Michelle's Travel lifestyle: mijn 2016 - Travel lifestyle.nl
7479
post-template-default,single,single-post,postid-7479,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Michelle’s Travel lifestyle: mijn 2016

Het is koud. En donker. Ik sta op het station en een poster in één van de abri’s kijkt me schreeuwerig aan: ‘waar brengen we jou morgen heen?’ Een eenzaam wit bootje deint op een azuurblauwe zee met tropische flora op de achtergrond. Stiekem wil ik nergens heen, denk ik. En ik schrik van mezelf: is deze globetrotter haar wanderlust kwijt? Kan ik mijn paspoort in de prullenbak gooien? Met mijn blog erbij? Nee, dat niet. In tegendeel zelfs. Dromen en plannen genoeg om de wereld te veroveren. Altijd. En dat blijft. Al ontbrak het me de laatste tijd wel aan energie. Een beetje leeg. Op. Moe. Met een sterk verminderde ‘online presence’ als gevolg.

Ik geloof er heilig in dat je af en toe dingen moet doen die je minder liggen of juist energie kosten om ergens te komen waar je wilt zijn. Stip op de horizon. En gaan. Dus 2016 was voor mij vooral ook een jaar van investeren. In mijn werk. Relaties. En in een huisje dat helemaal van ons is (jaaa, champagne!). Maar dat vraagt wel wat van je. Zeker als je ook nog eens alles goed wilt doen. Er voor iedereen wilt zijn. Iedereen wilt helpen, maar eigenlijk zelf niet al te veel geholpen wil worden. Iedereen blij wilt maken. Oh, en jezelf stom vinden als dat niet zo lukt. Het managen van verwachtingen, oh zo belangrijk in communicatie. Maar dat geldt zeker ook voor jezelf.

Voor ‘de wereld’ zag 2016 er minder fraai uit. Zwarte pagina’s vol geweld en haat in alle uithoeken van de wereld. Dat we als mensen tot zulke dingen in staat zijn. Het klinkt naïef, maar ik blijf me verbazen. Xenofobie en muren bouwen in plaats van respect en bruggen. En wat verloren we veel bijzondere iconen. ‘Mijn’ EU werd aan het wankelen gebracht. En ik hou nog steeds mijn hart vast voor de komende 4 jaar. Al blijft de wereld vast draaien. En waren er tegelijkertijd ook zo veel mooie, ontroerende en hartverwarmende momenten. Dat dan weer wel. Dat vooral.

Maar toch. Ondanks dat we niet altijd wind mee hadden. En ondanks de kruisjes in onze huisjes, mag ik weer in mijn handjes knijpen met zo’n jaar. En dat doe ik dan ook. Dat ik het jaar weer mag eindigen met dezelfde lieverds om me heen als dat ik het jaar begon, in goede gezondheid en met elkaar, is al de kers op de taart. Een giga taart trouwens, met ontzettend veel hoogtepunten. We kochten op de valreep van 2016 een huisje in Den Haag, nu al bijzonder omdat het echt een ‘family effort‘ is geworden. Dagen met elkaar verven, klussen, kasten bouwen en poetsen, maken nu al weer mooie herinneringen. En we wonen er nog niet eens. Bijna.

Mijn palmboom in de Columbus, op de foto met Chris Zegers. Talloze geluksmomentjes met lief, familie, vrienden. En gewoon alleen. Ik mocht weer lachen, dansen, huilen, genieten, leren, vallen, opstaan, ervaren, meemaken, verwonderen, reizen. Ik mocht weer leven. Een mooi jaar lang.

En reizen, want ‘Travel lifestyle’. Ook al bleef ik een jaar in Europa, de pret was er niet minder om. De CO2-uitstoot daardoor gelukkig wel. Elk nadeel heeft zijn voordeel (over verloren iconen gesproken). Elf keer pakte ik mijn tas. Met in totaal 16 bestemmingen. Waarvan 3 dubbele: Leuven, Edinburgh en Maastricht. En ‘slechts’ 2 nieuwe landen: Bosnië & Herzegovina en Oostenrijk (hoe bestaat het, I know). Maar minstens 10 keer zoveel nieuwe plekken en 100 keer zoveel nieuwe herinneringen. Dankjewel 2016, je was weer een bijzonder jaar.

Januari – Verrassing in Leuven

Het is zonnig, maar het vriest en daken en velden zijn bedekt onder een dun laagje sneeuw. We boekten een srprs.me roadtrip en dat pakte weer goed uit: Via Breda reden we naar Leuven. Dit keer niet in een hotel in de stad, maar in een fijne verbouwde boerderij net daarbuiten.

Maart – Good old times in Edinburgh

Zoveel over geschreven. Zoveel over gepraat. Alleen maar liefde voor EDI. In maart waren we een lang Paasweekend terug.

April – Prins & prinses voor een dag in Kasteel Sterkenburg

8 jaar samen. Dat moest gevierd worden. Weliswaar 2 maanden later, maar niet minder groots. We waanden ons even prins & prinses in een kasteel, inclusief sterrendiner.

Mei – Balkan beats: roadtrippen door Kroatië en Bosnië

Dat water. De mensen. Die dorpjes. Het eten. Nog geen 6 dagen weg, maar een wereld van verschil. Fijn.

Juni – Terug naar het zuiden: Maastricht & Mechelen

Two trips down memory lane. Een nachtje in Maastricht waar oud en nieuw elkaar ontmoetten en een nachtje Mechelen, waar bier centraal stond.

Juli – Oesters en meer in Schotland

Twee weken met de camper door Schotland. Oesters in de haven. De mooiste uitzichten. Schapen. Kronkelweggetjes. Rust. Het noordelijkste puntje van het vaste land en met een grote omweg terug naar Edinburgh. Mogen we nog een keertje?

Augustus – Treinen door onze buurlanden: Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Hannover

Op uitnodiging van CityZapper maakten mijn zusje en ik een heerlijke interrail-reis. Terug naar Brussel en via Charleroi naar het toffe Düsseldorf en fijne Hannover.

September – Terug in de tijd in Maastricht

Het was 6 jaar lang ons thuis. En 4 jaar later voelt het nog steeds als thuiskomen.

Oktober – Food & laughter in Wenen

Weer een verrassingsreis. Dit keer met mijn lieve jaarclub. Tien jaar feest. En tijdens het weekend in Wenen weer.

November – Harry Potter, kerst en liefde in Londen

Londen is altijd een goed idee. Kerst in Londen nóg beter. En Harry Potter met kerst in Londen? Kan niet beter. Vijf dagen lang liefde. Kaas met wijn in het hotel. Kerstcadeautjes shoppen. Lichtjes. Zo veel lichtjes. En de Harry Potter Studio Tour als hoogtepunt.

December – Kerst in Leuven

Ik sloot het reisjaar af in dezelfde stad als het begon: het altijd leuke Leuven. Met Evey struinde ik over de kerstmarkt, bekeken we de zonsondergang vanaf de Bibliotheektoren en deden we Bourgondisch met hoofdletter B. En broodjes worst, pannenkoeken en glühwein. Vooral dat.

En dan ben je 1000 woorden verder. En stiekem nog niet uitgeschreven. Aan inspiratie geen gebrek. Dat komt wel goed volgend jaar. Een nieuw plekje van én voor ons om te wonen. Mooie ontwikkelingen in het vooruitzicht op werk en fijne ideëen voor mijn blog. Maar het is vooral dankzij de liefste mensen om me heen, dat ik weer lachend 2017 in ga.

Een heel jaar voor ons. 365 lege bladzijden van wat hopelijk weer een prachtboek wordt. Nog niks gepland. Een beetje onwennig. Maar eigenlijk ook wel mooi. Dit jaar heb ik voor mijn gevoel in sneltreinvaart (waar blijft de tijd?) de basis gelegd voor wat komen gaat. Ik ben er eigenlijk wel klaar voor, dat nieuwe jaar.

Cheers to 2017! Op heel veel gezondheid, liefde en geluk. Op magie! Op dansen in de regen, adembenemende uitzichten, tranen lachen, en zo veel meer. Ik wens jullie alle goeds voor 2017. Maak er een magisch jaar van!

16 Comments

 • Nathalie

  28.12.2016 at 18:28 Reply

  Wat een mooie woorden en heerlijke plaatjes. Veel geluk in jullie huisje en proost alvast op 2017!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:52 Reply

   Dankjewel lief! <3 Huisje is nog niet helemaal af, maar gaat de goede kant op :) Heel fijn!

 • Papa

  28.12.2016 at 18:47 Reply

  Dat je ondanks alle drukte en things to do nog tijd gevonden hebt om deze mooie blog te schrijven, hou van je lieverd en alvast een heel mooi 2017. Papa

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:52 Reply

   Dankjewel lieve papa! <3

 • Evey

  29.12.2016 at 12:21 Reply

  Mooie woorden weer en wat een mooie herinneringen. Leuk dat je het jaar mocht beginnen en afsluiten met Leuven. Oh en je vergeet onze trip naar Den Haag <3
  Als het goed is ben je nu aan het verhuizen en ik wens je daarmee heel veel succes! We zien elkaar nog wel even voor ik op wereldreis ga he! En misschien zelfs in 2018 ergens in Azie :D

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:53 Reply

   Haha ojaaa! Maar daar pakte ik mijn tas niet voor in haha ;-) Al was het wel een top dag met jullie <3 nog een keertje voordat je weg gaat he? En jaaa wil ik heel graag! Daten in Azië, doen we haha! Liefs!

 • Daphne

  29.12.2016 at 21:30 Reply

  Mooi om op deze wijze terug te blikken op het afgelopen jaar en leuk dat we weer stadsgenootjes worden! Al moet dat eerste wijntje samen nog steeds gedronken worden ;-). Nieuwjaarsresolutie? Fijne jaarwisseling gewenst.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:54 Reply

   Aah thanks! Jaaa vind ik een hele mooie, gaan we doen <3

 • Marcella Molenaar

  30.12.2016 at 10:13 Reply

  Mooie bestemmingen, prachtige foto’s! Met een camper door Schotland en een roadtrip door Kroatië en Bosnië: beide lijkt me echt te gek. Ik heb dit jaar Leuven ook ontdekt. Heerlijke stad! Ik wens je een onwijs fijn 2017 toe, geniet van alle mooie momenten. Maar dat komt vast goed. Fijne jaarwisseling!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:54 Reply

   Dankjewel lieve meid! <3

 • Anouk

  30.12.2016 at 21:46 Reply

  Wat een mooie woorden lieve Michelle. En daarnaast ook hele fijne beelden. Succes met verhuizen en geniet van de jaarwisseling! Fijn jullie in Den Haag gezien te hebben dit jaar??.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:56 Reply

   Vond ik ook HEEL FIJN! Doen we in 2017 gewoon weer toch? :) heel veel hartjes!

 • Eva

  05.01.2017 at 22:00 Reply

  Aah jeetje Michelle wat fijn om weer van je te lezen en wat een mooie woorden gelijk. Nog heel erg gefeliciteerd met jullie nieuwe huis, wat geweldig om daar nu aan te kunnen werken en hem helemaal klaar te maken <3 Geniet van de tijd voor jezelf, voor julliezelf. Die is echt belangrijk en je moet altijd naar jezelf en je lijf en hoofd blijven luisteren. Niet vergeten, oke? Liefs!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 10:02 Reply

   Zo lieeeef, dankjewel lieve Eva! En bedankt voor de reminder. Inderdaad zooo belangrijk. Ik ga gewoon elke keer jouw reactie lezen haha ;-) heel veel liefs!

 • Eva

  11.01.2017 at 08:23 Reply

  Wat een fijn geschreven jaaroverzicht. En uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om het aantal nieuwe landen, maar om de mooie herinneringen die je hebt gemaakt. <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.01.2017 at 09:49 Reply

   Aah thanks! <3 Helemaal met je eens! Daarom gaan we dit jaar ook weer terug naar Edinburgh haha. Maar nu met zijn zessen :) liefs!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: