals in, jammer genoeg geen tijd volgend weekend…

 • Ester

  28.09.2015 at 16:14 Reply

  Ik heb er een Urban Trail gelopen door de stad – in het donker was het al een mooie stad :-) Aangezien Mechelen zo dichtbij is voor mij: misschien een keer overdag overdoen (en dan iets minder snel)!

 • Food Love and Happiness

  30.09.2015 at 08:28 Reply

  Life is short, eat your dessert first zeggen ze altijd toch?;) Mag best hoor! haha

  Heerlijk tripje zo te zien ofniet!?

 • Elise

  03.10.2015 at 19:53 Reply

  Heel leuk! Ik had al wat foto’s op je instagram gezien en was verbaasd dat het zo leuk is daar. Hij staat inmiddels op mijn lijstje ook ;-)

 • Sheelagh

  19.10.2015 at 15:32 Reply

  Wat een ontzettend fijne foto’s. Mechelen lijkt me super. Nog zo veel te ontdekken in België! Leuven en Gent staan ook nog op mijn lijstje!

 • Marcella

  21.10.2015 at 19:17 Reply

  Ik was jaaaaaaren geleden in Mechelen, maar zo te zien moet ik echt eens terug. Wat een mooooie stad joh! Klinkt goed én lekker! :-)

 • Evelyn - Style Spy

  21.10.2015 at 19:31 Reply

  Ojaa, daar moet ook ik echt een keer naartoe <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: