Montréal memories - Travel lifestyle.nl
6338
post-template-default,single,single-post,postid-6338,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Montréal memories

Mijn hart maakt een sprongetje. De bergen en de sneeuw van New Hampshire en Vermont laten we achter ons. En voor het eerst in mijn leven zet ik voet op Canadese bodem. Het landschap verandert langzaam en van de hoge bergen is een half uur later niet veel meer te zien. De sneeuw blijft en voorziet het landschap van een romantisch wit laagje dat glinstert in de zon.

Onze bestemming die dag is Montréal. Nooit gedacht dat deze stad mijn kennismaking zou zijn met Canada. Geen lijstje waar de stad op voorkwam, geen boek in de kast en geen onderwerp van mijn dromen. Maar ineens was je daar. Ineens was je onderdeel van het plan. Van een reis. Van mijn leven. Fijn Montréal. Mooi Montréal. We blijven spontaan een extra nachtje om je nog beter te leren kennen.

Montreal cathedral view

Montreal china town

Montreal golden hour

Montreal louis

Montreal phones

Montreal roof tops

Montreal square

Montreal view

Montreal

Zijn het de bomen die door de ondergaande zon van goud lijken te zijn. Is het de serene rust veroorzaakt door de witte sneeuw. Is het dat gevoel van absolute vrijheid, van nederigheid en van intens geluk dat je krijgt wanneer je ‘s avonds uitkijkt over de stad. De auto’s die een lange rups vormen van rode en witte lichten. De gekleurde huizen die afsteken tegen de winterse lucht. De rode straatnaambordjes met Franse namen. Of toch die muurschilderingen en groovy vibes die je doen denken aan plekken als Brooklyn en Berlijn.

Ik weet niet wat het is. Ik kan het niet plaatsen. Maar Montréal verovert gelijk een speciaal plekje in mijn hart. We eten croissants en maple syrup. Lopen kilometers. Doen twee pogingen om een metro te pakken. Spreken Frans. Spreken Engels. Lachen. Huilen. Genieten. Vooral genieten. Montréal voelt ondanks de sneeuw als een warme deken. Als een plek die je omarmt. Als een oude bekende. Met nieuwe verhalen. Montréal is een stad die je niet veroordeelt. Een stad waar je altijd welkom bent. Nooit op de lijst, nooit onderdeel van mijn dromen, maar daardoor zeker niet minder. Integendeel. Een mooie verrassing. Een parel in de sneeuw. Daar in dat voor mij verder nog onbekende land. Montréal, je smaakt naar meer. Veel meer.

Montreal view from park

Montreal rue saint paul

Montreal metro

Montreal heart

Montreal cathedral

Tags:

10 Comments

 • John

  05.05.2015 at 19:40 Reply

  Prachtige post, liefie!!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:15 Reply

   <3 <3 <3

 • Sheelagh

  06.05.2015 at 07:23 Reply

  Prachtig! <3 Die street art op de bovenste foto is echt prachtig, zou ik wel in mijn achtertuin willen :) Montreal is voor mij geen voor de hand liggende bestemming maar als ik dit zo zie: ik wil er heen! Nu!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:15 Reply

   Haha echt he, zo mooi! Nee, herkenbaar. Dat was het voor mij ook niet. Maar wat was het er fijn!

 • Sandra

  06.05.2015 at 10:44 Reply

  Wat een fijne rauwe stad zeg. Ik vind die street art dingen geweldig. En… Montréal in de sneeuw… Hoe romantisch is dat! Die foto met die zonsondergang, daar werd ik echt instant verliefd op!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:16 Reply

   Aah thanks, super lief! Jaaa, die street art is heerlijk he. Hele fijne stad!

 • Laura

  06.05.2015 at 15:14 Reply

  Brieven schrijven is fijn hè? Ik schreef er vorige week ook weer twee. Wat bijzonder mooi omschreven, je maakt me nieuwsgierig. En die half gekleurde huisjes, hoe lief <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:16 Reply

   Aah lief! Jaa, alleen maar odes aan die prachtige wereld <3 Ik heb ze gelezen. Sprakeloos. Zo mooi. Kom gauw weer langs!

 • Evelyn - Style Spy

  20.05.2015 at 08:08 Reply

  Zo mooi die ode aan Montreal. Ik ben altijd weer onder de indruk hoe je dat zo mooi omschrijft “een rups van rode en witte lampjes”. We moeten echt een workshopje schrijven inplannen haha.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:54 Reply

   Haha, doen we! En ik wil ook wel wat workshops van jou haha <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: