Royal Deeside en de leukste weg van Schotland - Travel lifestyle.nl
5377
post-template-default,single,single-post,postid-5377,single-format-standard,hazel-core-1.0.1,ajax_fade,page_not_loaded,,content_with_no_min_height,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-4.0.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Royal Deeside en de leukste weg van Schotland

De lucht is grijs. En tegelijkertijd vol geluk. We zijn te laat voor Balmoral Castle, dat voor vijven al dicht ging (oh my darling Scotland). Maar het kan de pret niet drukken. Schotland is een feestje. Het is alsof we nooit anders gewend zijn. Voelt als een tweede natuur. Als een tweede thuis. We weten niet zo goed waar we naar toe rijden. Hebben geen doel. Gewoon, de weg en wij. De grijze wolken drijven met ons mee. De grote groep herten langs de weg rent met ons mee. De weg is als een achtbaan. Hobbels naar boven en naar beneden. Bochtjes links en rechts. Ik kijk naar rechts. Lief is een en al geluk. Ik kijk naar links waar de herten het opgegeven lijken te hebben. De tranen stromen over mijn wangen van het lachen. Alleen wij. Mijn tranen. Ons gelach. En de weg. Die oneindige, lege en leukste weg van Schotland.

Royal Deeside Braemar

Royal Deeside flowers

Royal Deeside road

Royal Deeside Scotland Braemar

Royal Deeside Spaceship

Tussen de heuvels van de heuvels door brengen we een bezoekje aan Braemar. Bloemen, riviertjes, bomen en bergen. Het ligt midden in het Cairngorms National Park en de Schotse hooglanden, wat garant staat voor veel toeristen. Maar nu is het rustig. We zijn laat. In de maand met de langste dagen is dat niet erg. Om 21.00 uur ‘s avonds is het net zo licht als om 13.00 uur ‘s middags. In juni heb je in Schotland geen haast. Geen besef van tijd. Van de tijd die stiekem toch altijd veel te snel gaat. Zeker op zo’n fijne plek. Zeker daar.

Royal Deeside road in Schotland

Royal Deeside rier

Royal Deeside Schotland

Jeej, we hebben weer een ticket geboekt naar Edinburgh! In juli gaan we onze lievelingsstad weer een paar dagen onveilig maken ;-) Ik kan niet geloven dat het inmiddels al weer 8 maanden geleden is dat we daar voor het laatst waren. Heel fijn om straks weer even terug te mogen zijn. Zo lang geleden en nog ben ik niet uitgepraat. Om te beginnen met deze post over een ander fijn deel van het mooie Schotland.

20 Comments

 • antonette - we12travel

  05.05.2015 at 20:36 Reply

  Het is altijd lastig als posts onbeantwoord blijven. Maar weer gerust, dat betekent niet dat niemand het leest … alleen is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend te reageren, jammer genoeg. Leuk dat je weer naar Schotland gaat in ieder geval! Wij zijn er een paar jaar geleden geweest en hebben ervan genoten, al was het dan niet elke dag mooi weer…

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:07 Reply

   Super lief, dankjewel voor je reactie! Ik maak me er zelf soms ook schuldig aan hoor haha. Maar als er helemaal geen reactie staat, gaat het inderdaad ineens knagen. Gewoon verwend ;-) Jaa, Schotland is heerlijk. Weer is niet altijd te voorspellen nee, maar dat kan de pret niet drukken :)

 • Ester

  05.05.2015 at 21:05 Reply

  Leuk dat je terug gaat naar Edinburgh, zo’n zelfde gevoel heb ik ook met Zurich nu mijn vriend daar 1,5 jaar woonde. Ook een beetje mijn plekje. Al geef ik Zwitserland nu even een pauze, gezien de wisselkoers van de Frank ;-)

  En over die reacties, daar wil ik dan ook nog even op reageren. Mij ontbreekt het in periodes echt de tijd om blogs te lezen – en een reactie te plaatsen – maar ik hoop altijd dat ik dat later in kan halen. En soms is het misschien niet zo evident om te reageren omdat ik de plek niet ken of er verder weinig aan toe denk te kunnen voegen – al weet ik dat reacties je zo’n fijn gevoel kunnen geven. Ik lees al je berichten met plezier, dus lekker door blijven schrijven!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:09 Reply

   Super lief, dankjewel dat je gereageerd hebt. Ik snap heel goed dat niet iedereen op elke blogpost kan reageren; doe ik zelf ook niet haha. Maar als er dan geen een staat bij een blog waar je zelf wel blij mee bent, voelt dat toch een beetje dubbel. Maar ik ben gewoon verwend met al die reacties haha! En wat leuk dat jij ook zo’n tweede thuis hebt in Europa <3

 • Sheelagh

  06.05.2015 at 07:20 Reply

  Schotland blijft awesome! Mooie foto’s. En gewoon blijven posten hoor! Blijft inderdaad lastig. Je ziet wel in je cijfers dat posts gelezen worden, maar ik blijf toch soms verbaasd als iemand me aanspreekt dat ze iets een ontzettend leuke blog vonden. Nul reacties! Reageer dan even…

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:09 Reply

   Hahaha lieeeef, thanks! <3 Snap helemaal wat je bedoelt. En inderdaad alleen maar liefde voor Schotland!

 • Sandra

  06.05.2015 at 10:48 Reply

  Oeeeh! Schotland staat super hoog op mijn lijst, ik baal er alleen zo van dat het weer altijd slecht is. Of nou ja, altijd…. Vaak. Ik ben een echte zonaanbidders, dus wil op reis ook graag zon haha! Wel hou ik enorm van roadtrippen, dus doe mij maar zo’n roadtrip door Schotland. Toch wel ;-)!

  En ik herken het wel hoor, van die reacties. Soms ben ik zo lang bezig met een post (zoals mijn post over mijn roadtrip door Colorado) en dan duurt het zó lang voordat er gereageerd wordt (als dat al gebeurt). Dan ga ik zo aan mezelf twijfelen. Aan de andere kant maak ik mezelf er ook schuldig aan en heb ik mij voorgenomen om vaker te reageren na het lezen van een blog. Dat gaat mij tot nu toe goed af ;-)! Dus je zal mij hier vast vaker zien reageren!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:11 Reply

   Haha, snap ik helemaal! Al hebben wij niet eens heel vaak slecht weer gehad. Niet elke dag zon, maar zeker ook niet veel regen. Ik maak me er ook schuldig aan hoor; dat ik een blogpost lees en dan niet reageer. Kost natuurlijk ook veel tijd. Wel heel lief dat je nu een reactie achterlaat, dankjewel! <3

 • Laura

  06.05.2015 at 11:33 Reply

  Super leuk dat je weer naar Edinburgh gaat! En wees gerust ik lees altijd elke blog, maar reageer niet altijd. Meestal omdat ik niet zo goed weet wat ik moet reageren, want elke keer het zelfde schrijven over hoe fijn het wel klinkt wordt voor jou misschien ook een beetje saai. En aangezien ik nog nooit daar ben geweest waar je over schrijft kan ik ook niet echt mee praten. Dus schrijf en post maar lekker door hoor <3!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:12 Reply

   Haha, jouw reacties zijn nooit saai om te lezen! <3 Maar snap heel goed dat je niet overal op kan en wil reageren. Hoeft ook niet, veel te lief dat je alles al leest. Dankjewel! <3

 • Laura

  06.05.2015 at 15:12 Reply

  Zeg tuthola, dat laatste schrap je maar even hard! Je schrijft zo waanzinnig mooi, talentje. Ik lees alles, altijd, al duurt het soms eventjes want je kent me, drukdrukdrukdrukdruk. Maar ze zijn er hoor, je fans, en ik ben één. Nooit stoppen.

  Want wat is dit prachtig mooi geschreven <3

  En wat fijn dat je weer gaat. Wat vliegt de tijd hè?

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:13 Reply

   Haha <3 Dankjewel lieverd, had ik even nodig. Volgende keer gewoon een schop onder mijn kont he ;-) Jaaa, tijd gaat veel te snel. Maar wat mogen we mooie dingen doen <3

 • Anouk

  06.05.2015 at 17:47 Reply

  LIEVE Michelle. als jij stop met schrijven… dan ben ik verdrietig. Hihi. Ik lees het zooooo graag… je schrijft zo mooi, fijn, herkenbaar en oooh…. <3 <3

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:13 Reply

   Hahaha <3 <3 Dankjewel lieverd, je weet me altijd weer op te beuren, thanks! <3

 • Food Love and Happiness

  08.05.2015 at 08:52 Reply

  Prachtig Michelle! Wat een natuur! En niet weten waar je naar toe rijd, geen doel hebben … wat een vrijheid. Heb ik behoefte aan!

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   10.05.2015 at 17:14 Reply

   Aaah ik ken het! Lief, dankjewel meis. Hoop dat alles verder wel goed gaat met je! <3

 • Nathalie

  17.05.2015 at 18:05 Reply

  Wat heerlijk dat je weer naar je stadje gaat. Voor mij duurt het nog 6 maanden en zit volop in de voorpret. Nog niets uitgestippeld, behalve Edinburgh en Glasgow. Wil als natuurfanaat natuurlijk ook wat natuurlijk oogsnoep meepikken. Wat zijn in jouw ogen echt dé niet-te-missen highlights? Ik denk dat we max 7 dgn gaan en uiteraard een auto huren. Alvast een dikke DANK x

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:53 Reply

   Aaaah zo blij voor je! Het is er heerlijk. Voor 7 dagen is Isle of Harris misschien net te ver weg. En dan is er nog zo veel meer leuks te doen dichtbij, dus bewaar die niet te missen highlight maar voor een andere keer ;-) Isle of Skye is echt iets wat je niet mag missen. Zo mooi. En de highlands zijn geweldig. Loch Lomond is ook mooi. Verder is Oban en omgeving tof. Maar van Edinburgh naar het noorden, via Crail en St.Andrews is ook leuk. En ooh, zo veel moois. Heel veel plezier vast! Ik wil ook weer haha <3

 • Evelyn - Style Spy

  20.05.2015 at 08:14 Reply

  Ja meid zo herkenbaar, onzekere trutjes dat we ook zijn haha. Maar ik lees alles en ik kan met niet voorstellen dat ik een post van je heb gemist, ook al duurt het soms even voordat ik reageer, net als Laura drukdrukdruk. En je gaat niet stoppen! Maar ik snap het punt van andere Laura, dat het soms ook lame is om te zeggen hoe fijn het allemaal klinkt, op elke post. Je wilt ook wat zinnig zeggen, dus ik ga er altijd even goed voor zitten :)

  • Michelle | Travel lifestyle.nl

   06.06.2015 at 20:53 Reply

   Hahaha jullie zijn allemaal veel te lief <3

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: