One day in Taipei - Travel lifestyle.nl
2613
post-template-default,single,single-post,postid-2613,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

One day in Taipei

Taipei. Onze eerste kennismaking met Azië – op die lieve Thaise serveersters en die ge-wel-di-ge watermeloensapjes op Bangkok Airport na dan. Helemaal gaar stapten we uit het vliegtuig. Al ruim 25 uur wakker en twee vluchten (Auckland – Brisbane & Brisbane – Taipei) verder. Douane door, stempel in ons paspoort en de bus gevonden. Eenmaal buiten sloeg de hitte als een warme deken om ons heen. Chaotisch, heet, een taal die we niet spraken en wankelend op onze benen vanwege het slaaptekort en de drukte. Maar wat was het fantastisch.

Taipei Taipei Taipei Taipei

In de bus van het vliegveld naar de stad genoten we al met volle teugen van het verkeer dat voorbij raasde, de gordijntjes in de bus, de ligging van de stad tegen de heuvels en het “helemaal in een andere wereld zijn”. We liepen, we namen de metro, we waren onder de indruk, we maakten onze eerste tempel-sessie mee, zagen eten – zo veel eten, we verbaasden ons over het gigantische aantal scooters (tja, echte Asia newbies he), we vingen een glimp op van de hele hoge Taipei 101, waren blij met de vriendelijke mensen, voelden ons echte giants met onze bescheiden 1.75 meter en we genoten. Oh, wat hebben we genoten.

Na een dagje rondstruinen in deze stad, pakten we de bus terug naar het vliegveld. Daar hebben we dankbaar gebruik gemaakt van het Transit hotel waar we na alle nieuwe indrukken het zweet van onze rug konden afspoelen en heerlijk een paar uurtjes konden slapen voor we aan die laatste lange etappe via Bangkok naar Amsterdam zouden beginnen. Oooh boy, sweet memories!

Taipei Taipei TaipeiTaipei Taipei Taipei

Een dag is natuurlijk veel te weinig in deze stad, maar vooral ook veel te weinig voor dit prachtige land. Het blijft dan ook zeker op onze bucket list staan. Vanaf het internationale vliegveld van Taipei (Taoyuan – niet te verwarren met Songshan voor de binnenlandse vluchten) kun je heel makkelijk en goedkoop een retourtje Taipei kopen. Na een busrit van een klein uur kom je midden in het centrum aan. Drie tips voor wat je op zo’n dag zeker moet doen:

Doe hip – De Taipei 101 was tot 2010 het hoogste gebouw ter wereld. Het is dan ook nog zeker heel indrukwekkend om die reus tussen andere hoogbouw te zien staan. Voor zo’n 12,50 kun je naar boven, maar dat hebben wij niet gedaan. De Taipei 101 ligt in de oostkant van de stad, waar je moderne winkelcentra, zakelijke kantoren, hippe restaurants en veel hoogbouw kunt vinden. Met de metro (zo’n 25 cent voor een enkeltje), reis je heel eenvoudig door de stad. Tokens of muntjes kun je met contant geld in de machines kopen op de stations; en dat kan gewoon in het Engels. Vergis je niet in de afstanden op de kaart, want die zijn groot. Zeker met die wankele slaap-benen en de hitte.

Doe old-school – Aan de westkant van de stad vind je het meer traditionele Taipei met smallere straatjes, nachtmarkten, tempels en straattentjes. Heerlijk om hier een beetje rond te lopen en je ogen uit te kijken. Een bezoek aan een boeddhistische tempel kan natuurlijk niet ontbreken. Wij kozen voor de “Longshan Temple“. Magisch vond ik het om al die offers, mensen en pracht en praal in het echt te zien. De Longshan Temple is een grote bezienswaardigheid in Taipei, maar ik vond het aantal toeristen nog best meevallen. Heel indrukwekkend om te zien als Asia newbie!

Eet, eet, eet – Als je ergens goed kunt eten en veel keuze hebt, is het wel in Taipei. Zelfs bij de vele 7/11’s (toch die duidelijke Amerikaanse invloeden) liggen warme dumplings en andere lekkere hapjes op je te wachten en er zijn gigantisch veel restaurantjes en eethuisjes te vinden. Het schijnt dat vooral de nachtmarkten een culinair feestje zijn, maar tegen de tijd dat die open gaan, zaten wij al weer op het vliegveld. Taipei is, zeker vergeleken met Nieuw-Zeeland, geen dure stad. Al ligt het prijsniveau er beduidend hoger dan in de gemiddelde Aziatische stad. Geniet en probeer alles uit. Behalve de vieze bolletjes in onderstaande foto. Daar mag je met een grote boog om heen lopen. Enjoy!

Taipei

Tags:

25 Comments

 • Annika - De Andere Wereld

  13.10.2013 at 13:15 Reply

  Hoeveel je toch nog meekrijgt in 1 dag! (Ook al is het te weinig). Leuke foto’s!

 • Karlijn

  13.10.2013 at 13:15 Reply

  Het ziet er erg mooi uit. Volgens mij is één dag echt veel te kort of niet? Bangkok vind ik zo’n gave stad, heerlijk om daar rond te lopen. Wij hebben een fietstour gedaan en dat was echt een belevenis. Al die geuren en kleuren, en niet te vergeten alle mooie tempels en boeddha’s.

 • Jonne

  13.10.2013 at 13:23 Reply

  Schitterend! Een vriendin van me woont daar, het staat nog op de planning om haar en de prachtige stad te bezoeken.

