Een weekend in Riga - Travel lifestyle.nl
6938
post-template-default,single,single-post,postid-6938,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.5,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Een weekend in Riga

Het is nog geen 4 uur ‘s middags en al bijna donker wanneer ik de taxi in stap. Kleine regendruppels slaan tegen de ruiten. Op de radio klinken Letse gesprekken waar ik geen touw aan vast kan knopen. Het is spitsuur en druk op de weg. Huizen, bomen en winkels schieten aan me voorbij. Ik neem alles in me op. Voor het eerst sinds tijden weer alleen op reis. In een onbekend land waar ik de taal niet spreek. Een mix van blijdschap en reiskriebels schiet door me heen.

Vorige maand nog zetten we voor het eerst voet in Polen. Voor het eerst verder dan Berlijn. En nu ik in de taxi zit, op naar het centrum van Riga, bedenk me dat ik nog nooit zo dicht bij Rusland was. En ook al ben ik er nog nooit geweest, Riga doet me er gelijk aan denken. En aan mijn geliefde Scandinav (oh boy, it’s been too long). De op het eerste gezicht wat norse taxichauffeur spreekt geen woord Engels. En ik geen Lets. Of Russisch. Maar nog voordat ik naar mijn koffer kan reiken, zet de beste man hem al voor de deur van het hotel. Wanneer ik hem bedank, verschijnt er zo waar een glimlach rond zijn gezicht. En die taal spreekt iedereen.

Riga streets

Riga walls

Riga view from alley

Riga view arbour

Riga three brothers

Riga Xmas market

Riga old and new

Riga colorful street

Riga art deco style

Riga flowers

Ik check in bij het fijne Astor Riga Hotel, net op de rand van Old Town. Mijn kamer aan de voorkant kijkt uit op straat en het park. Het koffietentje aan de overkant is nog open en feestelijk versierd. Grote lichtgevende sterren versieren de bomen aan de overkant. Oude trams en nieuwe trams rijden voorbij. Jonge mensen, oude mensen, groepen vrienden en stelletjes lopen langs. Riga bruist op deze koude vrijdagavond. Ik blijf het even aanschouwen, voordat ik er zelf onderdeel van uitmaak.

Ik dwaal door oude straatje met gekleurde huisjes, struin over de kerstmarktjes, fiets onder begeleiding van een toffe gids naar de haven en Ķīpsala, een eiland in de Daugava, en geniet van het uitzicht vanaf de St. Peter. Het is koud, de wind waait door mijn haren en regendruppels slaan in mijn gezicht. Maar man, wat geniet ik van deze stad.

Riga view top

Riga train

Riga stars

Riga buildings

Riga cute

Riga bridge

Riga birds

Riga cafe

Riga yellow buildings

Riga market

Het is sprookjesachtig, maar niet zacht. Het is er grauw, maar ook vol kleur en leven. Er is potentie, maar niet altijd geld. Het is er groen, zo veel parken en bomen. Er is zo veel geschiedenis. Het is er puur. En ik ben fan. Alleen maar niet eenzaam. Ik geniet van de lokale keuken in de heerlijkste restaurants, vergaap me aan de gebouwen in art deco stijl, shop Riga sokken en andere cadeautjes voor thuis, zie een studiegenootje voor het eerst weer na 8 jaar en verdwaal in kleine steegjes en lieve straatjes. Dankbaar zet ik op zondag weer koers naar het vliegveld, Met nieuwe herinneringen in mijn hart en hoofd, vliegt AirBaltic me veilig weer naar huis.

Tags:

14 Comments

 • Bianca

  22.01.2016 at 19:15 Reply

  Ons lieve, fijne Riga met haar pastelkleurtjes en tegelijk sovjet invloeden <3 Vind de stad echt bij jou passen en je foto's spreken precies Riga uit!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 19:01 Reply

   Lieeef, thanks sweety! X

 • Linda

  23.01.2016 at 20:45 Reply

  Ik krijg standaard reiskriebels van jouw verhalen en foto’s. Weer een stad om op mijn eeuwig groeiende lijstje toe te voegen ;)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 19:01 Reply

   Haha, aah dankjewel! Zeker doen, erg mooi! :)

 • Evelyn

  25.01.2016 at 08:55 Reply

  Het maakt inderdaad niet uit of het regent, waait en of je alleen bent. Reizen is zo fijn. En die glimlach, mooi omschreven dat het de taal is die iedereen spreekt. <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 19:00 Reply

   Lieeef! <3

 • Anouk

  26.01.2016 at 12:52 Reply

  Alleen reizen is mooi. Ik heb altijd het idee dat je dingen net wat anders ziet en doet… Mooi geschreven weer Mich. Inderdaad, een lach, dat begrijpt iedereen. De foto’s ademen ook Riga <3.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 19:00 Reply

   <3 <3 <3

 • Marcella

  03.02.2016 at 20:21 Reply

  Riga lijkt me zo’n geweldige stad. Ik wil er graag eens naartoe. Jouw foto’s maken me er ontzettend nieuwsgierig naar, wat moet het er fijn zijn!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 18:59 Reply

   Aah lief, dankjewel! Zeker de moeite waard :) Hoe was Cubaaa? :)

 • R&R

  15.02.2016 at 13:54 Reply

  Mooi geschreven en de foto’s zijn ook prachtig!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 18:59 Reply

   Super lief, dankjewel!

 • Yvonne

  10.03.2016 at 20:45 Reply

  Leuk om te lezen dat Riga, net als ik dat vond bij Tallinn, je aan Rusland en Scandinavië doet denken. Logisch ook natuurlijk, door de ligging. Ik hou er wel van. :) Leuk verhaal, Riga lijkt me echt de moeite waard, mooie foto’s ook.

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   13.03.2016 at 18:59 Reply

   Jaa met too :) Thanks! Hoe was Tallinn? Lijkt me ook geweldig!

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.