Mijn 3 favo mini-vakanties - Travel lifestyle.nl
3212
post-template-default,single,single-post,postid-3212,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Mijn 3 favo mini-vakanties

Okee. It’s done. It’s official. De herfst is nu echt hier. En dan niet die mooie, warme Indian Summer variant van eerst. Nee, het is helaas de variant met heel veel wind, regen, kale bomen en weer onze standaard temperaturen. Op zich helemaal niet erg; soms is het juist wel lekker om je op te rollen met een dekentje en de kaarsjes aan. Toch is het voor mij de tijd dat mijn “wanderlust” gevoelens en reiskriebels (nog) iets extremere vormen gaan aannemen.

Brugge Brugge BruggeHouses BruggeTexel Texel Texel TexelValkenburg Ice tea Valkenburg Mergel Valkenburg Gevel

De zomer met haar mooie reizen ligt al weer even achter ons en kerst en nieuwe reisjes laten nog een behoorlijke tijd op zich wachten. Mijn oplossing? Mini-vakanties! Gewoon een weekend of zelfs maar een nachtje weg. Lekker in de buurt. Dus niet duur en geen lange reistijd. Eigenlijk ideaal voor elk seizoen. Even weg, even genieten, een andere omgeving en lekker eten. Zo fijn. Mijn favorieten op dit moment? Brugge, Texel en Zuid-Limburg. Al doet een dagje Den Haag ook wonderen.

 1. Brugge – Chocola, bier en cutie pie huisjes. What’s not to love? In Brugge kun je heerlijk struinen door de straatjes en bijkomen met een warme chocolademelk in een van de vele restaurants en café’s. Het ligt op nog geen 2,5 uur rijden van Utrecht en je kunt onderweg kiezen voor een stop in Antwerpen of nog een klein stukje doorrijden om uit te waaien aan de Vlaamse kust: ideaal.
 2. Texel – Op onze waddeneilanden ben je echt even helemaal weg. Met mooi weer kun je er een fiets huren, maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto het eiland te verkennen. Lekker wandelen op het strand en bijkomen in de dorpjes. Natuurlijk aan lekker eten en drinken ook hier geen gebrek; probeer vooral het Texelse bier en de andere streekproducten. De ferry vertrekt elk uur vanaf Den Helder.
 3. Zuid-LimburgMy love. Zuid-Limburg is voor de meeste onder ons nog geen twee uur rijden en heeft ook prima verbindingen met het OV. Maastricht is natuurlijk de leukste stad hier. Al vermaak je je ook prima in een van de vele dorpjes zoals Valkenburg, Gulpen en Vaals. Lekker bourgondisch eten en touren door de Limburgse heuvels. Ik waan me nog altijd even in het buitenland.

Wat is jullie favoriete mini-vakantie?

23 Comments

 • exploristanl

  07.11.2013 at 15:21 Reply

  Jaaaaa, Brugge! Ik herkende de foto’s meteen. Ben er afgelopen zomer voor het eerst geweest en MAN ik werd verliefd op het stadje. Heb er ook een aantal posts over geschreven als je dat leuk vindt om te lezen. http://www.explorista.nl/tag/brugge

  Op Texel nooit geweest. Op Zuid-Limburg minder dol, maar dat was ook een beetje een gek tripje. Lag vast meer aan mij dan aan Z-L.

 • sannewierda

  07.11.2013 at 16:07 Reply

  Oh, ik hou zo van mini-vakanties! Pas nog twee daagjes op Terschelling (zeker een aanrader, maar Texel blijft mijn favoriet) geweest en in februari drie daagjes naar Barcelona! Zo leuk! <3

 • michelleslillavarld

  07.11.2013 at 17:29 Reply

  Haha! Ik woon in Zuid-Limburg, tussen Gulpen en Vaals in! ;) Voor mij dus niet echt een vakantie bestemming.. Op Texel ben ik nog nooit geweest, maar Brugge vind ik ook echt een pracht van een stad!! <3

 • Jess

  07.11.2013 at 17:46 Reply

  Leuk! Ik ben gek op Texel! Mijn oudtante had daar vroeger een huisje dus we gingen daar vaak een weekend heen. Stiekem zou ik er best willen wonen. Zuid-Limburg is ook leuk. Wij waren daar drie jaar geleden toen er een enorm pak sneeuw was gevallen. Ik had echt het gevoel op wintersport te zijn.

 • Marcella

  07.11.2013 at 18:21 Reply

  Leuke blog, heerlijk om er nog eventjes uit te zijn! Wij deden laatst een nachtje en dag Amsterdam en over een paar weken maken we een mini cruise naar Newcastle. Onwijs zin in want ik vind Engelse en Schotse steden erg sfeervol en mooi! In Engeland ben ik ook al 8 jaar niet geweest, dus dat wordt hoog tijd. Brugge, daar wil ik erg graag nog es heen. Stiekem wil ik dat ook dit jaar nog wel. Maar qua budget is dat niet zo praktisch. Bremen ligt ook veel dichterbij en schijnt ook erg leuk te zijn. Maar even zien of dat nog mogelijk is.

 • elma

  07.11.2013 at 18:30 Reply

  Jaaaa, tijd voor een mini vakantie! Of nog liever een echte vakantie naar een warm oord :) Maar ik vind jouw mini vakantietips ook leuk! Ben op alledrie de plekken geweest en tegen een tripje Brugge of zuid limburg zou ik zeker geen nee zeggen. Texel is ook leuk, maar doe ik zelf liever in de zomer!

 • Esra

  07.11.2013 at 19:25 Reply

  Zuid Limburg is leuk!

 • borsadimarypoppins

  07.11.2013 at 19:55 Reply

  very nice my dear!!
  http://www.borsadimarypoppins.com

 • mw ekster

  07.11.2013 at 20:35 Reply

  yay voor mini-vakanties! Ik heb weer zin in brugge:-)

 • Karlijn

  07.11.2013 at 20:59 Reply

  Mmm mini vakanties, even denken hoor. Ik vind het eigenlijk al een mini vakantie als ik één nachtje weg ben. En laatst was ik samen met mijn moeder in Rotterdam voor één nachtje. Ik was er nog nooit geweest en ik vond het er erg leuk. Dat had ik helemaal niet verwacht, maar het is er echt leuk en gezellig. Maar lekker naar de eilanden of naar Bergen vind ik ook heel leuk. Lekker uitwaaien en even niets hoeven. Heerlijk!

 • Evey | Style Spy

  07.11.2013 at 21:06 Reply

  Ahh die zijn leuk! En wat een cutey foto van jullie <3 in de muur! Ik ben zelf niet op de places geweest die jij noemt! Mijn favo mini vakanties waren Berlijn, Barcelona en Londen!

 • Bianca

  07.11.2013 at 23:43 Reply

  Fijne plekjes!
  Vooral een eiland, lijkt net of je helemaal weg bent! Maastricht vind ik ook heel leuk!

 • borka

  08.11.2013 at 07:26 Reply

  Fabulous city shoots dear!
  kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • Laura

  08.11.2013 at 10:42 Reply

  Mini vakanties zijn fijn! Ik heb er vandaag ook eentje, alleen een beetje jammer dat ik morgen avond weer moet werken. Maar daar denken we maar even niet aan :)!
  En Brugge is zo fijn! Hopelijk kan ik snel er weer een keertje naar toe (:!

 • Anouk

  08.11.2013 at 11:34 Reply

  Heerlijke foto’s! Ik begrijp METEEN waarom dit je favo minitripjes zijn. Ik ben voor zuid-limburg. Maastricht heeft echt mijn hart verovert en dat mede dankzij al jou mooie verhalen!

 • Lyanne

  08.11.2013 at 16:00 Reply

  Dit klinkt goed zeg! Ik wil al een tijdje met mijn zusje een weekendje weg. Misschien wordt het wel Brugge!

 • maartje2020

  09.11.2013 at 12:58 Reply

  Wat leuk! Ik wil ook op een minivakantie. Dat kan gelukkig ook in de herfst.

 • Jonne

  10.11.2013 at 16:04 Reply

  Brugge is leuk he! Een minivakantie is een goed plan.. zin om er een weekendje op uit te gaan!

 • Food Love and Happiness

  10.11.2013 at 19:12 Reply

  Ja zo voelt het echt he! Helaas kan ik even niet nadenken over weekendjes weg boeken, maar ik zou alle 3 jou opties graag eens bezoeken, nog nooit geweest namelijk. Verder heb ik al redelijk wat stedentrips gemaakt, leuke steden gezien, in eigen land zou ik graag eens naar Maastricht gaan, hier ben ik helaas nog nooit geweest.

 • Mandy

  11.11.2013 at 12:40 Reply

  Ooooo wat een fijne post!
  Ik heb meteen zin om oo kweg te gaan. Heerlijk, minivakanties. Even helemaal er tussenuit.

  Brugge bezocht ik in september voor het eerst, wat een leuke stad!!
  De Veluwe vind ik ook fijn voor een minivakantie.

 • Sheelagh

  14.11.2013 at 11:39 Reply

  Love alle drie deze bestemmingen! Op Texel heb ik echt het gevoel dat ik in het buitenland ben! En ik ging als kind altijd naar Gulpen en Valkenburg in Zuid-Limburg, heerlijk daar tussen de heuvels.

 • Sylvia Kuijsten

  24.11.2013 at 21:07 Reply

  Heb afgelopen zomer een mini-vakantie in Zeeland gehad, heerlijk! Stiekem is er heel veel te zien, was voor herhaling vatbaar. Ook de Hoge Veluwe is wat dat betreft een aanrader :)

 • Marleen

  13.01.2014 at 13:09 Reply

  Texel en Noord-Brabant, Zevenbergen vind ik leuk!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.