 • Natasja

  13.10.2013 at 13:42 Reply

  Leuk zo’n tussenstop waar je nog even iets van de stad kunt zien! Zo deed ik Hong Kong in 17 uur tijdens mijn doorreis naar Australië. Al zal ik een volgende keer misschien voor een 2- of 3-daagse tussenstop kiezen, zeker als je toch lang op reis gaat. Dan heb je toch meer tijd om zo’n stad te leren kennen.

 • Jess

  13.10.2013 at 13:47 Reply

  Zo te lezen heb je alles eruit gehaald in die ene dag. Ben er nog nooit geweest, helaas, helaas! Lijkt me een waanzinnige stad. Fijne foto’s ook weer om bij te dagdromen. Oh, en dat eten man! Ik houd van dat oosterse voedsel ;-)

 • Sas

  13.10.2013 at 14:01 Reply

  Oh wauw, dat ziet er super mooi uit zeg!

 • the fourohseven

  13.10.2013 at 15:56 Reply

  dat is nog best veel in een dag. Taipei ziet er heel sprookjesachtig uit

 • Marlou

  13.10.2013 at 16:52 Reply

  Taipei lijkt me geweldig. een vriendin van me heeft er een tijdje gestudeerd en haar verhalen hebben er voor gezorgd dat ik er ook graag naartoe wil – en dat bevestigt jouw stukje, leuk :) Leuk ook dat je zo na een toch heel andere reis óók nog een stukje Azië mee kunt pikken.

 • The Sketched Chef

  13.10.2013 at 17:16 Reply

  Dit soort foto’s vind ik altijd zo fascinerend !
  Heel gaaf om te zien allemaal.

 • Eva

  13.10.2013 at 17:18 Reply

  Lijkt me echt heel erg bijzonder!

 • Swaen

  13.10.2013 at 20:15 Reply

  Wow, wat een stad. Toch trekt het me niet zo, ik weet niet waarom.

 • Anouk

  13.10.2013 at 21:40 Reply

  Heel tof zo’n tussenstop! Ik ben enorm benieuwd naar landen als deze… ik zou er zo graag een naar toe reizen! Ik moest enorm lachen om het metrokaartje van 25 cent, haha. Die prijs hebben wij (onze leeftijd) in ieder geval nooit meer meegemaakt.

 • Lyanne

  14.10.2013 at 11:57 Reply

  Wauw wat gaaf! Dat wordt een tussenstop ineens wel erg leuk. ;) En hoeveel stempels heb jij intussen wel niet in je paspoort?

 • Laura - what about her

  14.10.2013 at 12:01 Reply

  Wat leuheuk dat je een post maakt over je overstap, je kunt inderdaad heel wat meekrijgen op één dag (ik stapte over in Boekarest richting Jordanië en hebben daar echt een leuke tien uur in de stad gehad). Ik ben nog niet in Tapei geweest maar het klinkt leuheuk en heel typisch Azië, ik hou ervan!

 • Sheelagh

  14.10.2013 at 16:01 Reply

  Leuk zeg, zo maak je wel wat van die tussenstop. Ziet er goed uit!

 • Fem

  14.10.2013 at 16:45 Reply

  Toffe foto’s! Taiwan staat hoog op mijn wensenlijstje. Een bliksembezoek tijdens een lay-over is helemaal niet zo’n gek idee voor een eerste kennismaking!

 • borsadimarypoppins

  14.10.2013 at 17:34 Reply
 • borka

  16.10.2013 at 07:19 Reply

  Such a beautiful entry! You inspire me!
  Kisses from Miami,
  Borka
  http://www.chicfashionworld.com

 • Laura

  17.10.2013 at 12:51 Reply

  Al was het maar 1 dag, soms kan je dan als nog heel veel doen!

 • Food Love and Happiness

  18.10.2013 at 12:18 Reply

  Wat mooi omschreven, zo is ook precies hoe ik Azie voor me zie, een totaal andere wereld en echt even omschakelen bij aankomst. Helaas heb ik nog niks van Azie mogen/kunnen zien. Zeker op m’n bucketlist!

 • Evey

  18.10.2013 at 19:43 Reply

  Hah wat een hete deken is dat he, ik kan mij dat ook nog wel herinneren toen ik uitstapte in Bangkok, poeh! Die busrit van een uur is best te doen en daar heb je best wat tips voor ons uit weten te halen haha. Leuke post meid! Fijn weekend!

 • Marcella

  26.10.2013 at 15:05 Reply

  Jullie hebben daar best veel gezien zo te lezen, leuk! Wij stappen straks 2x over in Singapore en hebben daar een nacht en aardig wat uurtjes om de stad te verkennen. Mooie onderbreking tussen al die uren vliegen. Ben benieuwd naar die bizarre stad ook!

 • De 10 andere tofste steden tot nu toe | Travel lifestyle.nl

  10.12.2013 at 22:53 Reply

  […] Taipei – Mijn eerste kennismaking met Azië. Een dag was genoeg om deze bijzondere stad in mijn hart te sluiten. Snel, maar toch […]

 • Let's travel and see

  14.08.2014 at 14:28 Reply

  Wat super leuk dat je een dag in Taipei bent geweest, dat hoor je niet zo vaak! Je hebt echt nog wel een hele hoop kunnen doen in een dag! Ik heb er een semester gestudeerd, geweldige stad (en geweldig land in het algemeen)!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.